Gott Nytt År!

...får jag önska er alla!

Vi har haft fina dagar här på Gotland, fika och middagar med vänner och släktingar och så här på sluttampen ska vi fira nyår inne i Visby. Och chokladtårta Black&White har vi gjort, så det kan inte bli annat än lyckat =)

Förresten så fyndade jag ett par träningsskor nu på rean. De behövs nu efter allt julgodis och god mat kan jag säga. Av nån anledning längtar jag till att gå på spinning...

Gott Slut och Gott Nytt! Kram på er!

God fortsättning!

Hoppas ni alla har haft en riktigt härlig jul så här långt! Det har vi haft, verkligen =)

Och nu tänkte vi ta och inviga julklappsbiljarden jag givit till Hampus!


Balsammetoden och jag

Tänk, för ett par veckor sedan var det ett år sedan jag började med balsammetoden. Och ja, känner du att du aldrig hört ordet förr så är det inte så konstigt, det är inte så många som har hört talas om det.

Det har iallafall varit en riktig hit för mej. Från att ha haft hår som blivit till fluff och friss bara jag tänkt på det (ja typ) till att det är blankt och oftast helt okej lockigt. Ibland riktigt snyggt lockigt till och med. Helt otroligt. Och det bara genom att jag tvättar med balsam istället för schampo och tänker på vilka produkter och ingredienser jag kladdar in i håret. Vill du veta mer, kolla på lockig.se!

Nu är jag hemma, så jag kan inte visa några före och efterbilder, men kolla tillbaks på till exempel inlägget från vår treårsdag. Om ni vill titta en gång till på håret alltså =)

Så det är också ett jubileum att fira! Och även om man inte är lockig (balsammetoden kan bli lite för mycket då.., men det är inte säkert) så kan det vara värt att titta in på lockig.se och lära sig lite om vad som är bra för ens hår och varför. Själv hittade jag dit via en blogg när jag sökte på typ "mirakelkur för lockigt hår" (för det gör man ofta när ens hår ser hemskt ut kan jag lova) och det var då en väldans tur. Så det kan jag verkligen rekommendera!

Äntligen riktigt ledig

Igår var slutet på en lång och intensiv period, även kallad hösttermin. Då spelade jag på julkonsert i Törnsfalls kyrka, mysigt och vackert trots lite nervositet och kanske inte riktigt tillräckligt med övning innan från min sida. Men det blev bra iallafall.

Så nu är jag äntligen helt ledig - resten av klassen kände det så redan i torsdags efter tentan, men jag var (som ni kanske märkte lite av) rätt stressad av packande och fixande inför hemresan som gick av redan klockan sju i lördags morse. Idag tänkte vi däremot inte ha några planer alls. Inga som vi tänkt på igår redan iallafall. Kanske att vi bakar lite nötkakor. Och kanske skriuvar fast diskmaskinen (något alla tänkt på hemma, jag vet inte hur länge, men som aldrig blivit av...).

Men mest av allt ska vi ta det lugnt. Och det behöver jag träna på känner jag nu, när jag går här och känner mej alldeles otålig för att jag inte gör något. Så det behöver jag. Låt julstämningen sänka sig över nejden, här är det massa snö och jag tror minsann vi ska julpynta snart =)

Men imorn åker vi

Ja, mitt i allt packande och kattlämnande och julklappsinslagande och förberedelser inför hemfärd imorgon, måste vi plocka bort allt i badrummet och en hel del i köket. Varför? Jo, anticimex var här idag och berättade att de måste riva upp den vattensäkra färgen i badrummet och köket då grannarnas vattenläcka inneburit vatten i väggarna hos oss. Som måste torka upp. Jippi. Och det kanske de gör när vi är borta, så då måste det vara rent på saker där. Suck.

Tur och otur

Igår började som en bra dag. Ellinor och jag blev klara med vår barnobservationsfilmredigering och samtidigt fick vi mejl om våra landstingsplaceringar. Jag hamnade i Gävle och Ellinor med, så ni kan tänka er vår glädje. Pendlingsavstånd, hurra!

Ungefär där började väl det inte riktigt lika bra. Lisa, den stackaren, hamnade i Fagersta. Ett bo-borta-två-dagar-i-veckan-ställe, och hon som är så orolig för sin söta gamla katt... Jag har fortfarande lite dåligt samvete för att jag inte känner att jag kan byta. Hade jag hamnat där, så visst, det hade väl fått gå.., men att byta dit - åh, det skulle jag nog inte må så bra av om jag känner mej själv...

Men men, tillbaks till igår. Jag hade tänkt att plugga när jag kom hem. Men det hann jag inte, det var bara att laga mat, äta och sedan åka direkt till sista spelningen för säsongen. En julvesper, dvs en julavslutning i kyrkan för de värnpliktiga, i Enköping. Vi kom dit lite sent, hamnade bakom kortegen och fick gå en omväg i snön upp till kyrkan. Spelningen var väl inte den bästa vi gjort, men den gick hyfsat snabbt och sen var det bara att packa in och åka hem.

Trodde vi. Men icke. Det var så mycket nysnö i kyrkbacken där att bussen tappade greppet och började glida lite - in i en bil, sköt den bakom sig in i en annan bil, sen började den svänga där i backen och repade upp hela sidan på en tredje bil. Lite läskigt...

Efter ett ganska bra tag, vi stod där säkert trekvart, och något mer misslyckat försök, fick busschauffören till slut på snökedjorna, ställde folk i korsningen med reflexvästar och bussen kom till slut helskinnad ner för backen. Alla applåderade och busschauffören tackade oss för vårt tålamod. (Inte så konstigt, jag kan berätta att musikkåren har bra tålamod med busschaufförer - sist de var på festival i Tjeckien ville chauffören inte köra efter gps utan efter en gammal karta, och erkände inte att han kommit vilse förrän de var långt uppe bland tyska bergsbyar...)

Ja, ja vi kom hem till slut. Och under tiden allt det här hände messade jag med Hampus, och då var det helt plötsligt en vattenläcka i vårt trapphus. Skulle dagen sluta med att vi fick veta att hela badrummet skulle rivas ut?

Nej, det fick vi inte veta igår. Men väl idag när vi åt frukost, då en reparatör kom förbi och förklarade att de ovanför oss hade stopp i avloppet som de inte felanmält och vattnet istället hade gått genom ett hål i golvmattan, genom golvet och droppat från vår ventil och taket i trapphuset. Suck. Men det betydde åtminstone att det bara var deras badrum som skulle rivas ut och inte vårt. Skönt det, tänkte vi.

Sedan gick vi och hjälpte Frida, en kompis som också drabbats av otur igår. Hon halkade omkull, bröt handleden och fick sitta många timmar på akuten (med massa andra, ja). Eftersom det var höger hand kunde hon inte skriva sin jätteviktiga tenta idag, men fick som tur var den uppskjuten till januari. Istället hjälpte vi henne att handla, för det är inte heller så lätt när man bara har en hand...

Så skulle jag plugga var det tänkt. I teorin har jag haft hela fem dagar på mej, om man räknar helgen. De har inte utnyttjats riktigt kan man säga. Jag läste kanske tio sidor igår. Och tänkte lägga hela dagen idag. Men så kom jag på annat viktigt jag glömt (som skattedeklaration, wiie) och helt plötsligt var klockan sent.

Men jag har pluggat. Snabbt och förhoppningsvis effektivt. Hur det lyckats, det får vi se imorn. Nu måste jag sova - tentan är mellan 8 och 10. Oj oj. Men sen är det nästan jullov!

Nämen Eugenia?

För ett bra tag sen drömde jag att vi skulle ha barn, Hampus och jag. Och hon skulle heta Malva, det var Hampus helt klar över. Jag tror inte han förklarade varför, men Malva var det och det skulle det bli.

Jag hade faktiskt glömt den här drömmen, tills igår då vi hade tjejkväll och kom in på ämnet barnnamn. Jenny berättade nämligen att hon hade blivit så kär i det namnet att hon ville ha det på sin flicka, om hon skulle få någon. Själv hade jag svårt att komma på ett bra tjejnamn.., men kanske att jag tar tillbaka Malva igen. Eller ja, det beror väl på Hampus förstås =)

Tycker han inte det är fint kan vi ju ta förslaget som kommer på namngeneratorn på svenskanamn.se, när man söker på Hampus och mej som föräldrar.

Nämligen Eugenia.

Jag höll på att ramla av skratt när jag såg det första gången =D Killnamnet är en liten aning bättre - det är Frank. Men ändå...

Testa själva, det här var kul! Om mamma och pappa skulle gått efter den här så skulle jag ha hetat Janna förresten. Och min bror Jonas. Helt okej - igår skrev jag in namnen fel, så då blev det Gerd och Gudmund :P Och Hampus hade hetat Jussi.. Det ni!

Nej, nu ska jag ut i snön förresten! Det snöade igår när vi gick hemåt i natten, och idag är det minst en decimeter. Härligt! Och med ett pepparkakshus som står och doftar här hemma så är julstämningen nästan på topp!

Härnösandshelg

Jepp, här är Härnösand! 4 timmars bilresa norrut... Där var vi!

 

Vi var hemma hos Danne och Magda (ja, deras hus ska synas på bilden, fråga mej bara inte vart...) och hade det bara bra. Massa Guitar Hero, Rock Band och Gangsterspel. Party!

 

 

 

Och när vi kom hem fick Lilla Bus och Pim-Pim varsin tidig julklapp (ärvda av Magdas gamla katter). De blev också glada =)



Och strax...

Ikväll åker vi till Härnösand. Hälsar på Danne och Magda. Mycket fest blir det nog, Danne har laddat upp som vanligt =)

Jag ska packa strax. Och sen vet ni vart jag har tagit vägen!

This is it

Nu har jag klarat en praktikperiod till! Läs- och skrivdelen är färdig, vi har avslutat våra patienter (ja, skrivit remissvar och skickat utlåtande och sånt alltså) och tackat våra handledare med fika och små presenter. Och allt har gått bra, alla var så nöjda och glada. Jag med. Nu känns det absolut som om jag kan jobba med sånt här i framtiden. Och eftersom jag hade praktik i Uppsala har jag en lite lite större chans att få sommarjobb här nästa år. Tänk om! Vad glad jag skulle bli!

Nu är bara frågan var man hamnar nästa period. Jag ser fram emot att få veta, jag vill faktiskt hemskt gärna ut på praktik så snart som möjligt igen. Det känns som jag har pluggat så länge nu att jag helst vill vara klar på en gång - ändå är jag bara halvvägs nu. Två år kvar... Men att få vara ute och jobba åtminstone nästan som på riktigt gör att det känns mycket roligare. Och tiden går snabbt när man har roligt! Eller hur..? =)

Julkort också!

Sådär! Årets julkort skrivna, adresserade, frimärkta och lagda i julkortspåsen. Snart på väg till alla nära och kära som skickat julkort till oss förr.. samt några till vi också tycker om =)

 

(Förresten, önskelistan är lite uppdaterad)


Inte ljug längre

Nu är jag faktiskt klar med alla julklappar! På riktigt =) Till och med en extra som jag beställde nyss till älsklingen. Åh, vad skönt, tänk ett år utan köpstress inför jul... Plötsligt händer det!

Adventskonsert!

Förresten är jag fortfarande på strålande humör efter adventskonserterna i helgen! Vi dubbelbokade oss och fick spela både i Uppsala och Enköping på lördagen, men det gick ju hur bra som helst ändå. Dessutom var flera kompisar och tittade och jag blev såklart både lycklig och nervös =)

 

Hampus glömde kameran så jag kunde inte visa några bilder igår, men jag såg att det fanns en del på facebook. Och nu har Lisa, här på pukor, lagt upp den här fina filmen på youtube - Lotta och jag spelar kornettsolot!


Marsch no 9 av Crusell - varsågoda:

 


Julklappsklar!

Sådär! Nu har jag köpt alla julklappar för i år! Och vad skönt det känns att vara klar i god tid =)

Det har nog aldrig hänt förr, nej. Jag brukar börja i tid men det är alltid någon som det dröjer till sista dagarna innan jag kommer på något till. Och dessutom känns alla klappar rätt bra i år, som om de som får dem borde bli hyfsat nöjda iallafall - det har nog heller aldrig hänt... Det brukar ju alltid vara någon som känns lite osäker eller sistaminutenaktig eller så... Men men! Jag får hålla tummarna att det här blir bra =)

Eller förresten... nu ljög jag visst litegrann. Jag har ju faktiskt inte köpt julklapp till vårt julavslutningsklappbyte. Så då var jag inte riktigt klar ändå. Men jag har en idé...!

Det är konstigt...

..men en del kvällar, trötta sådana då man inte ens orkar ta tag i disken... då kan man helt oväntat få ett ryck och sy både ett och annat par julgardiner - som här i köket:


Skoproblem

Nej, det är inte alls ett lika stort problem idag som igår det här. Igår var det ishalt överallt ute och jag kände att det jag allra mest behövde var mina skridskor...

Jag har nu ett par nya vita stövlar, som jag köpte för att mina gamla kängor i stort sett ramlade i bitar, och dessutom var det hål i mina bruna stövlar... De var de enda som verkade vara ett mellanting mellan kängor och stövlar, mina inlägg gick i dem och de kändes hyfsat okej i affären. Och dessutom såg helt okej ut, det får man inte glömma.



I tisdags gick jag med dem till skolan, det var den dagen kylan slog till och det frös på på vägen hem. Så man tyckte jag borde varit glad att jag hade dem. Och det var jag, värmemässigt alltså. Inte skoskavsmässigt - aj vad det gjorde ont sista biten hem!

Så igår och i förrgår var det därför jympaskorna med sockor i som gällde, inte särskilt bekvämt eller snyggt, men vad gör man inte... Idag utmanade jag ödet igen och tog stövlarna. Massa tejpning och plåster på hälarna - och det gick faktiskt att gå! Det trodde jag inte. Det kommer säkert ta ett tag innan de är helt ingådda (man skulle ha en Sally här...) men det kommer nog funka till slut!

Men bara för att trösta mig själv beställde jag ändå ett par svarta stövlar från La Redoute. Med 70% rabatt kände jag att det kunde vara värt det. För även om de vita blir bekväma så kommer de ändå inte vara särskilt eleganta, och ett par höga svarta stövlar ville jag gärna ha... Ibland får man unna sig något =)


Dagens glada överraskning

..kan jag inte riktigt bestämma mig om vilken händelse det var.

Var det när älsklingen stod i dörren med en blomma till mej? I och för sig inte från honom, utan från kyrkan (ja, de hade bara lämnat den utanför dörren med ett kort i) men ändå!

Eller var det kommentaren "Ja, det här ser ju bra ut. Skriv en sammanfattning och kolla igenom så du är nöjd med alla formuleringar, så är du klar!" från min handledare? Om journalen som jag skrivit ihop bara lite snabbt för att hon skulle hinna rätta tills den här veckan. Första inlämningen!

Nej, jag kan inte riktigt bestämma mig. Det har varit en bra dag i alla fall =)

Förutom att bussen var så full att den bara körde förbi hållplatsen imorse när jag stod och väntade i 7 minusgrader. Men men, man kan inte få allt här i världen.

Lussekattbak

Ja! Det blev lussekattsbak ikväll! Och eftersom älsklingen inte var hemma fick jag lite hjälp av övriga familjemedlemmar:

 

 

Vi bakade massa lussekatter:

 

 

 

...och såklart en och annan lusse-katt!

 

 

Och julmusik har förstås strömmat ur högtalarna hela kvällen =)


Första luckan

Adventskalendern börjar idag! Jag har satt klockan på 18.45 så jag inte ska missa. Första avsnittet måste man ju se, så man vet om det är nåt att ha =)

Annars har jag öppnat första luckan i adventskalenderna jag fick av min lilla syster som julkort. Trevligt, för jag hade inte någon annan i år. Hampus har sin vi i villa-kalender som han fått av sin pappa, han var mer exalterad än mej imorse - bara så ni vet, det verkar vara en favorit.

Nu tänkte jag laga lite mat. Och efter kalendern blir det lussekattsbak! Själv iofs då Hampus jobbar, men ändå, nu ska jag ta igen för min oadventiga helg.

Till sist - vill ni se ett väldigt vackert rum? Titta in hos Jana, de har precis fått klart sitt uterum och det är faktiskt precis hur fint som helst! Riktig julstämning =)

RSS 2.0