Tenta snart?

Idag blev jag påmind om att det bara är en och en halv vecka till tentan.

Usch då.

Så därför åkte jag ner på stan efter föreläsningen. Lånade tre böcker på biblioteket och köpte garn och stickor till en mössa.Ehm, just det. Tentaplugg var det...

Vad man inte ska lämna framme

Igår morse tog Hampus slut på leverpastejen. Det var sån där ugnsbakad leverpastej som kommer i en aluminiumform, ni vet.

Den lämnade han i diskhon.

Såhär hittade jag den på kvällen, i ett hörn av vardagsrummet...:

 

Gissa vilka som ville ha lite leverpastej?


Men hiu!!

Köpte precis en tågbiljett för att hälsa på mina syskon i Växjö. Tur och retur, billigaste alternativen (som inte var übertidigt eller mitt i natten) = 1112 kr! HIU säger jag bara! Och det är ändå först om en månad...

Men det ska bli kul att hälsa på dem och se hur de har det =)

Det är nog inte så farligt

Förlåt Pim-Pim. Jag har precis insett att det finns katter som är mycket värre på att busa och riva än vad du är =)


Jag och mina blommor

Igår gick jag på Vaksala torg och köpte en bukett rosor. De var fina och inte särskilt dyra, så det måste jag göra fler gånger. Det är ju ingen annan här hemma som köper blommor till mej... och ingen annan för den delen som skulle uppskatta att få en bukett bara sådär. Hmm...

Men de står och ser fina ut på köksbordet nu iallafall.


Och ute blommar det i landet. Lövkojan kom igång i slutet av förra veckan, bättre sent än aldrig. Nån vecka hinner den med innan frosten ska komma - jo, det sägs på vädret att det ska bli nollgradigt på natten nu om bara några dagar. Får hoppas jag hinner plocka in en bukett innan det är för sent...

Till sällskap där ute har den fin lobelia som har stått sig hela sommaren, och så förstås några härliga solrosor. Jag blir lika glad varje morgon när jag tittar ut och de står och lyser där ute!

Och de är ännu finare när solen ligger på...


Officiellt

Igår skrev vi på adoptionspapprena för Pim-Pim. Så nu är hon vår på riktigt!

Hon kommer ju från Katthemmet Samvetet, så då blir det lite mer formellt sånt här än annars.

Men det känns bra. Förutom att hon är busigare än Lilla Bus, så ibland är det bara som att vi väntar på att hon ska växa till sig och lugna ner sig lite grann. Helst innan hon river lägenheten.

Tänkte kanske göra något nyttigt...

Usch vad trött jag är. Men så blir det väl efter en helhelg i huvudstaden. Speciellt när man nästan blåser bort då man spelar. Det var lite jobbigt sådär i kastvindarna.

Men ja. Jag hade ju tänkt jag skulle göra nåt vettigt idag. Men det var svårt. Har iallafall haft en kontaktpersonsträff och letat kängor på Gränby. Och spelat lite Mario Kart och köpt choklad, om det räknas.

Så nu orkar jag nog inte så mycket mer. Plugga, det får bli imorn. För då har jag hela dagen på mej =) Plus att horoskopet på wiit sa att det skulle bli en bra pluggdag, så då kör jag på det.

Förresten har helgen i Stockholm dessutom fört med sig lite extra bebislängtan (fick träffa trumpetarkollegan Jakobs lille sötkille och vi flinade massor med varann), och dessutom lite hästlängtan (vi förövade på K1 och kunde naturligtvis inte hålla oss ifrån stallet). Så är det.

Till slut, en bild. Så här såg jag ut.


"Högvakten! Avmarschera!"

Vi ska gå högvakt i helgen =)

Och det ska bli kul! Just nu känner jag iofs att jag helst skulle ha velat haft en dag emellan att vila upp mej på, vi ska ändå åka rätt tidigt imorn. Men att spela ska bli kul, att gå ut och äta och dricka på kvällen kommer bli kul det med och så ska vi ju bo på hotell också. Det är ju inte varje dag!

För er som kanske vill veta hur vi ser ut (och inte kan komma till Stockholm i helgen och kika), här är vi! På Vaksala torg förra sommaren, iofs i bara skjortärmarna, i helgen blir det jacka på också. (..och hur det ser ut kan du se här)

 

Känns lite synd att lämna älsklingen en hel helg bara... tur att praktiken är slut så att jag åtminstone inte ska till Falun direkt efteråt! Då hade det känts riktigt jobbigt.

Och på tal om Falun - nästa praktikperiod är jag i Uppsala! Jag trodde aldrig nånsin att jag skulle hamna här, så gissa min lycka!!! Vi fick ut listorna igår och jag stod först på både Uppsala och Gävle. Båda kändes helt okej (=här resp. pendelavstånd) så jag mejlade och frågade vad som egentligen gällde. Och det var Uppsala! Det hade jag aldrig aldrig trott. Inte ens vågat hoppas. Så nu känns allt bra inför hösten =)

Vindruvor med kärnor

Jag fyndade vindruvor på Hemköp i Falun sist. 10 kr för 1 kg. Inte dåligt.

Men ingen vill ha när jag bjuder. Inte ens Hampus när de ligger här hemma. Varför? Jo, det är kärnor i. Och såna kan man ju inte äta.

Eller?

När vi var små, på lågstadiet tror jag det var, brukade en kompis och jag leka att om vi åt kärnor så skulle fruktträd och grenar växa ut ur huvudet på oss. Jättesmidigt tänkte vi, så behövde man aldrig tänka på att man skulle ha frukt med sig, för det hade man redan.

Alltså åt vi massa kärnor. Av alla frukter - äpple, päron, clementiner, vindruvor... Men inget hände. Inga fruktträd, inga grenar, inte en enda liten kvist eller blad. Inte nåt. Inte ens ont i magen.

Så jag hävdar absolut att lite kärnor är inget farligt! Men tyvärr är jag nog den enda som tror på mej...

Ove, Leffe och jag

I våras trodde jag aldrig jag skulle säga det vi sade flera gånger igår.

"Jag kommer sakna Falun"

Men det kommer jag att göra. Allra mest att vara praktikkompis med Ove och Leffe (ja, det är Tove och Lisa för er som inte var med), och såklart också Linda, Karin och Eva.

Så nu minns vi:

Logopedstugan där vi bodde


Vägen till sjukhuset (det är det man ser allra längst bort, stora röda och vita hus)


Faluån


Avslutningstårtan!


Popcorn och gapskratt på sista resan hem!

 

Och här ett av de bästa korten vi lyckades ta på alla tre på tåget.

"För vi ser ju bra ut bakom suddet" som Ove sa!


Tekniskt problem

I fredags kom jag på att jag ju skulle kolla upp Zazus sång i Lejonkungen, den där han är i en bur hos Scar.

"Ingen förstår hur dåligt jag mår
ingen förstår min oro..."

..ni vet. Om den på engelska är "Nobody knows", eller inte, som vi diskuterade i stugan förra veckan...

Så jag tänkte bara kolla det lite snabbt. Sätta i dvdn i spelaren och ja.., men det gick ju inte så bra. Den där spelaren var helt död. Älsklingen tog såklart tillfället i akt och skruvade isär den (ju mer man får skruva isär desto roligare...) och ja, den luktade bränt och det klirrade om en trasig säkring. Helt kaputt.

Filmen fick jag se på hans dator istället, det var den som var på. Och ja, det stämde =) "Far, jag kan inte få upp min kokosnöt" också =)

"Hur ska vi göra nu då?" frågade jag. "Utan dvd..?"
"Äsch", fick jag till svar. "Jag har väntat på att den där skulle gå sönder. Du kan ju alltid använda dvdspelaren i datorn vid teven, det funkar lika bra om inte bättre."

Dagen efter. Hampus jobbar hela eftermiddagen och är på middag med jobbarkompisarna efteråt.

Jag tänker för ovanlighetens skull se på film. Det gör jag ju faktiskt nästan aldrig själv, har alldeles för dåligt tålamod.. Men just då tänker jag göra det, och följer rådet om att använda datorn istället.

Tror ni det fungerar?

Nej. Såklart inte. Nåt är krångel med programmet på datorn och det enda jag kan välja är språk, sen är det bara ljud och det hackar... Åh, typiskt...

Just då kommer faktiskt älsklingen hem, tidigare än jag trott. Så han får genast bli teknisk hjälpsupport, hans andra jag. En halvtimma sitter han där vid datorn och bråkar med olika program. Till slut svär han riktigt åt den, och då är det illa vill jag lova.

Som tur är har jag en lösning i garderoben. Mammas och pappas gamla dvdspelare de slutat använda och som jag egentligen skulle tagit med till min gammelfaster att visa bilder med, bara att jag alltid glömt den...

Så den plockar jag fram. Hampus pluggar i sladdar och inom bara minuter kan jag äntligen få se min film. Älsklingen passar på att hålla mej sällskap, det är inte ofta jag ser på film som sagt, medan han ser massor. Så då får det gå, även om det är Shrek han får se.

Och förresten. Nästa morgon. Tror ni inte att programmet på datorn då funkar utan problem...?

Lite närmare jul

Sådär, då har jag beställt resa hem till Västervik den 19 december då.

Det gäller att vara ute i tid =)

Ikea och det där med.., ja ni vet

Hampus jobbar idag. På ikea, så jag följde med honom dit för att komma ut nåt idag, och hinna prata lite mer med honom också. Och för att köpa lite tyg vi skulle ha.

Men ja, ni vet ikea. Det är inte så lätt att komma därifrån med bara det man tänkt sig. I och för sig så brukar Hampus och jag oftast vara ganska bra på det, det kan till och med hända att vi går ut därifrån med mindre än så.

Idag gick det inte lika bra. Det gick snett redan vid barnavdelningen där jag såg att det här setet var utgående. Och jag som sett fram emot att ha ett sånt (ja, inte nu än på ett tag, men när det är dags sen). Så jag var ju tvungen att köpa det såklart.

...ni som vet om mina grodor i badrummet förstår precis varför...

Och sen var det ju bara att fortsätta så. Ja, ni vet =)

Kyrkovalet!

Imorgon, den 20 september är det dags för val till kyrkan.

Jag vet att inte alla ni som läser min blogg är medlemmar där i, men ganska många är nog det ändå. Även om det är mycket passivt.

Grejen är - gå och rösta ändå! Om ni inte vill ha en kyrka som utestänger folk, om ni inte vill ha en kyrka som är emot samkönade äktenskap, om ni inte vill ha en kyrka som hela tiden bokstavstolkar bibeln. Eller för all del, om ni vill det. Det finns alternativ för allt.

Orkar ni lägga några minuter av ert liv på det, som kanske kan förändra livet för andra - så gör det!

En snabbguide med frågor till de grupper man kan rösta på finns här. Orkar ni bara läsa på en sida, kolla fråga 8 - "varför ska man rösta just på er?"

Svårare än så är det inte. Och sen går man till sin vallokal, lägger i röstsedlar i kuvert och lämnar in. Precis som vanligt. Svårare än så är det ju faktiskt inte.

Klassisk musik på spotify

Igår insåg jag att det ju finns hur mycket klassisk musik som helst på spotify. Satte på lite Chopin då vi skulle äta och det är skillnad att äta med lite lågmäld pianomusik i bakgrunden. Tackar pappa för det, han brukade alltid sätta på en klassisk skiva när vi åt hemma på helgerna.

Och sen sökte jag efter Stenhammar, och det finns en historia bakom det.

Japanskan Maiko som jag bodde med i Frankrike blev helt till sig när hon kom på att jag var från Sverige. Hon var skolad i klassiskt piano och en av hennes favorittonsättare var Wilhelm Stenhammar. Men att hitta noter till hans musik var inte det lättaste i Japan, och inte i Frankrike heller visade det sig. Så hon frågade mej, jag tittade efter på Aulos musik (en riktigt bra svensk nothandel, butiken ligger på söder i Stockholm), och det gick jättebra att beställa till Frankrike! Lyckligare Maiko har vi sällan skådat... men fascinationen avtog kanske en smula när hon nu övade på sin Sonata i G moll varje dag i två månader på pianot i datorrummet.

När jag väl kom hem sedan hade jag glömt vilken låt det nu var hon alltid spelade på, och det fanns inte jättestort utbud av Stenhammarmusik i skivhyllorna, så jag gav upp det ett tag. Tills igår. Då sökte jag på spotify. Den kom inte fram då, men väl idag när jag fortsatte lyssna. Jag kände igen den direkt! Och den är fortfarande riktigt bra.

...och såklart finns den även på youtube...


Firar älsklingen!

Idag kändes det som att det var dags att äta nåt lite lyxigare till middag. Duka lite fint med vinglas och juice i karaff och sånt. Servera kyckling, ugnspotatis och smörstekta kantareller.

Så då gör vi det, för att fira att Hampus till slut fått tag i en praktikplats! Jag var ju inte hemma då hans första dagar, så vi tar det nu. Och en liten present får han också =) Grattis älsklingen!

Tillbaka i vardagen

Om sådär en timma är jag på föreläsning. Vardagen är alltså i full gång igen.

Och igår hade jag sista barnpatienten på den här praktiken. En dag kvar att slutföra journaler och sånt, och det är nästa tisdag. Mycket blandade känslor inför det nu. Det som känns bäst är nog att det inte alls känns omöjligt att bli barnlogoped i framtiden. Bara jag inte får blackout hur man leker så =P Det fick jag på första patienten den här terminen, satt där med alla leksaker i Koltis och skulle få fram lite spontant tal... och visste inte alls vad jag skulle göra. "Ehm, och vad kan dockan göra...?" "Ska den ligga i sängen.."

Men det löser sig alltid. Skulle jag händelsevis få jobba som det nån gång får jag väl komma och hälsa på alla kompisar med barn och öva först på det där lekandet =) Själva testandet, bedömandet och det känns helt överkomligt.

Ja, det känns lite sorgligt sådär. Att det är slut nu.

Men vi ska ju ha två barnpraktiker till egentligen. Nästa som är läs- och skriv, med lite äldre barn. Och den efter är habilitering. Det kommer bli jättespännande! Och massa fler barn att träffa!

Så det är bara att hålla tummarna för att det kommer bli lika bra praktikperioder som den här har varit. Och att åtminstone nån av dem hamnar inom pendelavstånd, för det är just övernattningen som varit det absolut värsta nu, även om det kändes mycket värre förra terminen... Tur att det vägdes upp av vår jättehärliga stuga och världens bästa praktikkompisar!

Nämen!

Och helt plötsligt har jag bara ett besök kvar. På hela barnpraktiken!

Det är helt otroligt alltså, vad tiden går! Och vad man lärt sig.

Nu ska jag vara expert på barnspråk alltså... ehm...

Njae. Men nog kan man en hel del ändå =) Det känns bra.

Äntligen måndag

Så sitter vi här i Falun igen. Två nybesök väntar. Men det känns ändå bra.

Det är sista måndagen här.
Hampus har varit uppe sen fem eftersom han började sin praktik halv sju imorse, ska skruva upp lysrör i Gottsunda Centrum.
Så jag är inte alls avundsjuk på honom idag =)

http://www.youtube.com/watch?v=s22bwvHQcnc

Nej, jag blev inte kvar

Jag kom hem i tisdags, inga problem. Så det är inte därför jag inte har visat några livstecken här på några dagar. Det har istället lite andra anledningar. Som att jag aldrig kommer ihåg vad jag tänkt skriva om när jag väl sätter mej här. Och att min dator bestämmer sig för att göra psykologiska test den aldrig borde hört talas om på mej genom att låta varje musklick antingen betyda det det ska eller något annat, och man vet inte vilket och vanligt klick funkar aldrig. Men bara ibland. Och det har gjort att jag nu måste låna Hampus gamla tangentbord och gamla mus som låter massor båda två, så det är inte alls kul att skriva och det funkar ändå inte och datorn är bara knäpp och OJ vad det är jobbigt allt!!!

Men.

Det finns bra saker också. Och intressanta saker att skriva om. För att inte glömma räknar jag upp lite:

- Jag fick jobb idag, som kontaktperson.
- Pim-Pim välte en glaskruka med vatten i nu ikväll så Hampus blev arg.
- Vi hade en jättetrevlig kväll igår, Pernilla, Hampus och jag, och spelade Bomberman och andra kul spel på wiit.
- Vi börjar snart sätta vårt figg i musikkåren så det blir nog av att vi gör det på borggården när vi går högvakt om drygt två veckor.
- Imorn börjar (äntligen) första kursen för den här terminen - neurolingvistik.
- Tove och jag fixade två hela dagar utan handledare på besöken i Falun - grymt nervöst men vad vi kände oss proffsiga efteråt!
- Jag har fått låna Paper Mario till GameCube av Malin, jättekul!

Och säkert en hel del till.

Sen kommer förresten min nya dator på posten imorn om det inte blir nåt fel nånstans på vägen. Så då blir det förhoppningsvis ordning på torpet igen.

Men nu vet ni att jag lever iaf =)

Snart Falun.. igen..

Usch, det regnar ute. Sådär som att om det varit en helt vanlig kväll ikväll så hade det varit hur mysigt som helst att sitta inne, läsa bok eller spela tevespel.

Men om knappt en timma måste jag ut i det, gå ner till stationen och ta tåget. Till Falun...

Varför måste Falun ligga så långt bort förresten? Det är en mysig stad, och jag skulle inte ha nåt emot att varken bo eller jobba där på sjukhuset, det är riktigt trevligt. Men. Det ligger långt bort. Från Uppsala till och med, och Uppsala ligger långt bort det också. Så Falun är ju nästan hur långt bort som helst...

Men men. Jag ska dit nu i alla fall. Får väl ladda upp med lite tårta som vi har kvar först.

Sådär tre timmar senare

Nu har jag köpt en ny dator. I bitar. Hampus har suttit bredvid mej i tre timmar och guidat mej genom datorkomponenternas siffer-bokstavs- och namndjungler, och till slut kom vi fram till sju olika delar som verkar funka bra och passa ihop.

Om det blev bra?

Jag hoppas det. Hampus tror det. Men vi får se när allt kommer på posten.

Bara inte katterna vill hjälpa till och montera så ska det nog bli nåt att ha.

Wishing for a Pensieve

Ibland önskar jag att jag hade en sån där Pensieve. Ni (som har läst Harry Potter iaf) kommer kanske ihåg att det är en sådan Dumbledore har för att kunna se på sina minnen igen och igen, utan att de blir förvanskade, och dessutom kunna ta med sig andra och visa dem.

Med en sån hade jag kunnat visa er precis hur Pim-Pim alldeles nyss skulle hoppa över mina stövlar och hamnade med ett bakben i varje (där har vi en Mästerkatten i stövlar-wannabe). Eller hur hon sprang runt runt igårkväll efter laserpekaren. Eller hur Lilla Bus brottade ner henne igår efter duschen bara för att börja tvätta örat på henne.

För när man bara har en kamera är man hopplöst efter när det gäller kattungebus.

Bockar av...

Dagens avklarade punkter:
- Träna skivstång
- Läsa ett kapitel i neurolingvistikboken
- Duscha Pim-Pim


Punkter kvar idag:
- Baka tårta
- Äta tårta

Lite lagom en dag som idag.

Mera Pim-Pim

Äsch. Försöker skriva nåt fint om att jag varit hemma med båda katterna idag, men får inte fram nåt bra.. =(  Bjuder på lite bilder istället...


Fina Pim-Pim


Det gäller att ha koll på den andra...

Klassisk kattungeposition

 

Första gången det funkade att dela matplats

(fick bilden på mobilen igår morse, gissa om jag längtade hem..)

 

Bus eller bråk?Ska vi kanske döpa om Pim-Pim till Lilla Bus den andra?


RSS 2.0