Feeling blue

Eller nej, egentligen är jag på rätt bra humör faktiskt. Men bloggen känns lite mer blå =)


(Och gör den inte det, klicka på uppdatera i din webbläsare ;)

Tur i oturen-dag

Imorse var verkligen en morgon med kontraster. Såhär:

Otur - Jag hade glömt ställa klockan
Tur - Hampus vaknade innan det var för sent och väckte mej
Otur - Jag blev ändå såpass försenad att jag inte skulle hinna gå
Tur - Det går buss direkt hemifrån till sjukhuset där vi är
Otur - Det ringer i min mobil och jag blir ännu mer försenad
Tur - Den som ringde ville att jag skulle komma på intervju inför sommaren
Otur - Jag missade bussen precis
Tur - Vi lånar en bil nu två veckor, så Hampus fick skjutsa mej till skolan och jag kom i tid. Puh.

För övrigt var Hampus med Lilla Bus till veterinären idag, och hon fick antibiotika och antiseptiskt för sitt sår. Och trots alla våra värsta farhågor så slickade hon i sig de illrosa tabletterna som ingenting ikväll, och - peppar peppar ta i trä - så kommer hon kanske fortsätta med det. Duktiga duktiga Lilla Bus!

Man kan knappast tro det

...men tiden har gått så förskräckligt snabbt att Hampus och jag har varit ihop i 2 år och 4 månader nu

28 månader.

121 och en halv vecka.

851 dagar.

20424 timmar.

490176 minuter

29410560 sekunder.

Rätt länge alltså.

(Fast de där timmarna, minutrarna och sekundrarna är vi inte helt säkra på. När var det egentligen vi träffades där på kvällen? Vi vet inte mer exakt än att det var efter Flogstavrålet...)

Hänt i veckan

Förlåt mina trogna läsare, för allt för lång tystnad! Äntligen bryts stillheten på denna blogg med några utomordentligt härliga bilder!


Våren har kommit, med snödroppar i Uppsala!


Men på Gotland växer det blåsippor...


I Lysekil var det grått, men vår även där


Lobelian gror...


Lilla Bus har fått tratt för att inte slicka på sitt kastreringssår
(hon stryker omkring här nu, och hon är INTE glad)Vi hade middag i helgen!


Och Twister!

Till slut - ett tips. Om du har dataproblem, ring oss. Jag kan inte så mycket, men det kan Hampus. Och kan inte han, så kan Lilla Bus.

l
Jo, hon har tryckt det här a
ldeles själv... Katter kan!

Tack för idag, slut för idag.

Tisdagstema - Från sidan

Dagens tisdagstema är "från sidan". Men från vilken?


Effektivitet

Sådär, idag har jag sökt ett sommarjobb, satt en surdeg och sått lobelia. Det är nog så, vissa dagar är man mer effektiv än andra...

Gyllene måsen

Vi vaknade med träningsvärk idag, både Hampus och jag. Igår hjälpte vi nämligen Danne och Magda att flytta och bar hur mycket kartonger och annat som helst nerför tre trappor. Det tog ett tag, och vi tvivlade flera gånger på att utrymmet i lastbilen skulle räcka, men det gick till slut. Och imorse fick Hampus rapport om att allt faktiskt hade hållt hela vägen upp till Härnösand, dit de skulle. Stackarna. Vi var klarpackade vid sju på kvällen och då hade de fyra fem timmars bilresa upp dit, och sen skulle de dessutom packa ur allting. Tre var de klara.

Roligast med detta var dock smset på morgonen. "Vi bjuder på mat på Gyllene måsen om ni vill hjälpa till", läste Hampus. Jag kände mej lite frågande en stund men sen ramlade poletten ner. Det var vid frukosten. Ett par timmar senare ropar Hampus till mej i vardagsrummet. "Aha, Gyllene måsen! Nu fattar jag!"(Och jag retar honom bara lite grann :P)

Great minds think alike

Hampus och jag har pratat lite då och då om att köpa en ny måttsats. Inte för att den gamla är sliten eller delar borta eller så, men för att matskeden eller decilitern eller vad man nu behöver av nån anledning alltid ligger i disken...

Vi har hittat en likadan som vi har fast svart på Clas Ohlson, och tänkt att den nog blir bra. Så idag när jag gick förbi stan på väg hem gick jag till slut in där och köpte den.

Väl hemma sen ringer Hampus.
- Hej, jag är på stan nu, på väg hem. Ska jag passa på att gå in på Clas Ohlson och köpa den där måttsatsen?...

Nära...

de e bara en liten bit nu
 ...

jätteliten bit
...

jätte rätte rätte, rätteliten bit

 jätteliten bit


//Harry

Det kan vara sant

Med Hampus framför Guitar hero och Lilla Bus sovandes i fåtöljen sitter jag här framför datorn och kanske kanske börjar närma mej slutet. Det skulle vara bra, för imorn ska det in.

Måste bara säga att det ju inte alls är så att jag inte gjort nåt idag... Jag har tvättat och handlat och tränat.., men på nåt vis räknas inte riktigt sånt när man har en uppsats att skriva.

Hmm. Men ändå. Slutet är nära.

Åh! Titta titta!

Hade helt missat det! Om man tittar ut och inte så noga så ser man snö och snö. Och lite grus på gångbanorna där snön smält. Och slask såklart.

Men om man går ut på vår uteplats och sen tittar lite i smultronlandet, då då då då ser man påskliljor på väg upp! Tänk hörni! Påskliljor! Och jag tror jag såg lite krokusknoppar också. Åh! Det finns hopp om vår!


Ibland är det bra att behöva gå ut men inte ha tid att gå så långt...

För mycket

Lilla Bus ligger och sover i sin fåtölj. Jag vankar runt och runt. Läser nåt kapitel i kursboken, fastnar lite vid datorn, gör mest inget vettigt. Varför?

Jo, en uppsats ska skrivas och vara klar till på tisdag nästa vecka. Jag har kommit så långt som att färglägga alla olika nominalfraser...

Två av massa sidor...

För inte så länge sen pratade jag med Hampus om extrakurser vi gått på gymnasiet. Jag nämnde min stresshanteringskurs. Han skrattade.
- Vad lärde ni er där då? Strutstekniken?

Mm. Man kan ju lätt tro det.

Fler och fler...

Dagens ljuspunkt mitt i analyserandet av en viss Harrys utveckling av nominalfraser kom med posten!Och ett annat mitt i pratet mellan Harry och mamma.
- Vad är klockan då?
- Femti!
- Är den?
- Ja. Men nu har den fyllt tre.


Inga Busungar

Idag fick Lilla Bus ta bussen till Eriksberg och bli kastrerad hos veterinären. Så nu är det slut på löpandet och vi kan både med en liten snyftning och med en lättnadens suck konstatera att det inte kommer bli några busungar att ta hand om.


Lilla Bus i bur i buss på väg hem, alldeles utslagen. Nej, sövd...

Så nu ligger hon och sover, emellanåt försöker hon resa på sig men vinglar snart omkull. Några steg går ibland, men inte är de särskilt stadiga. Vi får väl se om något av det fastnar på film. Lilla stackaren...

Ja se det snöar! Igen.

Jo, det gör det, kramsnöar till och med. Märkte det när jag skulle gå till träningen (pulsmedelpass på friskis, bra faktiskt!) och var tvungen att vända i dörren för att ta på en mössa.

Suck. Tänker inte lägga upp en bild på eländet. Det är ju ändå mars. Och blåsipporna var på gång på Gotland hälsade Hampus mamma när vi pratades vid i helgen.

Såhär såg det ut för knappt ett år sen, undrar om det var ett vanligt eller ovanligt år vårmässigt sett här i Uppsala..


...men sen såg jag bland fotona att bara ett par veckor efter låg snön igen. Och nåt år vet jag smälte den inte bort förrän strax innan sista april. Så man vet inte med den här stan. Det vi vet är däremot att vi flyttar söderut så fort jag pluggat klart! Minsann!

Dags att ta tag i saker

Nu är det dags. Jobbigt skolarbete - here I come! Analys av nominalfraser i fem halvtimmesinspelningar av ett barn, för att se hur de utvecklas. Jippie, nu har jag fullt upp hela veckan!

Ska bara sätta igång en bröddeg först. Och kanske byta om från morgonrock. Slömornar tar tid...

Så länge, ta gärna en titt på mina namnsdagstulpaner =)


Åh, jag gillar tulpaner!

RSS 2.0