God Jul!

Önskar Eder alla en Riktigt God Jul!

Och god fortsättning och gott nytt år, beroende på när det är ni tittar in här.

Till älsklingen hälsar jag - Grattis! Vi har varit förlovade i en månad nu =)


Dan före dopparedan

Nyheter sen sist:

Det blev färre julklappar under granen i år än förra året. Faktiskt, i år lyckades det.

Lilla Bus har lyckats med att välta en stor spegel hemma hos Ellinor. Inte på sig, men så att den gick sönder. Aj aj. Ett av nio kattliv numera olyckligt.

Lilla syster borde snart flytta hemifrån och lära sig hålla rätt på sig själv. Ibland märks det mer än annars.

Facebook har visat sig vara en större informationskälla än man nånsin vågat hoppas. Hur skulle man annars veta vad andra gör och var de finns.

Imorgon är det julafton. Två julspelningar men annars traditionellt. Precis som vanligt.

Ibland är jag mycket glad över min familj. Ännu oftare är jag glad när jag tänker på att jag har min älskling. Oftast är jag glad åt det mesta. Det gör stor skillnad att vara ledig och koppla av. Borde man alltså göra oftare *mental note*.

God Jul!

Kaotiskt

Åkte ju hem till familjen i Västervik nu i söndags. Just efter det att Hampus åkt hem till sitt. Och det gick ju bra. Hade två otroligt tunga väskor (jag är inte jättestark tyvärr...) och kom med både bussen och tåget till Sthlm utan problem (nästan). Träffade till och med en schysst kille som jag pratade med en del på tåget, ibland så =)

Det gick hyfsat bra på centralen också, trots att jag åkte hiss som gick åt fel håll, och fick springa med väskorna eftersom jag skulle till en annan perrong. Men jag kom på tåget i tid och det gick i tid och allt var frid och fröjd. Tills vi kom till Norrköping. Då kom vi inte längre. "Växelfel" sa de först och man tänkte "Jahopp, lite försening, inte så farligt kanske..." Sen hördes inte mer på ett tag och så ropade de ut "Ett godståg har spårat ur och dieseltankar läcker.., det kommer ta några timmar att fixa ens ett spår"

"ÅÅÅÅÅÅÅHHH!!" Jag som ville hem! Helst nu! Pratade i panik med mamma, sprang bort till swebusbussarna, fanns ingen plats kvar, stod och snyftade med mamma i telefon och försökte lösa det på nåt sätt..., plötsligt fanns det en plats kvar, jag sprang och köpte den dyraste bussbiljetten nånsin, men jag kom hem, och det var så skönt.

Tänk att ibland har man tur, även om den är mitt i oturen...

Ensam, snart på väg

Hampus gick nyss. På väg till sitt tåg, på väg hem till sin familj.

Jag åker inte förrän om ett par timmar, har lite packande och annat att fixa med först.

Det känns redan tomt. Saknar dej älskling.

Snart jul...

Jag sitter vid datorn. Ingen Liten Bus hoppar på mej (eller sätter sig på tangentbordet och stänger av datorn...) Känns lite tomt. Men hon är hos Ellinor och Frigge nu, ska vara där över jul. Vi hoppas det går bra, och de kan ju vara i samma lägenhet iallafall, trots att de fräser när de kommer allt för nära varandra. Men det verkade gå rätt bra den tiden vi var där så det blir nog en bra jul =)

Och imorn åker vi. Åt varsitt håll... Lite tråkigt att inte fira tillsammans än, det är ju faktiskt tredje julen för oss nu. Men nästa år så =)  Det blir mysigt att komma hem iallafall. Bara jag får med allt härifrån så. Blev väldigt mycket julklappar...

Kanske man skulle ta lite glögg och pepparkaka med ädelost nu. Få lite julstämning. Tyvärr har vi inte ett band med "Loket sjunger julsånger" men vi kanske får kopiera Ellinors tills nästa år =)

Jullov!

Så fel det kan bli... Och bara på grund av lite missförstånd... Men nu har vi iallafall löst det, sagt förlåt och kramat om varandra, så alla kan få en trevlig jul. Och det blev jättetrevligt igår ändå, även om inte alla kunde.

Vi bytte julklappar, jag fick en vinkelspegel... Att se på stämbanden med såklart =) Kommer jag göra varje dag nu.

Jenny fick ett jättegott te, Ellinor små söta pepparkaksformar och Linda en Mina vänner-bok =)

Teet testade vi redan samma kväll och sen fyllde vi i Mina vänner-boken. Det tog jättelång tid, och jag var långsammast... Men vad är ens bästa minne? Eller favoritbok? Eller idol? Eller pinsammaste minne?... Det tog ett tag att fundera ut, men nu står det där =)  (... eller rättare sagt ett av de bästa, en av favoriterna, osv...)

Och nu har vi haft sista lektionen för i år, och alltså är det officiellt jullov! Härligt!

Var är julstämningen?

Det var länge sen jag gick hem från skolan med en klump i bröstet och tårar i ögonen. Faktiskt var det nog så länge sedan som de sista dagarna på ingenjörprogrammet. Och sen idag.

Jag har försökt och försökt och försökt och försökt få ihop det så vi kunde ha nån liten julavslutning, några klasskompisar. Dricka lite glögg, äta något gott och byta julklappar. Varenda gång jag sagt det har alla verkat tycka det var en bra idé, men... Nu när jag äntligen fått folk att bestämma en dag, en tid, en plats - DÅ får jag veta att ett par inte orkar komma. Vi är inte så många, så vi skulle ju kunnat ändra, det är ju roligare om alla är med.., men om man kommer samma dag...

Dagen innan, ett par dagar innan.., visst, lite tråkigt men okej, vi skulle ju kunnat mysa till det lite på lunchen idag eller nåt. Men som det blir nu...

Nej, jag orkar inte mer. Ska aldrig mer försöka dra ihop nåt sånt här, inte dra ihop nåt överhuvudtaget. Det har varit jag som försökt, så känns det verkligen, men inte längre. Det kommer iofs nästan säkert betyda att vi inte kommer ses mer än i skolan, men so be it. Nån annan får ta tag i det i såna fall. Inte jag. Inte mer.

Dagens ljuspunkt

Idag har det varit en segdag igen. Med en seg labb som bjöd på extra svårigheter och oklara frågor. En trött Ylva som tappat bort hjärnan nånstans och inte hittar den. Jättemycket folk på stan som går före i köer och är alldeles för julstressade...

Men nånstans fanns ändå en ljusglimt. Ellinor och jag skulle redigera barnobsfilm och passade på att hämta ut tentorna i otorhinolaryngologi (öron-näsa-hals). Med den hittills bästa kommentaren =)


Julbak

Just det, vi hade ju julbak i veckan. Och kameran var med så det blev några bra bilder =) Eller tja, det blev fler bilder än de här också förstås.

Vi bakade pepparkakor:


Och lussekatter:


Många lussekatter:


Även om nån kanske ville äta några av russinen:


Eller av pepparkaksdegen:


Så blev alla glada till slut när vi var klara =)


Ännu en helg

Var en bra helg till det här. Den började lite stressigt i fredags då vi skulle börja med att handla, sen skulle jag och träna, laga sushiris, slå in paket, hämta Carls paket på posten, göra sushirullar, äta och byta om innan det var dags att åka på julkonsert i det avsides belägna Altuna. Hade varit aningen lugnare om Hampus kommit hem som vanligt, men han hade punka och tyckte att det inte var värt tiden att slänga iväg ett sms till mej att han blev sen, vilket gjorde att jag blev ännu mer stressad eftersom jag inte visste var han var...

Men jag hann allt, till och med äta i ganska lugn och ro, och sen bar det av en timmes resa bortåt. När vi väl kom fram blev vi väl mottagna med kaffe, te och vetelängd och blev alldeles jätteglada. Sedan kom det dessutom minst dubbelt så många och lyssnade som i Enköping så vi blev helt förvånade. Och på slutet underskattade Niklas, dirigenten, deras applådförmåga så han drog igång extranumret alldeles för tidigt. Vi blev tvungna att ta det en gång till sen =)  Som om inte det var nog fick vi mackor efteråt också, riktiga ena med köttbullar och rödbetssallad och allt. Härligt! Alla var hur glada som helst. Speciellt de som skulle ut och göra stan osäker sedan..

Jag var inte en av dem, jag kom hem och gick sen till Danne och spelade spel hela natten. Så lördagen blev seg men lugn - en promenad till ikea hann vi med och sen la vi pussel på kvällen. Så här långt hade vi kommit ungefär mitt i:




Och vi hann lägga klart pingvinerna! Nu är det bara snön kvar. Känns bra att vi kommit så långt, det är ju ändå 1000 bitar... =)  Men om man tänker att vi köpte det här pusslet när vi bodde i Flogsta så nja..., så snabba är vi då inte =)

Övertrött

Idag har varit en sån där klantig och helt ofokuserad dag. Vi lyckades alla bli övertrötta och jätteflamsiga på gruppövningen, och då har vi en dag som är 10-15. Men det var fonetik, vi var helt ofokuserade och när man då får lyssna och försöka säga massa konstiga ljud, då kan det inte bli annat än flamsigt...

Sen kom jag hem och såg att jag hade lyckats söka csn bara för nästa höst och inte nu i vår. Hur sjutton gick det till? Jag trodde jag hade sökt för hela året. Men icke då... Så nu har jag gjort ett nytt försök. Hoppas det gått bättre. Eller så har jag i dagens flamsighetstecken gjort fel ännu en gång. Det skulle inte förvåna mej.

På väg hem från träningen

I mitt huvud:

Jag: Ååh, varför snöar det på mej? =(
Besserwisser-jag: För att det är december. Och det är julafton om två veckor. Och det betyder att du borde fråga kantorerna om vad de vill att du ska spela då.
Jag: Åh, typiskt. Men det är väl bara att messa då. Så fort jag kommer hem. Kommer jag komma ihåg det?

Tisdagstema - Uppmärksamhet

...och här gäller det att ha både koncentrationen och uppmärksamheten på topp...



Se fler uppmärksammade bilder på tisdagstema.se

Så har helgen varit

Trevlig helg! Har det varit. Massa julkonsert, en i Enköping och en här i Uppsala. Vi spelade bäst i Enköping igår, det blev så mycket julstämning att en trumpetarkollega och hans hornistfru satte igång och baka lussekatter och pepparkakor när de kom hem på kvällen sen. Tråkigt nog var det inte så mycket folk där, på konserten alltså, inte vid bakningen, men det var desto fler här i Uppsala. Hampus var där, och Malin och Daniel som jag inte sett på jättelänge. Så det var kul =)


Så här fina var vi

Sen var det inte mer än hem och vända så skulle vi till Fridas dansshow. Och vad hon än sa var det riktigt imponerande och snyggt att se dem dansa med vingar. Plus att vi fick se en massa andra bra dansnummer.


Man fick inte ta kort egentligen, så det blev bara halvbra smygkort...


Till slut kom vi hem och efter ett litet snabbsamtal hem var det dags att komma på att just det, vi har en transkription att göra tills på tisdag och imorn ska vi baka hela eftermiddagen... Aj aj... Så det var bara att sätta på öronen på bästa lyssningsförmåga, ta ett spektrogram till hjälp och försöka komma på vad folk egentligen säger när de pratar...


Ett spektrogram, så här ser de ut...


Och nu är jag trött och vill bara gå och lägga mej, så då är det nog dags att göra så.

Obs. Kan innehålla spår av nötter

Nu har vi äntligen fått veta varför vår adventskalenderchoklad kan innehålla spår av nötter. I dagens lucka fanns nämligen en bild på en ekorre - med en hasselnöt i tassarna! Vilken liten bov!

Officiellt

Nu är det officiellt.
Bara så ni vet.

Kom på lite grejer till :P

För er som undrar har jag kommit på ett par grejer till att önska mej i julklapp. Förutom de som står här förstås.

Och det är:

Hårinpackning Marilyn från Lush.
En sockerkaksform som ser ut som en ros (från Mique tror jag eller kanske Duka).
En epilator.
En pannkakslagg.
En sån här ögonskugga;


(Säger igen att jag skriver önskelistan här på bloggen för att jag bara glömmer den när jag ringer hem även om jag skriver den jättefint på nåt papper nånstans här hemma. Och det är ju nästan bara familjen som undrar, om du är nån annan som läser här så behöver du inte tänka mer på detta =)  )

Tisdagstema - Nära

Tisdag idag och tisdagstema. Jag låter min lilla älskling och vårt lilla bus slippa vara med den här gången, så istället får ni se om ni ser vad detta är. Mer än nära förstås =)



Kolla gärna fler nära bilder på tisdagstema.se

Julpyntat

Så, nu har jag julpyntat bloggen också litegrann. Och för att verkligen förhöja julstämningen visar jag också en bild på hur adventsljusstaken blev i år. Rätt nöjd med den också =)


Igår, innan tändning

Hjärta på dörren

Idag har jag julpysslat lite. Det är inte helt lätt då man har en katt som har kommit på att gran är den bästa leksaken, eller om det kanske är glitter... Men resultatet blev ändå rätt bra =)

Så här ser det ut på vår ytterdörr nu:



Vi plockade lite gran igår att ha i adventsljusstaken istället för mossa. Och det blev också riktigt bra. Den är ju röd så med grön gran, små röda flugsvampar och vita ljus så blev den riktigt julig =)

RSS 2.0