En i mängden

Vi satt och pratade lite en gång efter lite nollningslekar.. frågade varandra allmänna frågor som "alla som bor i flogsta?", "alla som har en respektive?".., ja lite grann som "I have never" fast snällare. Nånstans där frågade jag, mest på skoj, "alla som har facebook?" och alla (utom jag) räcker upp handen. Hmm...

Så nu har jag också facebook, mest för grupptrycket och lite för att jag vill se vad det var. Hmm igen..

Jag har fått ganska många vänner där, för att vara första dagen iallafall.., men sen då? Vad går det ut på sen? Nån som kan förklara vad det går ut egentligen? Hmmm...

Men nu är jag åtminstone som de flesta andra igen. Har facebook, en blogg, msn.. skulle kunna leva hela mitt liv på internet. Fast det skulle vara hemskt tråkigt. Jag vill ut i världen, ut ut!

Bara två månader drygt till Teneriffa förresten! Måste skaffa pass!

Teneriffa

Hjälp! Ballonger!

Hjälp!!!

Det är rätt hemskt att gå på stan och rätt som det är ser man dem. Man stelnar till, drar bokstavligt talat öronen åt sig (känns jätteläskigt) och vill ta en så stor omväg som möjligt.

Vem säger egentligen att man får dela ut dem precis hur som helst?? Känns livsfarligt - åtminstone för mej!

Ballonger alltså, hemska tanke - ballonger på pinnar som små barn går och släpar i gatan! Man bara går och vill helst hålla för öronen, man vet att när som helst kommer det att smälla, och då vill man bara inte vara i närheten.

Jo.., jag är lite skotträdd.. kan ha med det att göra. Och jo, jag vet att när jag var liten ville jag också alltid ha ballong så snart det gick. Då var jag inte lika rädd om (för) öronen som nu. Och jag missunnar egentligen inte de små barnen det roliga i att få en ballong.

Men jag vill inte vara med när det smäller! Inte, inte, inte!

Falun, två Ylvor och en bra känsla

Så kan man alltså sammanfatta de första dagarna här på logopedprogrammet =)

Kanske inte bara med just de orden, det har hänt en hel del mer såklart. Men det är första gången jag går i samma klass som en annan Ylva, och det var samma sak för henne. Så vi båda ryckte till rätt bra på varandras namn vid uppropet "VA?!" "någon annan som heter Ylva.. det gör ju jag ju!" ..ungefär. Fast bara i tankarna förstås. Vi fick diskutera det utanför sedan =)

Annars.., ja, vad ska man säga. Det är ungefär som jag väntat mej. 27 tjejer, 3 killar (förhoppningsvis stannar de, det har verkat lite svävande med deras närvaro sedan första dagen..) Ellinor kom in. Först helt oväntat, men om sex st som tackat ja inte kommer.., ja då finns det utrymme =) Är bara lite ledsen att jag inte frågade Matilda, men om hon vill kanske det går att komma in.. om någon hoppar av. Så långt ner på reservlistan står hon ju inte. Så kanske. Skulle också vara jättekul, om..

Och imorn ska jag till Falun. På auskultation. (Ett helt nytt ord för mej, kanske för de flesta andra med. Det är iallafall när man ska gå med en logoped och lyssna och se vad de gör.) Jag var rädd för att det skulle bli Falun först.. hade väldigt gärna velat ha en praktikort såpass nära att man kan dagspendla sen om ett år när det är dags på riktigt. Men såklart.. jag hade ingen väldigt bra anledning att få just det, så då hamnade jag såklart i Falun som ligger så långt bort som det bara är möjligt. Typiskt.. Men vår handledare där verkade bra och rolig. Han visade massa bilder på dalahästar mest när han skulle förklara hur deras landsting fungerade. "Så kul är det i Dalarna!" Så det blir nog bra det här =)


Dalahästar


Småhopp av glädje

Var och tränade förut. Tänkte att det skulle bli lite lättare andra gången nu jag gick på ett brädpass. Men icke. Tror nästan jag villade bort mej mer den här gången än sist. Så nästa gång ska jag försöka stå mitt framför ledaren och inte på sidan. Blev så snett hela tiden när man försökte kolla nu så.. jag skyller på det. Och lite på min allmänt dåliga koordination och svårigheter med höger och vänster. Men jag SKA klara det! Nån gång. Känns bra efter ett sånt pass också, med konditionen och allt, så jag SKA fortsätta.

Annars... Ja, annars så har äntligen alla dagar jag väntat gått, och imorgon är det dags för upprop! Äntligen!

Ska träffa Ellinor innan och gå dit tillsammans, känns bra det. Att börja överhuvudtaget känns bra =) Har gått omkring nu hela helgen och småhoppat då och då när det känts lite extra bra och kul. Hampus har fått skratta en del han =) Men jag småhoppar för hans skull också, är så glad att jag har honom!

Ja, allt känns lite extra bra just nu! Och det kan det vara värt. Man ska vara glad när man är glad, så man samlar på sig massa bra känslor att ta av när allt känns tråkigt, jobbigt och hemskt. Av samma anledning som man (eller åtminstone jag) ska gå ut i solen när den lyser. Alltså.., för att det känns mycket bättre då. Såklart. Vem blir inte lite smådeppig när det regnar flera dagar i sträck? Jag blir åtminstone...Bara ligga där i solen.. ta det lugnt.. lukta på blommorna.. Njuta.. Mm.. till sommaren kanske.

Tänk vad alla gör hela tiden

Har precis avslutat mitt kolla-bloggvarv för ikväll, blev inte så många och så länge den här gången åtminstone. Tänk, vad mycket folk gör, folk som man inte känner, men som man tycker man lär känna när man läser vad de skriver och vad som händer i deras liv. Hittade en blogg skriven av en tjej som skulle gå igenom en överviktsoperation (länkar till henne här), hann läsa igenom den förut och idag var det dags för henne. Så nu har jag fått leta reda på den igen och kolla hur det gått, och puh, det gick bra =) Blir glad för hennes skull, trots att jag inte känner henne alls..

Annars brukar jag mest kolla alltombarn-bloggarna, speciellt de tre som skriver mest om sitt familjeliv. Trötta farsan, Kristin radhusmamma och framförallt Fyra Gryn. Följer alla varje dag, haha =) Jag som har flera år kvar tills det är dags att skaffa familj :P

Men de skriver så härligt så man längtar tills det är dags, när det nu kan bli. Tills dess får man nöja sig med roligheterna som händer dem =)  Kolla gärna själv, jag har länken på min förstasida ;)

Thérèse Bugnet

... så fint heter den ros jag vill plantera här ute på min uteplats i vår. Rosa blommor får den, luktar gott.., ja - perfekt =)
Titta!

Fick flera trevliga tips och råd på forumet på odla.nu, vill man veta något om blommor så är det bara att fråga där. Rekommenderas!

Annars idag har vi bara tvättat och tränat, har varit rätt lugnt. Men på kvällen ringde, lite överraskande men ändå inte, hon som kommer vara min fadder på logopedprogrammet. Vad roligt! Såklart blir man ju så förvånad att man ändå inte kommer på några vettiga frågor att ställa, men hon var trevlig att prata med iallafall =)

Så nu ser jag ännu mer fram emot att få börja! Inte nog med att det blir kul att få sätta igång och plugga, det blir ju lite kul nollning också =D

Gotländska

Vi var på Gotlands igår, Hampus och Danne hade hört att Smaklösa var där - Gotlands coverband nr 1! Jag och Pernilla hängde med såklart... trots att vi fick be om lite tolkning av varje låt i stort sett =)

(Nej, riktigt så svårt är det inte att förstå gotländska, men om akustiken inte är den bästa och texten dessutom är lite oväntad sådär - då är det lite knepigt åtminstone...)


Men jag kan några ord: - "Hiuu!", "Nai" och "Sliut niu!"

Undrar just vad det tyder på att jag kan just de orden förresten? Kan man fråga sig =)

Varför ska man vara snäll mot andra

Jag försöker.. nästan alltid.. att vara så snäll jag kan. Och glad. Och trevlig.

Varför? För att det är så det ska vara, har man ju lärt sig.

Men men, godhet lönar sig, läs bara den här debattartikeln från dn ;)

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=727300

Ny mat och nyårslöften

Var och tränade nyss. Oj!

Det är en hel del som lovar att de ska börja träna efter nyår..

Var säkert dubbelt så många där idag som bara för en månad sen. Undrar bara hur många som är kvar om en månad eller två från nu? =)

Själv lovade jag bara att gå till skolan de första två kurserna, förhoppningsvis trimma formen lite extra då förutom träningen. Plus att det troligtvis ändå kommer vara snö och halt så det ändå inte går att cykla. Kan man ju hoppas iallafall..

 Men nu i dagarna kom jag på ett nytt - att laga minst en ny maträtt varje vecka!

Tänk, det gjorde vi, Hampus och jag, nästan jämt då vi bodde i Flogsta, arla.se var lugnt den sajten vi hängde mest på. Men nu har det stannat av, nu har vi mest gjort samma saker hela tiden. Det blir tråkigt till slut ju.. Så det nya nyårslöftet passar bra =) Vi har redan börjat. Idag blev det stekt panerad rödspätta, riktigt gott!

Vår i luften

Nej, det känns inte som vår ute, det ser inte ens ut som om den snart är på väg. Men ändå, jag fick ett mejl med fröerbjudanden förut och kunde inte motstå alla vackra färger. Fick gallra ordentligt och planera uteplatsen så jag kan få plats med ett par vackra sorter iallafall. Titta!


Flitiga Lisa, ringblommor och stockrosor

Nej, jag kommer inte ha svarta stockrosor (även om det varit lite coolt), utan ljus- och mörkrosa som jag fått av mamma. Har ingen bild på dem tyvärr, men det kommer väl till sommaren sen hoppas jag!

Sen har vi ju smultronen som blev fler och fler med otrolig fart förra sommaren, hoppas det blir fler smultron än plantor i år bara. Och rosor ska jag plantera med, kommer bli jättefint!

Framtiden närmar sig

Sådär, då har antagningsbeskedet kommit!

Logopedstudent i vardande, jag har väntat ett halvår på att få börja, kan inte de sista veckorna nu gå lite snabbt så man får komma igång?! .. nu när jag äntligen tror att jag vet att jag vill bli det här :P

Och jag kom in på musikpsykologin också, kul! Hoppas det blir en kurs man kan ha användning av nån gång också. Intressant lär den bli iallafall =)

Vad bra det känns! Nu ska vi bara hålla tummarna för att Ellinor kan armbåga sig in på uppropet, det skulle vara perfekt!

Äntligen.. framtiden börjar snart!

Grå dag

Mm.. Inte världens gladaste dag idag. Hampus ville visserligen ut och gå, så vi gick och gick - ner till Boländerna. Men inte blir man nåt piggare om vädret är som det är - grått, regnigt, lerigt och bara bara tråkigt.

Vi köpte lite grejer och tog bussen hem - shoppandet blev man lite gladare av iallafall, tur det =) Men jag tror ändå det är en otursdag idag. Kö till tvättstugan, trasiga torktumlare, jag vet inte allt. Och på toppen av allt går det inte alls bra att spela wii längre, jag gick från 32 till 58 år på fitnesstestet. Blä. Kanske ska ta och boxas lite - kanske inte. Kommer säkert åka dit på knock-out..

Ändå, nåt bra får man väl se i det - allt borde bli bättre imorgon. Då ska jag fixa till allt till sovrummet så det blir lite fint, fika med en kompis och, vem vet, det kanske blir fint väder =)


PS. Lägger till ett par sommarbilder - längtar till solen och värmen.

                     

RSS 2.0