Nytt på att göra-listan

Idag hämtade jag ut två paket på posten. Ett med tre spel till mitt nyinköpta DSi. Och ett med kursboken till neurologopedikursen vi precis satt igång med. Undrar just vilket jag ska ägna kvällen åt...?

 

Nej, helt otippat ska kvällen faktiskt ägnas åt träning, iallafall nu först. Nåt nytt danspass på friskis, jag har inga större förhoppningar än att jag kommer virra bort mej och nästan dö av konditionsbrist, men så blir det när man inte tränat på hela sommaren och inte mycket under våren innan. Tur min träningskompis är tillbaks i landet nu, så det blir ordning på torpet. Pepp pepp!


Sådär bara

Imorn börjar skolan igen. Hjälp! Vart tar tiden vägen?

Mitt i semestern

Sitter vid köksbordet hos svärföräldrarna på Gotland och skriver detta. Har varit fyra dagar i Västervik (varav tre med översvämningsregn) och en här. Tre och en halv kvar, och mycket regn enligt smhi. Men det gör ingenting. Det var meningen att vi skulle ta det lugnt på semestern och det har vi gjort iallafall. Nu ska vi träffa lite släkt och vänner de här dagarna som är kvar och sen följer några dagar i Uppsala att försöka ställa om till att vara logoped igen. På måndag om en vecka drar det igång igen.

För fem år sedan

..var det de sista dagarna i lumpen för oss. Nästan exakt för fem år sedan var vi på Ystad Military Tattoo. Mest för att spela såklart, men vi hann också med en långritt ute i skogarna.

Det var sista gången jag red min häst, Brutus. I och för sig en värdig avslutning, då han fick utlopp för sina tävlingsinstinkter och for förbi alla andra, kapten också som red i täten. Äntligen fick han galoppera på riktigt och inte bara på stället som han alltid envisades med på högvakter. (..men hade inte Carousell varit så långsam precis framför hade det kanske aldrig hänt..).

Ja, kul var det, och ibland saknar jag det lite. Att liksom ha spela och rida som heltidssysselsättning, det skulle inte vara helt fel. Men hade det varit helt rätt, då hade jag ju varit kvar där och jobbat. Så nog trivs jag bättre som jag har det nu. Tänka sig tillbaka kan man ju däremot alltid göra...


Lite musik också, Higland Cathedral från Ystad 2005. Tyvärr är nog vi den enda musikkår de inte zoomar in. Men vi står där bak i mitten, man kan se våra vita plymer =)


..jag gjorde ett test..

The Animal In You

Babian kanske var ett lite oväntat resultat, men kul! Läser man beskrivningen kan det nog stämma :P

Liten lägesrapport

Här sitter jag och vet inte vad jag ska göra. Hampus däremot är hemskt effektiv och bakar syltkakor och håller på med sitt nya datorprojekt på samma gång. Lilla Bus sitter under paraplyet jag hade när jag gick ut nyss. Pim-Pim går i vägen för datorskärmen.

Ute regnar det. Massor just nu. Annars skulle jag nog ta en promenad till.

Lite efter

I våras nån gång köpte jag ett fint tyg på ikea. Det var meningen att det skulle bli nya sovrumsgardiner. Men en vattenskaderenovering, med tillhörande opepp för heminredning, kom emellan och efter att ha blivit tvättat hamnade tyget ihopvikt i linneskåpet i väntan på bättre tider. De tiderna kom först igår och i förrgår, då tog jag äntligen tag i mätandet, tänkandet, klippandet, nålandet och syendet. Och till slut!


Innan dessa fina somriga gardiner kom upp hade vi de provisoriska julgardinerna, som i ärlighetens namn inte var särskilt fina. Helgröna iofs, så de funkade ju efter julen också, men till nästa jul blir det nog antingen nya eller att fixa mönster på dem. Annars blir det alldeles för tråkigt.

I vardagsrummet var det kanske nästan värre, för där satt höstgardinerna kvar. Nej, vi hade inte ens orkat byta till julgardiner där förra året. Men nu är det bytt till sommargardiner där också. Till slut.

Så nu är det bara uppläggningen av köksgardinerna kvar. Även där ett projekt som renoveringen orsakat förlängd väntetid på. Men jag tänker inte ha för bråttom. Vad skulle katterna säga?


RSS 2.0