..om ni tittar lite på sidan...

... så ser ni en liten flaggräknare. Den betyder inte att jag bara haft en läsare (som dessutom var jag) på hela tiden, utan den räknar sen nu. Idag alltså =) Får se om den visar fler såsmåningom, det blir spännande!

Årets bokreafynd!



... så nu väntar jag bara på att vi kommer baka massa goda bröd, masserar vem som helst som råkar komma i närheten, samt syr massa egna snygga kläder!

Bokrea!

Idag började bokrean! Jag hade inte tid att gå, men imorn minsann. Då har vi tre timmars lunch, så då ska jag hinna med att gå runt och bläddra i massa böcker och kanske köpa några också..

Sitter just nu och tittar i katalogerna vad jag ska kolla lite extra på och några böcker ser ju mer intressanta ut än andra. Rutiga bakboken till exempel, eller Massageboken...

Man vet ju inte vad som händer när man köper en bok. Förra året köpte jag en fågelbok och en kattbok på rean. Och ja, jag har lärt mej känna igen både grönfink, nötväcka och gråsiska. Plus att vi faktiskt skaffat katt! Så det blir minst sagt spännande att se vad som händer i år.

Hittar också andra böcker som låter lite spännande. Vad sägs om The hippie handbook? Lär känna psykopaten? Eller min favorit - Sticka till din hund!?

Tisdagstema - Figur

Dagens tisdagstema är "figur". Och en liten figur jag har hemma är denna, hon ska bringa lycka med läsande och skolarbete.



PS. Hennes visdomsord ur boken - "Wisdom comes from the heart"

Sånt jag är bra på

...är inte till exempel att plugga i tid. Alls. Speciellt inte just nu.

Idag och i helgen har jag istället lyckats med att fixa till badrummet lite till, slänga ut lite hyllor och så, sy upp två par jeans, söka stipendier och baka semlor.



Men jag har pluggat lite. Kom igång till slut och bitvis var det riktigt intressant. Tänk om jag vetat det innan.., hade något annat blivit gjort?

Dagens finaste

Eller den var väl egentligen från alla hjärtans dag... Titta!

Studie i percussion

Tatatada - PLING, Tatatadada - PLING .... PLING PLING

Vrramm - Bang - Krasch! Bom bom - Vrramm - Bang - Krasch!

..vilken låt?



(hör ni var?)

Tvättbart?

Efter att länge och väl irriterat mej på fläckarna i min poängfåtölj (så går det när man har vit klädsel och fest...) så satt jag för ett par dagar sen på ikeas hemsida och kollade hur mycket en ny läderklädsel skulle kosta. Alldeles för mycket visade det sig, men däremot såg jag på den klädseln som jag har att den är ju faktiskt tvättbar! I hela 60 grader!

Så glad i hågen fick jag hjälp med att få ur skumgummit i (hade inte Hampus påpekat det hade jag tvättat med dem i och det hade kanske inte varit så lyckat...) och slängde i klädseln i en maskin. Klädseln till vår lilla fotpall samt ett bushårigt kuddöverdrag fick hänga med på kuppen.

Nu när de hade torkat, märk väl inte i torktumlare, och blivit strukna en smula - så var det dags att sätta dit dem igen. Lättare sagt än gjort! Frågorna är nu åtminstone två. Varför o varför tvättar inte ikea sina tyger innan de syr måttanpassade tvättbara klädslar av dem? Och varför o varför har de tyger som krymper så mycket om de nu inte gör så?

En sista fråga kan vi ställa. Kommer någon att tro att fåtöljen nu har blivit extra mjuk då sittdynan putar uppåt istället för att se hyfsat platt ut?


Men den är åtminstone ren =)

Det finns en anledning

... till att jag inte hörts av här på länge. Den kallas för hemresa och inträffade på grund av att min lilla syster fyllde 20 nu i helgen.

Ja, det var trevligt att komma hem, till och med Hampus kom ju med, och vi fick träffa nästan hela släkten. Agnes hade med sin pojkvän Peter och de var glada.



Annars var nog Leia, kusinbarn, gladast av alla. Kröp omkring, satt i knän och var helt omöjlig att få på bild. Nästan.



Så det var en trevlig eftermiddag, massa mat, och på kvällen kom Agnes kompisar över och vi satt och åt frukt och tacopaj och pratade om sugrör hela kvällen. Allt går med sugrör kom vi fram till.

Annars var kvällens meningsutbyte mellan Agnes och hennes kompis Elin:
A: Du ska väl ha lite tacopaj i alla fall?
E: Men jag äter ju inte kött...
A: ...men rostbiff då?

(Det slutade med att Agnes matade henne med physalis hela kvällen. Peter fick nöja sig med vindruvor)

Tisdagstema - Handgjord

Veckans tisdagstema är handgjort. Resten säger väl bilden =)


Jag <3 kort!

Jag gillar att få kort! Riktiga, fina kort på posten. Såna som är lite extra. Egentligen skulle jag vilja säga att jag måste vara superenkel att fixa present till, om man nu vill ge det. Ge mej en bukett blommor eller skicka ett kort, och jag blir överlycklig.

Tyvärr får jag nästan aldrig såna kort. Nästan aldrig kort överhuvudtaget. Inte ens när jag gjorde lumpen och inte var hemma på min födelsedag så fick jag något... Iofs blev jag firad både helgen innan och efter, men jag hade sett fram emot post, kanske till och med ett paket som så många andra fick på sina födelsedagar...

Så jag skickar kort istället. Försöker leta reda på de bästa födelsedagskorten, och även ibland annars när det kan behövas. Som till en av Hampus kompisar som precis tagit examen och fått jobb - klart vi skickar ett grattiskort då! Hon blev jätteglad, jag fick se messet hon skickade till Hampus sen. Så då känns det bra =)

Men jag är inte helt kortlös. Förutom julkorten har jag lyckats få så här många kort. På vad är det, två år?


Gillar myror!

Idag har jag köpt två par jeans - ett par Lee och ett par Diesel, en tröja och en väska. Och detta för mindre än 500 kr sammanlagt! Jag har äntligen lyckats fynda, wow!!

Det kan iofs bero på att jag köpte både jeansen och tröjan på Myrorna, dit jag egentligen gick för att kolla om de hade nån axelremsväska som kunde passa mej. Det hade de inte, men väskorna hängde precis bredvid jeansen, så jag tänkte att jag ändå kunde kolla... Anledningen att jag hade gått ner på stan var ju att kolla jeans på Lindex, och där kostar de ju från  400 och uppåt, så ja, kolla kunde jag ju alltid. Så jag tittade på alla som var i färger jag gillade, plockade på mej dem som var i ungefär rätt storlek, och gick sen och provade. Och de passade! Ja, inte alla, men två par så de fick följa med hem =)

Sedan drabbades jag av Lisa-syndromet, jag gick omkring lite till i affären och rätt som det var höll jag i en turkos tröja som också ville följa med. Fick hålla i mej riktigt hårt för att det inte fler kläder skulle hoppa upp i händerna på mej...

Så jag kom därifrån, glad och nöjd och inte alls särskilt mycket fattigare. Gick en rond på stan för att se om jag hittade den där väskan jag letade efter, men nej. Ingenstans. Och då gick jag ändå en rätt lång runda. Till slut tänkte jag att jag kollar in på HM och finns det inte nåt där (och det trodde jag inte) så går jag hem. Men så fanns den där! Först såg jag den bara i vitt och brunt och suckade lite för den skulle ju vara svart (eller kanske turkos...). Men lite längre bort... jo, en i svart! Minsann! Mer tur! Kunde knappast blir så mycket bättre.

En nöjd Ylva traskade hem... =)

A day from hell in the life of Little Booze



Ja, ni kan nog gissa själva vad som hänt... Idag var inte Lilla Bus dag.

Började med dammsugning av lägenheten - Lilla Bus sprang platt som ett streck för att undkomma ljudet och det farliga munstycket, gömde sig både i sängen och på sitt hemliga ställe bakom Hampus hurts.

Sedan var det kloklippningsdags. Hon brukar vara snäll, men idag - nej!

Som om inte det vore nog så beslöt sig hemska matte och elaka husse för att det var dags att bada. Det lockade fram de värsta tjuten vi nånsin hört, men med hjälp av hala badkarskanter och fyra envisa händer lyckades inte Lilla Bus trots enträgna försök inte med att komma bort från det hemska vattnet och schampot.



Lite tröst i tillvaron var dock allt godis efteråt. Så nu går det faktiskt bra att komma och gosa. Men ja, det krävs mycket tvättande innan hon tycker hon är presentabel igen...

Antagligen sist i hela världen

Men när vi såg Robin Hood (den har ju kommit som nyrelease nu) så kom jag på att temat i början, Whistle-stop, är ju samma som i Hamster Dance ^^ Vilket säkert hela världen har vetat sedan den låten kom =)

Till mitt försvar får jag säga att jag inte hade särskilt mycket datorvana 1999, och eftersom vi hade modem då så var det inte bara kolla upp allt man händelsevis kunde undra. Inte ens google fanns ju, altavista var ju inte alls samma sak. Dessutom kom jag ju på det själv nu, och kollade inte upp det på Wikipedia förrän efteråt!




Guitar hero x2

Igår blev jag guitar hero, igen! Nu på medium =)

Var för seg för att gå på tentafest, även om det hade varit roligt, så det blev mjukisbyxor och guitar hero med Hampus istället.

Men ja, det dröjer innan man är här...


Säg det med en sång

Har pluggat och pluggat nu i nästan en vecka i sträck. Hjärnstrukturer och beteenderubbningar snurrar runt i mitt huvud tillsammans med tanken att det egentligen är helt otroligt att man ändå fungerar som man ska. Hoppas bara jag kan tillräckligt nu, för imorn är det tenta...

Tog en välbehövlig break från papprena ikväll och åkte och spelade. Härligt. Det är skönt att kunna få tänka på nåt helt annat.

Bland mycket annat spelade vi ett medley från 5 myror är fler än 4 elefanter. Åh, jag kunde ju sitta och sjunga med i alla låtar när vi hade paus... A-valsen, O-låten, Evas 1-20... Alla utom nio-låten som var på slutet. Den hade jag inte på mitt kassettband när jag var liten, så den kunde jag inte. Måste kollas upp.

Men jag längtar lite. Tänk om man kunde lära sig lite neuropsykologi med sång? En lärare tog ju upp det faktiskt då han nämnde att känslor faktiskt inte kommer från hjärtat, utan från limbiska systemet.., men att skriva en låt -

"Jag älskar dig med hela limbiska systemet
Amygdala kan inte längre störa
För dopaminpåslaget är så överväldigande..."

...nej, nej. Det blir inte bra. Ni får en fem myror-låt istället =)


Delar med mej av några smultron

Jag har, äntligen, lagt till lite länkar till några av de bloggar jag följer här ute på sidan. Smultronställen är rubriken, för det är precis vad jag tycker att de är. Gå gärna in och titta hos dem!

Men om du upptäcker att du är en av dem som står där och det inte känns bra, säg till för all del så tar jag bort länken. Och likadant tvärtom förstås =) Tycker du att du borde vara med så hör av dej!

Fler länkar borde dyka upp såsmåningom också =)

Men just idag

Men idag har jag tentaångest. Bryter ihop över ingenting. Kan inte koncentrera mej.

Ska ta en dusch, sätta på bra musik och göra nåt annat en liten stund. Sen kanske det går bättre... Hoppas.

Idag ska jag inte somna i psykologiboken

Det gjorde jag iofs inte igår heller, men i förrgår. Igår lyckades jag med att ta mej igenom de sista kapitlena, så nu är den läst. Nu borde jag bara plugga på, eller hur!

Men nej. Efter det så gick vi och vattnade blommor hos en kompis och köpte kattsand på hemvägen. Jättetung kattsand. Mina armar kändes som de gick av flera gånger. Tur att Hampus är starkare än mej och kunde bära större delen av vägen. Nästa gång tar vi cykeln..

Sen fastnade jag i idén att göra en födelsedagstårta åt en kompis som fyller år idag. Grattis Frida!! Inte tills idag då, utan tills hon ska ha fest blir det väl. Och medan jag letade recept på vit marsipan och goda fyllningar så hamnade jag på den här bloggen! Oj oj oj! Så många recept, så många goda bilder. Det blev inte mer pluggande den dagen...

Tisdagstema - Mjukt

Såg en bild på min skärmsläckare nyss (mina bilder-mappen slumpas runt) och kom på att det var tisdagstema idag. Och vad var det för bild, och vad var det för tema? Jo, mjukt! Passar denna in då?



Lägger in en bonusbild också, som jag hittade vid samma hus, fast från i somras istället för från förra vintern.


Tänk om...

...om jag hade pengar... några extra över...

..kanske 500 kr, då skulle jag köpa ett par nya skor eller ett par jeans, eller bjuda Hampus på middag.

..kanske 1000 kr, då skulle jag skaffa mej en wake-up light, så jag kunde vakna ordentligt på mornarna.

..kanske till och med 5000 kr, då minsann skulle det bli en resa till Paris i vår! Eller någon annanstans i Frankrike, vem vet...



Ja, ja.. Drömma kan man alltid göra, och kanske köpa en triss eller tialott emellanåt =)

RSS 2.0