Jättehusmoderligt

Kokar lingonsylt. Den står på spisen "på värmen, och skakas och skummas noggrant". Ja, eller jag rör om istället. Fick inte till det där med skakandet. Men det går nog bra ändå. Skummet har inte börjat riktigt riktigt än, men det är nog snart på gång.

Så jag hinner inte skriva så mycket. Men tack mamma för lingonen! Jättesnällt! Och såklart lilla syster som släpade upp dem hit.

Bara en fråga såhär lite snabbt. Hur mycket lingonsylt blir det egentligen av två liter lingon? Räcker tre burkar?

CSN - när du får oväntat besvär

Det kom inga pengar från CSN idag. Rätt oväntat. Men egentligen inte. Jag sökte ju för en kurs, fem veckor, mindre för att slippa läsa något extra istället för lingvistiken. Så därför får jag CSN fem veckor senare än 1 september som var första kursdagen. Helt logiskt. Men det är inte imorgon. Det är snarare om nästan två veckor.

Tur i oturen är att jag jobbade i augusti så jag får lön imorn. Räcker till hyran och räkningarna och lite till kanske. Resten av pengarna som de jag tänkt spara lite av och leva lite för kommer väl sen då, såsmåningom. Suck. Lite jobbigt är det. Men det kunde ju varit värre.

Det kunde också varit bättre. Som för Hampus som inatt satt och väntade på att pengarna skulle komma in på kontot så han kunde beställa sin drömteve från dustin home. Den kommer imorn enligt posten. Spännande spännande =)


Nästan som att följa instruktionerna

Snabbrapport.

Det är nästan lätt att montera en ikeamöbel med en katt i närheten. Räknade upp alla skruv och plugg innan jag började. Alla fanns där innan. En plugg och ett par skruvar fanns inte när det var dags att sätta dit dem. Ingen var dock uppäten, alla var inpetade under soffan, vid benet där de inte gick att komma åt. Om man inte flyttade på soffan förstås (men det är svårt för en liten katt så det fick jag göra).

Slutsats. Det går bra att montera ett skåp med en katt i lektagen. Men eftersom det inte står i instruktionen är det inte att rekommendera. Nästa gång kanske en plugg blir upptuggad.

Vad som händer när man inte är hemma

Eller - Vad som händer om en liten katt jagar en fluga i fönstret...


1:10

Först får jag väl ursäkta mej (igen =/ ) för att det blivit lite dåligt med uppdateringar här. Har två saker att skylla på. Först att jag spillde ut te över min dator så den har fått vila nu sen i måndags. Men det är ingen bra anledning, nu får jag ju låna Hampus bärbara som reserv medan den torkar. Och förhoppningsvis fungerar den imorgon, och har torkat upp ordentligt... Får hoppas inte honungen i kladdar fast för mycket bara...

Andra anledningen - förkylning! Kände av något i bröstet/halsen i måndags, la mej extra tidigt på kvällen då för att kanske mota bort den. Men jag låg bara och hostade ensam ändå, somnade inte klokt förrän Hampus kom, och det var ganska sent... Igår var host och hes och halsont, skippade föreläsningen och låg hela dagen framför animal planet med katten bredvid i soffan. Men vila var effektivt, att inte göra nåt på ett helt dygn gjorde att det värsta var över redan igår kväll. Idag hostar jag bara lite och är rätt pigg annars. Haha, har redan börjat använda överskottsenergin som kommer till att göra rent i badrummet inför fogrengöring och skåpuppsättning :P

Två saker till - telefonen är hittad och köpt, ligger på posten nu och väntar på att jag ska hämta den där. Det blev faktiskt en modell som passar ännu bättre hos oss än någon av de två jag funderade på innan. Se själva!Och så, till sist - Grattis älsklingen. 1 år 10 månader idag. Ska vi fira?

Bakom varje framgångsrik shoppare går en man med en vagn potatis

ICA-butik, Uppsala

En dam ~70 väntar medan kassörskan, en kvinna ~25, scannar in hennes varor. Plötsligt pekar damen på displayen där priset nu är över 5000 kronor.
Damen (upprört): Men kära vän, så där mycket får det inte kosta.
Kassörskan (tittar upp på displayen): Va? Oj, ja… Det måste vara något fel.
Damen: Så mycket har jag faktiskt inte köpt! Jag tänker inte betala så mycket.
Kassörskan nickar nervöst, medan hon går igenom vad hon har scannat in.
Kassörskan: Nej, det är något som inte stämmer. Här är felet… Jag råkade trycka in att du har köpt ett halvt ton potatis.
Damen (barskt): Jaha.
Kassörskan (hämtar snabbt potatispåsen och väger den igen): Två kilo var det bara.
Damen (vänligare): Två kilo, ja. Jag tänkte väl att jag inte är så senil att jag köper ett halvt ton potatis.
Kassörskan (lugn igen): Nej, det var bara jag som tryckte fel.
Damen (funderar tyst medan kassörskan korrigerar priset och utbrister sen): Ska jag köpa så mycket potatis måste jag ju faktiskt ta gubben med mig!

//Tjuvlyssnat.se

Men! Jag vill ju ha en telefon med sladd!

Det är faktiskt så att vi har skaffat fast telefon!

IP-telefon då, som är ganska mycket billigare än vanlig fast, och dessutom från digisip som har så att det fungerar lika som ett kontantkort. Detta för att tele2 krånglar så mycket här och bara bryter samtalen och ibland kommer man inte ens fram till mej eller Hampus när man försöker ringa.

Men det är lite spännande. Vuxenpoängen bara trillar in =)

Jag ska alldeles strax lägga ut telefonnumret på hitta, så då är det bara att söka på mitt namn så ska det komma upp! Och då är det bara att ringa, om man vill förstås.

Det är bara en sak som kräver fundering nu. Och det är vilken telefon man ska ha. Hmmm. Hampus har en trådlös en, men den var lite si och så med batterierna om jag förstod rätt. Så då skulle det ju vara perfekt med en alldeles vanlig telefon, med sladd! Svårt att hitta bara, jag letade och letade... Kategorin fanns inte ens på prisjakt, men som tur var på pricerunner, även om inte alla ställen finns med där. Men till slut tackar vi Dustin Home för att de finns och har nästan allt man vill ha. Så nu står valet mellan dessa två (om jag får bestämma förstås).Några råd? Vilken passar bäst? Själv tror jag på "Internationell skog" (den svartvita), men egentligen är jag kär i den röda, "Fem elefanter" ... =)

Dagens skratt =D

Vad möttes man av idag då man kom in i badrummet? Jo, dagens skratt!Ännu ett bevis på att man aldrig vet var man kan hitta Lilla Bus...

(men har det varit tyst en stund och man går in i sovrummet och ser en liten bulle under överkastet, då är det hon. Igen)

Man ser också när hon suttit vid datorn. Då skrivs allt plöTSLIGT MED STORA BOKSTÄVER. HON ÄLSKAR ATT TRAMPA PÅ CAPS LOCK!

Kanske hon borde heta Versal. Men det låter lite mycket som en häst. Så hon får väl heta LILLA BUS. Med stora bokstäver!

Nytt ord på väg!

Ibland tänker man bara inte på saker förrän nån verkligen berättar dem för en. Och sen märker man dem hela tiden!

(Bara för det kommer jag inte på några bra exempel just nu, men så är det ju)

En sån sak lärde jag mej häromdagen, när jag satt och funderade på vad jag egentligen höll på med när jag satt frivilligt på en grammatiklektion i en kurs jag redan tillgodoräknat mej. Läraren började prata om adverb och verb, och hur konstigt ordet "kanske" kunde uppföra sig. Man kan ju sätta det lite var man vill i meningarna ju, eller hur. Förklaringen var att det kommit från orden "kan" och "ske" tillsammans, och lexikaliserats - alltså "kan ske"-frasen flöt ihop till "kanske"-ordet som bara betyder antingen eller/både och, lite osäkert sådär.

Men iallafall. Detta hände ändå för ett bra tag sedan. Ett ord som däremot håller på att göra så nu, fast tvärtom är det (fula) ordet "ba". Förut en förkortning för "bara", nu bara "ba". Och läraren ba "ser ni, ordet tar bort verbet!". Ser ni? Alltså, det håller på att bli ett verb själv =) Och nu när man hört det, märker man ju det när andra säger det, när man själv säger det, hela tiden. Det är ju minsann lite häftigt det här. När kommer det komma in i SAO?

Åh, jag gillar när jag får lära mej nåt nytt. Speciellt om språk. Man tror man vet allt, och rätt som det är får man veta nåt nytt som vänder uppochner på iallafall en liten del av det man trodde sig veta. Och ja.., det blev ett förskräckligt språknördigt inlägg det här. Men det bjuder jag på =D

Sista natten med gänget

Sista spelningen med Sighsten i helgen nu som var. Hasses bröllop. Jättefint bröllopspar, och faktiskt en riktigt bra spelning från vår sida. Men vad annat kan det bli när en massa gamla roliga sighstiner kommer med och förgyller stämningen =)

Kvällen slutade bra också, iofs med avroddning som vi inte riktigt räknat med, men det gick ju bra ändå. Resan hem gillade jag, det blev en riktig orkesterresa i full minibuss, allsång på diverse sånger från "Ska vi gå hem till mej, eller hem till dej?" till "Busschaffören" och "Spårvagnschauffören". Och flera varv i rondellen såklart.

Så det var ett lyckat avslut. Och tillsammans med blåsmusikdagen jag var med på med hemvärnskåren dagen efter har jag blåst på så dant att jag fått träningsvärk i magen. Det är inte dåligt det heller!

Populär

Idag fick jag ett sms från en kantor hemifrån som undrar om jag kan spela på julafton. Snart kommer då säkert en annan kantor också höra av sig och fråga samma sak, om hon inte väntar tills jag kommer hem och spelar med henne i oktober.

Jättekul att få erbjudanden tycker jag! Men... Jag vet ju inte om jag kommer vara hemma över jul. Samtidigt som det känns självklart att man borde åka hem, så skulle jag jättegärna vilja vara med Hampus. Också. Han har iallafall bara ett alternativ - att åka hem. Så det lämnar två alternativ åt mej - att åka hem själv eller att följa med honom.

Hjälp! Jag skulle behöva råd i det här. Om någon (mamma, pappa, syster, bröder, mm) läser det här, hör gärna av er om ni tycker att jag verkligen borde åka hem. Eller om ni tycker att jag borde åka bort... ÅÅåå.. knepigt. Tänk om vi kunde varit kvar i Uppsala och hans familj kommit upp. Då hade det varit enklare iallafall...

Tre bra saker med igår, trots allt

Jo, igår blev inte en helt helt hemsk dag iallafall. Bra saker som hände ändå var;

- Jag hittade och köpte ett par nya stövletter. Antistress hette de, kan behövas inför hösten.

- Hampus kom hem och kramade om mej tills jag blev glad igen.

- Vi var ute ett par stycken bästa klasskompisar på kvällen, på Gotlands och sedan Norrlands. Tack tjejer, kan inte bli annat än glad när jag är med er!

Grå

När vädret är grått och jag känner mej minst lika grå inuti, då är inget särskilt kul nånstans. Då hjälper det inte att jag fungerar som Hampus sa: "Eftersom du är så glad hela tiden så är det ju inte så konstigt om du är nere ibland."

Men det hjälper ju inte så mycket nu heller.

Önskar jag kunde vara mer som Lilla Bus och tycka det är jättespännande att vakta skrivaren, jättemysigt att bara ligga och ta det lugnt, jättekul att jaga små luddiga bollar och bråka med mattor.

Men så är jag inte.

Modebetraktelser

Idag har jag insett flera mycket viktiga saker. Not.

Först - jag var och klippte mej. Wow - ny frisyr, tänker ni kanske. Och ja, jag bad frisören om något nytt och annorlunda. Hon lyssnade och förklarade vad hon ville göra. Och det blev en lite snyggare toppning än vanligt. Fast noga förklarad in i minsta detalj.

Hmmm. Har jag redan bästa frisyren för mej, funderade jag. Ja, det måste det ju vara. Iallafall vad hon sa. Fast det är lite snyggare klippt nu än förut faktiskt. Så jag känner mej väl ändå rätt nöjd. Än är jag inte redo för kort hår, och jag får väl passa på att ha långt och lockigt nu när det är modernt, eller hur. Det är ju faktiskt det jag väntat på länge =)

Ingen såg dock tyvärr att jag klippt mej. Kanske för att vi bara sågs igår efter sommarlovet och då hade jag hästsvans. Hampus såg lite. Att jag var lockigare. Det brukar ju vara så, frisörer uppskattar mina lockar mer än jag. Hampus också. De flesta utom jag och alla andra lockiga människor skulle jag gissa.

Men jag fick lite nyttiga råd på vägen iallafall. Faktiskt, en frisör som verkligen ger råd som man vill ha. Det var en verkligt glad överraskning. Hur man skulle tvätta håret för att det inte skulle bli så kort till exempel. Eller hur jag kunde fixa med håret på andra vis.

SÅ! Nu var det nästan klart med modebetraktelserna här. Bara en sak till... I år är färgerna svart, grått, cerise, senapsgult, petrolblå, pastellrosa, giftgrön och ett par färger till. Den enda färgen jag kan ha av dessa är petrolblå, och en sådan scarf har jag redan. Jag som tappat bort min gröna.., snyft. Tradera, här kommer jag och jakten på den gröna halsduken!

Slutligen - här är anledningen till varför det blir lite si och så med mitt bloggande:


Lilla Bus

Jag köpte en ny tröja i torsdags, då Hampus mamma var här och jag dessutom fått lön. En svart cardigan med guldknappar. Jättefin. Speciellt enligt katten. Och allra speciellt då guldknapparna. Nu när vi har suttit här vid datorerna jag och Hampus har hon gått fram och tillbaks mellan oss, legat och vilat på hans rygg och sedan kommit bort till mej och busat. Jagat muspekaren på skärmen.., och ja, bråkat med mina guldiga knappar. Aj.

Nu har jag dock bytt tröja och istället hittade hon extraknappen. WOW! Så spännande.

Så nu jagar hon den och mattan här inne, den är också en favorit. Ovanför, under, bredvid.., hopp och attack. Ja.., det gäller att kunna underhålla sig själv när matte sitter och är tråkig här vid datorn... =)

RSS 2.0