...och...

...och det är ändå typiskt mej att sitta och läsa alla bloggar jag följer när jag verkligen borde plugga. Verkligen verkligen borde alltså. Kanske inte borde sitta och blogga själv då heller =P

Tävlar litegrann...

Hittade en utlottning av en detoxbok hos Ulrika Gabriel, en blogg jag läser lite då och då. Hon har många bra tips och eftertankar.., och det är bland annat hos henne som jag läst om den så berömda spikmattan!

Och detox ja, det är ändå nåt jag har funderat på ett bra tag, men inte tagit tag ens att sätta mej in i. Vilket är synd, jag har en känsla av att det skulle kunna passa mej rätt bra.. Kanske jag borde ta och beställa en sån bok snart, om jag inte skulle ha väldig tur och vinna den här =)

..och Lilla Bus fick...

...en sele! Så nu kan hon få gå ut!

Tyvärr fick hon också regn och åskväder såhär på födelsedagskvällen, men man kan ju inte få allt. Vi hann dock ut en liten sväng, och vi tror hon blev nöjd. Selen satt åt lite för mycket bara så därför är hon lite platt, om ni undrar...


Det ska nog bli några glada Bussprång ute i sommar =)

Grattis Lilla Bus!

Idag firar vi Lilla Bus 1 år!!

Med bus hela dagen, mjuk lyxkattmat till middag och kanske nån present framåt kvällen.

Grattis!!!


Födelsedagsbarn!

PS. Lilla Bus finns numer på facebook =)

Stackars Lilla Bus

Visst är det härligt med vår och värme!

Ja.., för alla utom en viss liten katt som inte alls tycker att det är nåt kul att vara innekatt när alla andra, speciellt husse och matte, får gå in och ut som de vill...



Men hon försöker så gott hon kan, och det hjälper ju inte riktigt att hon har lyckats åtminstone ett par gånger att komma ut genom altandörren och springa några få steg i frihet... innan hon blir infångad och instängd igen.

Mamma undrade hur vi skulle kunna hålla en sån liten bus instängd när det började våras, och mer och mer undrar jag detsamma...

Stackars Lilla Bus. Längtar. Jamar. Vill. Men får inte.



Ett halvt år

Idag har vi varit förlovade i ett halvår , Hampus och jag!

Låt oss fira det med den låt Hampus tycker symboliserar att vi träffades, för nu två och ett halvt år sedan (...vad tiden går...)



Och nu ska vi ut och fira med en middag. Kanske firar vi även (om livet går som vi hoppas) fem år till vår bröllopsdag =)

Vårbalslängtan

Ikväll är det vårbal i Uppsala.

På alla nationer är det fullt av vackra par som ska ha roligt tills solen går upp, om inte längre.

Jag vill också.

Jag har gått på två baler i mitt liv. Båda på LDK, och den första var vår avslutningsbal. Två av mina lumparkompisar frågade mej om jag ville gå med dem, och snäll (och olyckligt kär) som jag var kunde jag inte säga nej till någon av dem. Utan sa nej till båda, och gick med en kille från året innan. Han var bra på att dansa och det gjorde kvällen väldigt mycket bättre än vad jag skulle tyckt annars.


Jag och Eklund

Den andra balen var avslutningsbalen för LDK två år efteråt. Ett par av mina lumparkompisar var furirer då (anställda musiker alltså) och en av dem frågade om jag ville gå med honom. Klart jag ville! Men då hade jag bara varit ihop med Hampus ett halvår, så jag kände att jag var tvungen att fråga honom om lov. Och han tyckte det var helt okej, så då gick jag på min andra bal. Och den var mycket bättre. Förutom musiken då de bara spelade funk, men man kan inte få allt...

Jag och Millegård. Märks det att jag är lyckligare här?

Men så vill jag gå på bal här i Uppsala också. Med Hampus. Eller vill och vill. Jag ska.

Nästa år hoppas jag. Så tills dess får jag fundera på vilken klänning jag ska ha, och hur sjutton jag ska få Hampus att köpa en frack. Eller hitta någon som kan låna ut en... Hmm... Men det ska gå.



(Jo, jo, jag har ju spelat på en del baler på GH.., men det är ju faktiskt inte faktiskt samma sak som att faktiskt gå på bal. Även om Kenneth faktiskt dansade valsen med mej någon av de sista gångerna... =)  )

Jo, en grön vill jag ha

Lilla syster Agnes frågade mig om vilken färg på spikmatta jag ville ha, om jag nu skulle få någon, om det nu var någon skillnad på färgerna.

Jo, en grön vill jag ha.

Så här står det på shaktimattans (den sorts spikmatta jag vill ha) hemsida:

Den oranga färgen ger energi, tillfredställelse och värme. Det är färgen på vårat sexuella chakra, Svadistana, och stimulerar obalanser i detta chakra. Den oranga färgen används vanligtvis av yogis för dess positiva effekt på medvetandet, då det ger ett mer öppet och accepterande sinne.

Den gröna färgen ger lugn och harmoni. Det är en läkande färg. Det är också en färg full av liv som vi kan se runt om i naturen. Grönt är hjärt-chakrats färg. Det ger kroppslig och själslig balans.

Jag behöver lugn. Jag behöver kanske energi också, men mer än så behöver jag nog lugn och harmoni. Och sen passar en grön matta mycket bättre i vårt sovrum.


Vår och vita blommor

Det är vår nu! Om nån skulle, mot förmodan, missat det.

För två och en halv vecka sen, när jag kom hem från Falun, hade den kommit hit till Uppsala på riktigt. Det luktade verkligen vår! Alltså blommande träd. Så härlig doft så jag njöt hela vägen hem (trots jättetung ryggsäck).

Såklart tog jag kort på det vackraste trädet, körsbärsträdet.



Och blommorna i närbild förstås.



Och våren är kvar än. Trots att körsbärsblommorna regnat bort, trots att det blivit lite småkyligt jämfört med valborgshelgen. I tisdags gick jag i nedåtgående sols ljus och njöt av andra träds vita blommor. Är det hägg frågar jag de som vet mer än mej om blommor?



Om det blir så att jag dröjer med nästa inlägg (som det har varit nu ett tag här), så säger jag bara - gå ut och njut av våren istället!

Det är det jag försöker göra. Trots all slutet av terminen-trötthet som ligger över mej nu. Gå ut och gå. Att gå runt gruvan i Falun är till exempel väldigt fint ;)

Till sist, en lapp med hälsning från Falu lasarett:


Drömma kan man

Mamma frågade lite försynt om den där ljusstaken jag skrev om förut. Var det något jag kanske önskade mej i födelsedagspresent? Nja, säger jag. Det skulle ju inte vara fel, men själva anledningen till att jag skrev om den var att Hampus trodde det var en gammal ikea-ljusstake, och då borde det ju finnas rätt så många fler ute i landet. Vi vet dock inte säkert, den var inte med i vår äldsta katalog - men vi har ju inte bott i lägenhet längre än sen 07 så nån äldre katalog än så har vi inte... Har någon nån ännu äldre katalog skulle det vara kul om ni ville titta efter =)

En sak jag däremot önskar mej i födelsedagspresent är en sån här!


En shakti - spikmatta!

Jag har läst på så många bloggar, så många foruminlägg, att detta var ett av de bästa köpen de gjort, och sen när Tove impulsköpte en igår för att hon saknade den hon fick låna av en korridorare så blev jag övertygad. Jag vill också ha!

Inte nog med att den ska öka blodflödet genom musklerna så att de slappnar av, det ska också hjälpa mot stress, sömnsvårigheter och andra jobbigheter. Låter inte det hur härligt som helst?

Det finns dock en hake, såklart. Priset. Den är rätt dyr... Jo, jag tror den är värd det. Men det betyder inte att jag har de pengarna. Men jag har ju födelsedag snart (allt är relativt), och önska kostar ingenting... ;)

Idag känns det som...

...någon har tryckt på den här knappen:



Två avbokade patienter idag, och man får väl inte säga det, men så skönt!!!

Jag börjar bli less som det är, det känns hemskt att behöva fara iväg varje vecka, att alltid ha fullt upp, att knappast hinna vara hemma och träffa min älskling, att vara borta nästan varenda kväll.., jag blir så trött så trött..

Som tur var släppte lite nervositet och saker att göra nu, snart känns det bra igen. Eller så bra det kan iallafall. Jag kan inte hjälpa det, att åka iväg såhär tär på mej. Trots att vi har en mysig stuga och är ett bra gäng, annars hade det väl inte gått alls. Men det är bara en gång till den här terminen, och snart är det dessutom sommar och jobb och ledigt! Längtar..

Lite typiskt..

När vi var hemma i julas, eller om det var till lilla systers födelsedag, så kom Hampus på att det skulle vara fint med en kandelaber. En sån där ljusstake med fem ljus i som lyser upp riktigt bra.

Så jag har kikat lite på myrorna och kupan, men inte hittat något. Idag såg jag däremot en riktigt fin på tradera men tänkte att jag skulle fundera lite. Och när jag väl kommit på att jag ville ha den så var auktionen slut...

Typiskt kan man säga, för det brukar jag (och Nasse) göra. Men om ni skulle få se en sån här någonstans, slå till! Jag köper den så gärna av er sen! Annars, säg för all del vart jag kan hitta den =)


Bild från auktionen på tradera...visst är den fin?

På väg till...?

På väg till sjukhuset från vår lilla stuga här i Falun möter vi bussar mot Galgbacken, Korsgården och Ingarvet.

Vill någon säga oss någonting?

RSS 2.0