Dagens åstadkomster

Idag har jag faktiskt gjort en del. För en gångs skull.

...sytt tre kuddfodral

...läst två och ett halvt kapitel i psykologiboken


...bakat en kaka med choklad och apelsin i min nya julklappsrosform

Så nu får det vara bra för idag =)

Det lyckades!

Premiär!!!

Bara på youtube, och här på min blogg! Får jag presentera - Lilla Bus!!



Hampus filmade i höstas, när klösträdet var alldeles nytt och intressant...

Inte alls så enkelt

Jag har skaffat ett youtubekonto! Men enkelt vet jag då inte om det var... Får jag inte ha mitt vanliga användarnamn blir jag ju alldeles förvirrad, och helt plötsligt blev det svårt att skaffa konto... =(




Till slut lyckades jag iallafall, och nu väntar jag bara på att filmen ska ha laddat upp sig så har jag något att visa er =)

Att gå utan att få ont i foten

Äntligen har jag varit och fått mina hålfotsinlägg. Det låter ju inte alls särskilt bra på något sätt med sådana, men jag tror nog ändå att det är precis vad mina stackars fötter behöver. Det och att inte gå i för trånga skor. Vet inte hur många gånger jag hört det egentligen, men man tror ju inte man ska drabbas av hallux valgus och allt vad det heter förrän man blir gammal åtminstone.

Men nej då. Min högra fot har blivit sned och gör ont när jag går, så nu blir det ordentliga skor för min del. Utom till fest, lite fin ska man väl få vara.. =)   ..Undrar hur man gör med sandalerna på sommaren förresten..?



Inte kan man tro att de här är värda över tusen kronor... eller?
Tur att jag har en väldigt snäll mamma som ser till att jag inte är utfattig efter detta =)

Något för dig kanske?

Kollade lite jobb på arbetsförmedlingens hemsida, först om sommarjobb, sen lite överallt. Och nog för att jag vet att man kan doktorera i i stort sett vad som helst.., men den här tjänsten??


Kakor!!

Idag bakade jag kakor innan skolan! Syltkakor, till spelkvällen. De ser nästan ut precis som de kakorna Alfons Åberg äter upp när han inte får leka med storkusinerna. Om jag kommer ihåg rätt...

Goda ser de iallafall ut tycker jag =)


Tisdagstema - Vardag

Vardag är oftast skoldag för mig. Och den här vägen är skolvägen, just nu när vi läser psykologi iallafall. Och ibland känns den tråkigare att gå än annars...


Så sant som det är sagt

Det har sagts förr och jag säger det igen. Att ha en katt i närheten när man stickar kan vara riktigt farligt!

Once upon a dream

För ett par dagar sedan drömde jag att Hampus och jag skulle ha barn (!!..det ska vi inte, inte än..) Vi pratade om namn, och Hampus sa bestämt "Hon ska heta Malva". Varför, undrade jag, men det var bara så. Vi skulle få en flicka och hon skulle heta Malva. Det var bestämt. Så nu vet ni det.

Förresten. Idag kom vi på en annan sak. Om vi inte kastrerar Lilla Bus och hon får ungar - då blir det Busungar!

På tal om katter måste jag förresten dela med mej av en. Ninja!


Jag har sålt min själ till djävulen...

Eller: Jag har handlat på Ellos...

(men jag kunde inte låta bli! Den där ryggsäcken med hjul kanske är helt oumbärlig! Eller inte... Men jag ville ha!)

Måste bara säga...

...idag är jag glad att jag har mina gummistövlar! Utanför på gatan är en sörja bestående av lika många delar slask och halvsmält is som vatten. Så istället för att bli ledsen för att jag blir blöt om fötterna behöver jag bara oroa mej för om jag halkar omkull. Jippi!

Gosattack!!

En gosattack från Lille GOOOS!

En busattack från Lilla Bus!

Hmm, ska jag ge igen då med en mysattack om jag nu är Lilla Mys här hemma. Och hur gör man en sån i såna fall?

Grattis LK05!

Igår tog de examen, de första logopederna från Uppsala!

Vi var där och såg ceremonin, Hanna, Lisa, Ellinor och jag, jättefint =)  Längtar allihop tills vi är där, men ändå inte...

Släpp på kvällen sen, efter först middag med Hampus (26 mån, eller 2 efter förlovningen) på indisk restaurang, och sen förfest hemma hos Lisa och hennes Sara. Sara gillade mej faktiskt, tror jag iallafall =) Och släppet sen var kul. ÖG:s nationskapell spelade, vi dansade. Alla andra också, våra lärare med ;)  Värme och lycka i hela salen... Kunde knappast bli bättre =)

Slipping through my fingers

Det är nu ett faktum att varken Hampus eller jag kan hålla i pengarna. Men medan han lägger sina på singstarmickar och en guitar hero-gitarr, så lägger jag mina på kursböcker och hålfotsinlägg... Vad säger det om vem som egentligen har ett liv av oss två...?

Inga bilder

I år skulle ju blivit det året då jag började fotografera på allvar. Var tanken. Hittade till och med en hemsida med tips på teman för en 365-dagarsutmaning - ett kort om dagen, hela året.

Och hur det har gått? Jag har knappast tagit ett enda kort än i år alls. Inte ens på vår Tallinnkryssning (jo, just det, ett på ringmuren, men inget på själva resan). Och inte igår på pubrundan. Som vi för övrigt klarade hela 12 nationer på =)

Men annars, nej. Det hade varit kul att ta den där utmaningen, men av nån anledning (läs tenta) var jag ganska stressad efter nyår, och tänkte att det nog inte blir så mycket bättre nån gång i år. Så då sparar jag den och gör det nåt annat år. Antagligen ett år då jag inte pluggar. Man får se.

En bild tog jag dock igår. Lilla Bus är en riktig linslus =)


Lycklig ägare till två par gummistövlar

Ja, ni läste rätt. Två par gummistövlar har jag nu. Det ena paret, mitt första, är riktiga gröna märkesgummistövlar.., såna man går ute i skogen eller trädgården när det är lerigt i. Men dem tar man helst inte när man ska ut bland andra människor. Helst inte. Men det har hänt...

Så idag, när jag och Ellinor gick på stan och båda fick skorna/stövlarna helt genomblöta av slask, fick vi den briljanta idén att kolla gummistövlar i skoaffärerna. Först Skopunkten, där fanns det inte mycket. Sedan Din Sko. Där gjorde jag ett fynd. På barnavdelningen. Ibland är det smidigt att kunna ha storlek 37... Se vad fin =)

Tisdagstema - Skyltar

En liten skylt, men dock en skylt. Finns i universitetshuset, Uppsala.



Fler skyltar på tisdagstema.se =)

Bra med träning

Idag har jag tränat. Ki-box på Friskis med Frida. En och en halv timma slag och sparkar, adrenalin och slutkördhet.

Hampus har också tränat. Han har lekt med Lilla Bus och sprungit flera varv i lägenheten!

Tur att csn kom idag

.. för igår köpte jag biljetter hem till lilla systers födelsedag. Hon fyller 20 och då måste man ju hem och fira.

Hoppas däremot att hon inte önskar sig allt för dyra presenter. Det har jag inte råd med. Biljetterna gick på 1040 kr för Hampus och mej... Så vi kommer ju iallafall. Hoppas släkten gör det också =)

Funderade på vad jag fick av syskonen i 20-årspresent, och ja, det var ju ett fint halsband till slutbalen i LDK. Men det tror jag inte att hon önskar sig faktiskt.. men det hade varit lättare. Jag har skickat ett sms och frågat, så vi får se vad/om hon svarar. Jag kan ju gå ihop med bröderna om det är något dyrare... Men vi får se.

Nej, nu ska jag gå och köpa partyhattar till pubrundan (till de nya logopedstudenterna som glömt/inte har något här än..) Och nåt till mej själv också, temat är huvudbonader...   Och lite saft till första fikat. Dags för lite trevlig nollning =)

Undrar varför...

...mitt förra inlägg, att vi skulle till Tallinn över helgen, aldrig visades?


...edit: Förrän nu alltså, när jag lagt in det här inlägget...

Så!

Nu åker vi till Tallinn på kryssning över helgen.

Ha det så kul ni också =)

Inte egentligen närvarande

Dagens känsla: Längtan


Lite mer grönt i vårt hus

Idag var vi i boländerna igen. På djuraffären där och onoff och jysk och plantagen och bauhaus och plantagen och bauhaus... Och coop.

Till slut kom vi hem med kattmat och kattgodis, en engelsk pelargon, ett litet miniträd och två murgrönor i plast (men vi betalade bara för den ena.., tack för sponsringen(?) bauhaus!) Och lite ost. Samt en plan att snart köpa matchande handdukar till badrummet, och att göra det på coop.

Lilla Bus stod på huvudet i påsen med kattmat och ost när vi kom hem.., undrar varför.

Lilla katt...

Såg precis att Lilla Bus (det måste vara hon) hade skapat en ny grupp på msn. Favoriter hette den. Men hon hade inte lagt dit nån kontakt än...

Får säga till Ellinor att hon får vara online mer eller skaffa inloggning till Frigge (de hon bodde hos i jul), så de kan hålla kontakten. Och skriva intelligenta saker som "åååååååååååååååååååååååphvnujfi8dn F7 avsluta hela datorn" till varandra som katter gör.

Jag har iallafall fortfarande lite julstämning...

... för vad annars ska man ha för stämning fram till att det börjar kännas som vår?

Tyvärr är det inte så många som känner som jag, överallt är julen borta redan... Lite finns kvar i affärerna, på rea, så idag fyndade jag en julduk, en hyacintvas och en amaryllis. Och ett spel jag önskade mej i julklapp.

Så än får det vara lite jul hemma hos oss (.. och jo, Hampus är också med på det...)


Nyinköpt amaryllis

Sen måste jag säga tack för de fina julkorten vi fått! Två från Hampus kompisar, inget från hans släkt, och sen en hel del från mina vänner och släktingar. Undrar vad de på Gotland har för ursäkt.. eller ja, de kanske inte har julkort som tradition där så mycket. Men lite besviken blev jag att inte ens hans föräldrar eller morföräldrar skickade ens. Så mycket kostar det ju inte.., men jag får väl säga till dem att jag blir nästan gladare för ett kort än för en julklapp. Så kanske nästa år då =) Annars skyller de säkert på att de har snåla smålänningar i släkten.., men det har ju jag också, hela släkten full. Nästan alla som skickade till oss är ju därifrån. Bara inte snåla, utan snälla...


Årets julkort

Snart hemma igen

Så, nu borde vi packa. Båten från ön går om två timmar och då ska vi med. Det har varit härligt att ha varit borta och varit ledig, fått gå promenader i snöiga skogar, förbi fina hus och fula hus och tillsammans drömma om hur vi ska och inte ska ha det i framtiden...

Än så länge är det tyvärr alldeles för långt till framtiden. Och dessutom har jag en hemtenta som ska in på fredag. Suck. Har lyckats med att inte tänka på den knappt alls på hela tiden vi varit här, så den har inte legat som panik i bakhuvudet iallafall. Alltid nåt. Men nu finns det ingen återvändo, nu måste jag ta tag i den. Har börjat lite, får ta nåt på båten, resten imorn.., förhoppningsvis...

Annars är allt bra. Känner mej rätt utvilad, och rätt pepp inför vårens kurser. Ska bli kul att äntligen få komma ut på praktik! Men det hade varit skönt om det var ett och inte tre år kvar nu...

Men ändå. Så fina hus vi varit och hälsat på här. Släkt. Vänner. Vänner som ska ha barn både hit och dit. Det är ju inte annat än att man blir lite sugen. Tur att det är barnåret i utbildningen som drar igång nu då =) Och snart, mycket snart, är vi nog där själva. Hus, barn och katt och hela faderullan. Ja, katt har vi ju redan...

... och god fortsättning!

Tänkte först att jag skulle berätta om allt som hänt sen sist, men nu har det hunnit bli så mycket att jag inte kommer få med allt.., så då skippar jag det.

Det har varit en trevlig jul och ett trevligt nyår kan jag sammanfatta iallafall =)  Tack alla som gjorde den så bra!

Istället tar jag upp en bloggutmaning som jag läst på flera bloggar, som skickade ut den "till alla som vill". Jag kommer tyvärr inte ihåg på vilka ställen det var jag såg det, men iallafall. (Nån gång ska jag orka fixa till länklistan ute på sidan så att de bloggar jag faktiskt läser står där.., men det blir nångång i framtiden, inte här på Gotland)

Okej, här kommer utmaningen då =) Och den är att berätta sju sanningar om sig själv. Så här kommer de:



1. Jag avskyr att ha fel. Det är en sak att inte veta, det är värre att veta något som är fel. Och det var därför det gick så bra i skolan, jag ville inte ha fel på proven så jag skrev rätt istället...

2. Hampus och jag har bestämt vårt bröllopsdatum. Dock inte exakt tid och plats ännu...

3. Jag älskar Gotland. Tänk att få bo här. Det skulle vara en dröm. Ibland längtar jag nästan så mycket att det gör ont...

4. Min bästa vintersport är pulka. Jag är halvtaskig på skidor (även om en vän i Schweiz har lovat att hon ska lära mej nån gång) och kan komma iväg, men inte stanna, på skridskor.., men pulka däremot - hur kul som helst!

5. Min reaktion på alla måsten är "vill inte". Och det kan vara lite jobbigt ibland, när det är en del saker att hinna med och hjärnan bara strejkar och helst av allt vill gömma mej under något. Även om jag vet att det enklaste skulle vara att bara ta tag i det...

6. Jag skrev en del sagor när jag var yngre. Både längre, typ fantasy, och kortare barnsagor. Haha. De kortare var nog ändå de bästa, men jag kan fortfarande komma på mej med att tänka hur det går för mina huvudpersoner i de längre...

7. När jag blir arg går det över jättesnabbt. Det svåraste som finns är att vara långsint. Och att inse att fem minuter efter att jag stampat iväg när jag är arg och jag är på bra humör igen och vill säga förlåt.., då är den andra så gott som alltid fortfarande sur. Utom Hampus. Han är aldrig sur.., har inte varit än iallafall...



Så, det var det! Ett litet axplock... Nån som känner för att göra samma sak? Feel welcome =) Skriv gärna en liten kommentar hos mej i så fall om ni vill att jag ska veta, så kollar jag =)  Kram!

Gott Nytt År!

Gott Nytt År alla!

Hoppas ni har firat in det ordentligt så hela det nya året blir glatt och trevligt =)



Återkommer med mer uppdateringar senare om hur det är på öjn och hur det var hemma.., just nu är jag upptagen med att ta det lugnt, inte göra nånting, och med jämna mellanrum fundera över hur många det egentligen är som ska ha barn, hela tiden. Kram så länge!

RSS 2.0