Börjar se slutet

Idag jobbade jag min sista 8-17-dag på sommarjobbet. Puh. Så nu har jag nästan bara korta dagar och kvällar kvar. Ja, och en helg förstås. Men inga fler jättesega ända-till-fem-dagar som jag hade hur många som helst av första halvan av sommaren. Wii!

Tio arbetsdagar till är det. Två och en halv vecka. Märks det att jag räknar ner?

Nej, nu ska jag nog lägga mej och vara trött nånstans. Var blir nu bäst, soffan eller sängen?

Men jag blev glad ändå

Idag fick jag en komplimang på jobbet.

"Du blir en bra sjuksköterska!", sa en gammal kvinna till mej. "Du har ett bra handlag och du är snäll!"

Synd bara att det inte är sjuksköterska jag ska bli då.

Veckans lediga dag!

Ja, vad gör man när man har sin lediga dag? Städar? Njuter av regn? Skänker saker till Kupan? Planterar ut en ros? Plockar vinbär? Tar det lugnt?

Tja, jag tänkte försöka hinna med just det. Städa och njuta av regn är avklarat, så strax tänkte jag väcka Hampus och åka till Kupan med två lampor som katterna inte tyckte skulle stå på hyllan längre. Vaknade nämligen av en krasch imorse... Det kändes som de hade rätt, när lamporna bara stått där och inte använts sedan vi flyttade in ungefär.

Annars har jag bara tre och en halv vecka kvar på jobbet, femton jobbdagar. Och har precis klarat av åtta i sträck, det är ju mer än hälften av det! Så det ska nog gå snart. Lite segt att jobba två helger i rad, men det var ju så jag bytte till mej och eftersom jag blev ledig med Hampus var det ju ändå värt det.

Nej, titta, nu vaknade han ju av sig själv, älsklingen. Bäst att lämna datorn då, så han inte sätter sig vid sin och fastnar där han med! =)

Men det skulle inte vara fel med en större frys

Vi måste äta ur frysen. Eller måste och måste, men ska vi ha plats med vinbären det är hög tid plocka nu så är vi nog tvungna.

Därför måste vi nu laga lax till middag, äta hemgjorda mazariner och göra rabarberpaj. Stackars oss...

Lycka är ett smultronland

Nu ikväll var jag ute och vattnade. Kände doften av smultron. Mycket doft av smultron. Vi har ju ett helt land med bara smultron vid väggen, mellan uteplatsen och vattenkranen, så det var ju inte så konstigt.

Så när jag var klar passade jag på att plocka en skål.


Sommarens andra. Och inte lär det vara den sista heller.

Hett värre

Jag har svårt att tänka i värmen. Märks på jobbet, man gör massa småfel som man aldrig skulle göra annars. Märks hemma, man kan i stort sett inte göra nånting.

Värmen gör också att man inte riktigt vet om yttranden är komplimanger eller inte. Eller vad skulle ni tro om följande Hampus-citat från igårkväll?

"Älskling, du är het! Jag lägger täcket mellan oss som en brandvägg..."

Ledig dag

Idag är jag ledig. Jobbade igår. Ska köra ett långjobbarpass från och med imorn. Åtta dagar i sträck, puh..

Men vi var i alla fall lediga i helgen tillsammans, jag och Hampus. Och på fredagen passade vi på att göra en utflykt till Norrtälje. Bara sådär, vi ville iväg, och vi har ju faktiskt bil! Så då kan man åka, när man vill

 

Och Norrtälje var en fin stad, låg mysigt vid en å och vik, hade lite gamla trähus. Helt lagom för en sommarutflykt. Vi gick såklart på promenad längs vattnet, konstigt vore väl annars. Vatten måste man njuta av när det finns ju!

 

 

Vi lyckades också ta några fina kort på varandra...

 

 

 

Men det var lika svårt som vanligt att ta ett bra kort på oss tillsammans...

 


 

Det var iallafall en fin dag. Och helgen sedan blev också bra. Vi var ute på Taket med Nicklas på lördagen och åkte och badade på söndagen när åtminstone jag höll på att smälta bort.

 

Nu är det dock jobbarvecka igen. Då borde man göra nåt vettigt. Ska se om jag kan pricka av några grejer på min att göra-lista. Hmm. Göra citronglass kanske? Eller plocka smultron =)


Födelsedagsmånad

Idag skulle min farfar fyllt 100 år, om jag inte kommer ihåg alldeles fel. Och han var ju inte precis ensam om att fylla år i juli. Jag fyller ju år precis i början, mormor strax därefter, två farbröder, en faster, ett par kusiner, flera kompisar.., och min lillebror såklart. I år har vi en kalender med rader bredvid datumen.., det är precis att alla får plats och då har jag ändå glömt att skriva en av kusinerna... Speciellt fullt är det den 22:a, där är det hela fyra stycken som trängs.

Vart vill jag då komma med detta? Tja, inte så långt. Men jag tycker det är lite kul ändå, och jag trodde länge att det var juli som var den vanligaste månaden att fylla år i. Så är det dock inte, det är april fick jag lära mig i våras i Gotlandstidningen. Närmare bestämt den 10. Ville man ha barn på denna den vanligaste dagen skulle man få till det nu i början på juli, stod det i Metro då när det var aktuellt. Men nog tycker jag det är bättre att fylla år på sommaren...

Eller tycker jag verkligen det? Det var ju inte så kul när alla kompisar var bortresta då man skulle ha kalas. Men å andra sidan fick man tårta med både jordgubbar och smultron. Hmm. Nej, det är nog fint att fylla år lite när som helst. Till och med november kan vara helt okej, vad pappa än säger. Han har ju ändå första advent på sin födelsedag ibland, och det är bland de mysigaste mornarna jag minns från när jag var liten!

Nya smultronställen

Äntligen har jag uppdaterat mina länkar här nere till höger. Till bloggar och andra sidor som jag gillar. Och jag säger väl som sist - finns du inte med men tycker att du borde, skriv en kommentar. Likadant om du är med men inte vill, skriv en kommentar om det med.

Förutom det har jag idag ätit glass med Malin, en kompis jag träffar alldeles för sällan. Men nu har vi tagit ifatt lite igen och lovat att försöka ses oftare. Det lovade vi iofs sist också, men den här gången tror jag vi kommer hålla det lite bättre.

På väg hem från vår långa pratstund försökte jag hitta lite kläder, eller åtminstone underkläder, men det var ju lögn det. Gav upp till slut, gick hem och beställde istället smink från TiKei. Också en sak jag tänkt länge men som inte blivit av förrän nu. Ny foundation, en borste och lite rougeprover blev det. Jag har aldrig använt rouge, men tycker det kan vara riktigt snyggt. Så vi får väl se om det blir lika bra på mej då..

Så var man 25 då

Tack så hemskt mycket, alla som gratulerade mej på min födelsedag! Det blev en fin dag till slut, trots att den började redan halv sex på morgonen då jag nästan blev väckt av en Hampus som skulle till jobbet. Ett par pussar senare så gick han, jag sov vidare och försov mej nästan till jobbet.

Men väl där blev det en bra dag, och visar man så här tydligt att man fyller år, då blir man också gratulerad av alla som ser det:
Så dagen gick som en jobbdag brukar, lite gladare kanske trots inte jättefint väder. Och sen när jag kom hem klockan fem blev jag överraskad med både blommor, paket och tårta!

 

Jag har sagt det förut, men det är lika bra att säga det igen - jag har världens sötaste älskling! <3

 

Så på kvällen gick vi och åt på restaurang, uteservering såklart då det blivit både varmare och soligare. Oxfilé till mej och svärdfisk till Hampus. Till efterrätt gick vi hem och åt min tårta, eller rättare sagt lemon curd-paj med marängtäcke. Mums.

 

Och i helgen har mina föräldrar varit här, vi har gått i Botan, varit på Ikea, hälsat på gammelfaster Hedvig och haft det bra helt enkelt.


RSS 2.0