Ja se det snöar

Det snöar!

Insåg det när jag gick ut för att gå och träna, jättesnöflingor föll från himlen och la sig på marken och smälte. Nästan julaftonsväder, fast det borde ju ligga kvar i så fall.

Men det är ju oktober! Bara oktober! Imorn är det november, då är det en annan sak, men än tycker jag snön borde dröja ett tag.

För att bli lite varmare och gladare när jag gick hem sedan, i snöväder fortfarande men små yrflingor istället, lyssnade jag på glad musik. Bland annat den här. Nog måste det vara varmare där?


Tid kvar

En vecka kvar till tentan i psykologi.
Två veckor kvar till finlandskryssningen.
Tre veckor kvar till tentan i otorhinolaryngologi.
Fyra veckor kvar till Hampus gotlandskompisar kommer upp.
Fyra och en halv vecka kvar till Hampus och jag firar 2 år.
Fem veckor kvar till pappas födelsedag.
Sex veckor kvar till julkonserter med hemvärnsmusikkåren.
Sju veckor kvar till lucia.
Åtta veckor kvar till Pernillas födelsedagsfest och att åka hem till jul.
Sen är det jul. =)

Grattis!

Grattis morfar på födelsedagen!Jag har skickat ett kort... =)

Och på tal om födelsedagar hittade jag något som pappa kanske skulle önska sig... se här.

Tisdagstema - Grå

Idag är tisdagstemat färgen grå. När himlen för en gångs skull är en smula blå här =)

Men iallafall, här är ett hörn av vårt nybyggda Musikens Hus i Uppsala, stort och grått men jag gillar det ändå! (Det ska vara lite mer glansigt än så här, men det var en grå dag då jag tog kortet...)


Måndagsglädje

Först så måste vi göra något så måndagarna känns bättre. Den här körde vi i lumpen:Sen så blir man ju såklart jätteglad om man tittar in på myrorna och hittar en låt man aldrig trodde man skulle få veta vad den hette. Nu köpte jag inte skivan, för jag har ingen LP-spelare här i Uppsala, men jag kunde leta reda på låten på youtube och där var den! Äntligen!


Och om videon är konstig (det är den) så skyller vi på 80-talet...

Hallå igen!

Ännu en helg har gått, sitter här och pustar lite efter att ha jagat Lilla Bus som en tok fram och tillbaks genom lägenheten.

Var ute med Hampus och åt 23-månadersmiddag på Snerikes i fredags och var hos Linda med några klasskompisar och hade spelkväll igår. Idag har vi hittat till nya Max och så har jag dansat lite mera lindy hop.

Bra helg med andra ord. Kanske skulle ha läst lite mer men... än är det två veckor kvar till tentan. Jag hinner nog.

Tänk ja, 23 månader... Tiden går snabbt när man har roligt (eller när man är på ikea...) Hampus sitter just nu och pratar med en kompis från Gotland och som det låter kanske de kommer upp nu i november nån gång. Ungefär 24 månader sedan sist... Ungefär då vi träffades första gången. Ungefär ganska exakt. Får se hur mycket mer som blir sig likt. Godistema kanske? =)


23 månader sedan...

Ibland blir man bara så glad!

Satt och funderade på vad jag skulle skriva för tråkigt inlägg idag. Om att vi haft vår längsta dag i skolan på evigheter (9-16) och att vi därför var tvungna att vara hemma och vila upp oss genom att läsa psykologiboken både torsdag och fredag.

Men så var det ju en annan sak jag skulle berätta. Det var nämligen så att jag hittade en jättefin kjol på MQ, av Esprit, och så var den slut i min storlek. Överallt, precis överallt... Till slut frågade jag på den sista MQ-butiken, i Forum, och en jättesnäll kille frågade om han skulle ringa och fråga någonstans om de kunde skicka den. Åh! Jag blev glad. Och sen får han dessutom svaret att de gör det, åh, vad verkligt glad jag blev =)

Det lyste upp min dag, verkligen det där. Jag brukar inte ofta hitta kläder som jag känner så för, men den här gången så... Och så kan jag få den ändå, tack vare den här killen som verkligen ville att jag skulle bli nöjd! Fler såna personer i klädaffärer tycker jag =)

Bara för att jag blev så glad igen när jag skrev det där kände jag knappt hur kallt det är här. De har inte satt på värmen än... Får väl ta mej ut till Ärna och köpa en värmetröja snarast möjligt. Åt Hampus. Han har nämligen tagit min...

Recept på en bra dag

Den här lappen har suttit på mormor och morfars anslagstavla så länge jag kan minnas. Jag har nog läst på den nästan varenda gång jag varit där, och funderat lite på den varje gång.

Eftersom tiden ingår i receptet får denna bild ingå i dagens tisdagstema, som är tid. Det var ett tag sen jag var med, men nu gör jag ett nytt försök...


Diagramknepigheter och så lite julklappar

Just nu försöker jag sitta med resultatdelen i vårt psykologigrupparbete. Vi har kommit fram till det lysande resultatet att det inte fanns någon skillnad mellan våra grupper. Det har jag skrivit. Och sen ritat ett litet diagram över hur folk har svarat. Men sen då? Räcker verkligen det? Jag har ju inte så mycket mer att skriva precis. Hmm... Jo, lite statistik om försökspersonerna ska ju in också ju. Och om jag sitter en stund till kommer jag kanske på lite lite mer...

Annars är det bara bra idag, det har varit soligt, jag har varit och dansat, och nu har jag köpt två julklappar till. Kanske blir klar i tid i år för en gångs skull =) Hoppas bara att folk vill ha det jag köpt, för ingen har ju riktigt önskat sig något än. Eller jo, ett par har sagt lite grejer, men det har jag inte köpt (Men det är lugnt, jag försöker komma ihåg vad ni sagt och berätta det för någon som inte vet vad ni vill ha ;)  )

Livsviktigt

Jag läser en blogg som heter Heja Abbe. Den handlar om Abbe som är född med hjärtfel och hans familj, det är hans pappa som skriver. Så förskräckligt rörande, rolig och bra, har ni inte tittat in där nån gång så gör det!

Iallafall, för ett par dagar sedan skrev han om Donationsregistret - och att det idag, den 18 oktober är Donationsdagen.

Jag har gått omkring med ett sånt där kort i plånboken ett tag, att jag är positiv till donation om (om om) det skulle hända något. Hampus har varit duktig och skickat in på donationsregistrets hemsida, och nu har jag också gjort det, tack vare Abbes pappa. För faktiskt, så mycket nytta har man nog inte av sin kropp när man väl är död. Om någon annan kan få leva tack vare mej så är det ju hur bra som helst. En sista god gärning.

Tycker jag. Andra tycker annorlunda har jag märkt. Men jag kommer inte försöka övertyga någon om att tycka precis som jag, eller som många andra. Det är helt upp till en själv. Men om du känner att det skulle vara rätt, eller för den delen fel, att donera organ - gå in på Donationsregistret och registrera din ståndpunkt. Så inte någon annan ska behöva ta beslutet.

Det bästa

Ibland är det bästa att kunna stå vid fönstret med en katt i famnen. Hon spinner, jag klappar. Ute är det en fin höstdag. Inne spelas bra musik på låg volym. Ibland är det enkla det bästa.

Och så sitter jag bara här

Idag har vi tenta. Nej, inte tenta egentligen, dugga. I svårighetsgrad som ett gymnasieprov skulle jag gissa.

Men jag har inte pluggat nästan alls. Jo, jag har läst boken, och försökt titta på oh-utdragen från föreläsningarna, men det känns inte som att något vill fastna. Det som redan finns där finns, resten halkar bara av som från teflon. Önskade igår att hjärnan var mer som tejp, och att allt man läste bara skulle fastna istället...

Hur ska detta gå?

... Svaret kommer om ca två och en halv timma som senast...

Hemma en sväng

Så har man varit hemma en sväng nu igen. Får tacka Ylva, kantor i Gladhammar för det, annars hade jag nog faktiskt inte åkt hem på hela terminen. Men det var nog tur att jag gjorde det ändå, tror min familj saknar mej mer än jag tror...

Det var iallafall väldigt trevligt att träffa dem igen, bli vältkramad av Erik, få prata med Carl och se lite av Agnes och hennes kille också faktiskt. Det kanske inte är så roligt att stämningen hemma inte alltid är på topp..., ibland längtade jag bara hem till genomsnälla Hampus..., men det kan man väl inte förvänta sig heller att den ska vara. Mamma är dock alltid snäll så det gick ju bra ändå, och pappa kan han också, när han vill =)

Åkte hem för att spela på tacksägelsegudstjänst, alltid lika kul att komma och bli uppskattad sådär, hoppas jag inte skrämde bort dem med mitt löneanspråk bara (...men det är dyrt att åka hem.. =( ...)  Fick ju träffa mormor och morfar där som sjöng i kören också, och det är ju också alltid trevligt. Man inser hur mycket man missar när man bor såhär långt bort...Åkte också ut till Bergstugan en sväng, vår sommarstuga som är under ständig renovering känns det som. Om jag inte hade behövt jobba om somrarna hade jag väldigt gärna tagit ett par veckor och hjälpt till att rusta upp åtminstone köket, så man kan komma dit och vara lite ledig också när man vill och behöver. Men det är ju som det är, är man fattig student har man knappast råd att vara ledig mer än kanske som mest ett par veckor.

Fick iallafall komma dit och känna lite höststämning. Skulle bara behövt lite svampplockning så hade det varit perfekt.Råkade ut för en trevlig överraskning på vägen hem också. Tog ju bussen då först till Norrköping, för det var billigast, och hamnade bredvid en trevlig och pratglad kille från Finspång. Vi lyckades faktiskt prata hela vägen upp, och för att aldrig ha träffat varandra förr så trivdes vi jättebra tillsammans och lekte tillochmed gissa kändis-lek för att få tiden att gå hela vägen upp. Tänk vad som kan hända om man är lite social istället för att bara sitta med ipluggade hörlurar!

Åh förresten!

Hampus sa precis att han tänkte följa med mej halvvägs till stationen idag, dvs till kvarnen för att handla. Och då såklart kom jag på det. Måste ju ha något att dricka och något att knapra på på vägen. Och vad kan vara bättre än att plugga och äta chips - samtidigt!!


Håller på att packa

Är klar med mesta packningen inför hemresan. Alltså, massa skolböcker, noter plus trumpet. Kläder och necessär tar jag strax. Det kan väl inte bli så mycket eftersom jag bara är hemma över helgen - fredag kväll till söndag eftermiddag. Eller knappt ens eftermiddag..., tågen och bussarna går så knepigt att jag måste åka redan klockan ett för att inte bli alldeles utfattig. Men det ska ändå bli skönt att få komma hem en sväng, trots allt.

Nu kan jag bekräfta att jag kommer hem över jul också. Biljetten är beställd. Idag. Jag trodde jag gjorde det i måndags då jag tittade på alla alternativ och bara skulle vänta på Hampus, men igårkväll kom jag på att jag inte gjort det. Så det var tvunget att bli idag, så några billiga biljetter skulle finnas kvar... Och det fanns det! Min julklapp till mej själv i år är att åka hem med X2000, och det för bara 257 kr!

Små bedrifter, men dock bedrifter

Vad jag har lyckats med under veckan:

Köpa första julklappen.
Gå upp tidigt (dvs ca 7) hela två dagar - på rad. (det är en bedrift när man tänker att jag börjat 12 under i stort sett hela september)
Läsa en hel kursbok.

Och eftersom det bara är onsdag så har jag ett par dagar på mej till att göra lite vettiga saker. Alltså inte som idag somna i soffan på eftermiddagen...

Kommer hem till slut!

Då har jag äntligen fått CSN =) Och nu har jag äntligen beställt biljetter hem över nästa helg. Strax ska jag också beställa julbiljetten hem, ska bara dubbelkolla med Hampus när han tänkt att åka, jämföra med olika dyrhet på mina biljetter och se när det blir... Nu finns ju äntligen tågbiljetter hela vägen hem.. det var kanske tur att inte pengarna kom tidigare för då hade jag säkert tagit buss halva vägen istället, som jag gör i helgen. Men det kanske inte är värt, för man vet ju inte om det kanske är snöstorm där i december.. inte säkert, även om den troligen kommer i januari som vanligt. Och då är det bäst att ha samma biljett hela vägen hem så finns det en chans att man får hjälp att komma hem hela vägen trots förseningar och annat jobbigt. Så... nu är det julklappar och kursböcker som ska köpas för de pengar som är kvar - och stand up på tisdag såklart!

Dansar bort regnet

Det har varit en bra helg det här. Förutom vädret då. Spöregn hela dagen idag...

Men igår hade vi en jättetrevlig dag med brasset i hemvärnet, Linnékvintetten var på besök och guidade oss genom en hel massa danser och en musikallåt där jag fick spela solo! *stolt och glad*

Och idag var vi i Boländerna (..ja Pernilla, igen...) köpte en ny kruka (inte åt katten) och lite annat. Hampus satte igång med brödbak när vi var hemma igen och jag, jag gick på danskurs! Kul, kul, var lite nervös i början då Sporre, min lumparkompis som anmält mej, inte kunde komma, men det släppte snart. Vi lärde oss lite grunder, steg och sånt, jag hälsade på en massa killar då man bytte partner hela tiden.. och de flesta hette Erik...

Missar nästa gång då jag är hemma, men sen tänker jag då gå på allt =) För det här var kul!! Och att regnet dessutom hade slutat när vi dansat klart, det var ju bara ett plus =)

Sitter och letar

Kom precis hem från repet, kul som vanligt =)

Men nu tänker jag att jag måste bestämma mej för vilka låtar jag ska spela nästa söndag. Over The Rainbow blir nog den ena.., men den andra? Trumpet Voluntary tänkte jag först..., men det fanns inget pianokomp! Och jag vill nog inte spela utan komp, det blir för nervöst... Tittade och tittade i boken, fastnade för titeln Londonderry Air. Jag känner igen det, tänkte jag, men visste inte säkert vilken det var, lite nynnande hjälpte inte riktigt heller...

Så en snabb koll på youtube gav mej svaret - som är Danny Boy! Vad tycks?


Jag undrar...

...hur många gånger en krukväxt klarar sig när en katt river ner den i golvet...?

Minst tre hoppas jag, men det är tveksamt...

Pampigt värre

Idag har jag gjort något jag inte gjort på länge, och som är smått otroligt när det gäller mej just nu.

Jag har nämligen suttit och spelat trumpet. Hemma. Själv. Ja, förutom en nyfiken katt förstås.

Och vadan detta? Jo, jag ska ju hem och spela på en hembygdsdag i Gladhammar, den snälla kantorn Ylva där bad mej vara med. Eftersom jag tyckte det verkade kul så tackade jag ja, men det var i augusti det. Nu är det oktober och mindre än två veckor kvar. Och jag har fortfarande inte bestämt mej för vad jag ska spela...

Något pampigt sa Ylva skulle passa. Hmmm. Ja, jag har ju min trumpetbok jag lånat från biblioteket, så jag spelar ur den. Trumpet Voluntary? Nocturne? Anthem ur Chess? Gammal Fäbodpsalm? Over The Rainbow? Amazing Grace? Introt till Karneval i Venedig? Hjälp!! Jag skulle nog behöva lite råd här. Vad tror ni? Snälla ge mej ett tips...


RSS 2.0