Ingen vintertid i mitt huvud

Jag är så förskräckligt trött så jag tror jag går och lägger mej nu med en gång. Kvittar att klockan bara är nio, den är tio i mitt huvud och det är alldeles för sent en söndagskväll. Får bara hoppas att vintertiden i huvudet hänger kvar till imorgon också, då får jag en hel timmas sovmorgon. Gå upp fem istället för fyra, oj, vilken lycka.

Vardagslyx

Vi har köpt en ny säng! En dubbelsäng!

Så här ser den ut! Fast numera bäddad och oftast inklusive katt.

 

Ett av mina mål i livet har länge varit att skaffa en Hästenssäng. Det ska jag också göra, nån gång i framtiden när jag är rik och så. Typ när jag är runt 50 gissar jag.

 

Men vi är ändå en bit på väg mot lyxsängen nu. För det är ingen vanlig ikeasäng det här. Vi "råkade" gå in i en riktig sängaffär efter förra helgens besök på ikea. Det blev att vi provlåg sängar i mer än en timma efter deras stängningstid. Jag hade inte tänkt att vi skulle köpa något, bara att vi skulle se vad som fanns och sen nöja oss med vår 120-säng till vi tjänat bättre med pengar/skulle flytta/längre fram.

 

Men Hampus var mer inne på en ny säng än vad jag nånsin skulle gissat och rätt som det var, när vi låg där i den skönaste sängen vi provat, tyckte han att vi ändå skulle slå till. Jag var inte jättesvårövertalad, och så var sängen plötsligen våran. Hoppsan.

 

Så nu har vi en Jensensäng. Norsk och miljömärkt (det här är alltså sängen som Lisa borde slå till på också) och hur skön som helst. En riktigt bra affär alltså. Och ännu fler vuxenpoäng.


Så lat är jag

När man är trött efter en lång dag i skolan är det skönt att komma hem till någon annan som fixar maten...


Nej, tyvärr är det ingen inhyrd personal, det hade varit trevligt men nej.. Det är Hampus förstås. Och det är en gammal bild, det ser man på att köket är så fult. Men han har på sig en bemanning-tröja idag också, så är det när man jobbar på bemanningsföretag. Och han lagar mat i både kastrull och järngryta idag också, faktiskt. Rotmos och fläsk ska det bli, och det luktar lovande.

Efter en hemtenta

Skickade precis in min hemtenta. Ja, jag vet att jag sade att jag skulle fixa den i fredags och få en ledig helg. Men fredagen bestämde sig visst för att vara ledig istället. Igår tänkte jag lite också, men skrev bara lite på msn med en klasskompis. Var sen ledig resten av den dagen också.

Så jag läste igenom allt jag svarat på i torsdags idag istället och blev nöjd över hur det såg ut faktiskt. Ändrade bara lite småsaker här och där, skrev till lite detaljer jag inte fått med innan och tada! Så var den klar.

Var det inte svårare än så tänker jag nu, och undrar lite varför jag inte skickat in den tidigare. Sen undrar jag hur jag ska orka städa på mitt skrivbord som ser ut som ett bombnedslag med böcker och papper.

Till sist undrar jag varför jag sitter här vid datorn om jag nu inte orkar göra något. Och det är ju en väldigt bra undran kan man ju tycka. Och något jag faktiskt orkar att göra något åt. Typ gå några meter bort till soffan. Det ska jag minsann klara av =)

Jag är en logopednörd

...och jag blev helt fascinerad idag av en dam med ekolali! Att det finns! På riktigt! Coolt =)

(Ni logopedklasskompisar som läser detta kan ju sucka av avund och ni andra mer sucka av lättnad att just ni minsann inte alls är så här nördiga, så det så!)

Mitt i en hemtenta

Idag har jag varit rysligt effektiv. Ja, för att vara mej alltså. Hittills har jag svarat på nästan tolv frågor på hemtentan. Med de fyra jag svarat på sedan innan av ett totalt antal på arton frågor innebär det att jag har två frågor kvar. Härligt. Jag borde ju hinna med dem idag också, bara jag fokuserar lite.

Just nu är jag däremot lite ur fokus. Tänkte ta en promenad upp till affären, få lite frisk luft och hämta ut lite paket. Jag kände mej lite tråkig och shoppinglös förut så jag råkade beställa grejer både här- och därifrån. Och ups, så blev det lite mycket kanske. Men det får gå ändå =)

Och imorn ska jag jobba. De ringde imorse och frågade. Först om ikväll, men då kände jag att jag ville vara hemma med älsklingen. Men imorn gick bra, jag tänkte att det nog skulle bli lite mer effektivitet i hemtenteriet om jag inte hade så förskräckligt lång tid på mej. Och visst hade jag rätt i det. Kanske börjar jag lära känna mej själv? Vet hur jag ska lura mej att jobba på om inte annat..

Så ut och gå var det ja. Och sen försöka svara på de frågor som är kvar. Kvittar om det inte blir jättebra svar, det är det jag har fredagen till, småfix och ändringar och sånt. För tänk vad skönt att vara klar i god tid med en hemtenta för en gångs skull. Det blir första gången i så fall. Och minsann om jag inte tänker fira det med en helt ledig helg! Härligt!

Lite mera färg

När jag väntade på skjuts i Katrineholm gick jag lite på stan. Försökte hitta en tröja. Gärna färgglad. Gissar att alla ni som varit i någon klädaffär över huvud taget så här på hösten vet hur svårt det är. Men till slut! På HM såklart, där fanns en tröja som jag blev helt kär i. Den sitter inte jättebra måste jag säga, men det är inte många tröjor som gör det på mej nu när modet är så slappt. Men den är mjuk och har massa glada färger, så jag kunde ändå inte låta bli att slå till.

Så nu sitter jag och myser i min nya tröja, har börjat svara lite smått på hemtentan, får lite ångest av röran på mitt skrivbord och känner att det kanske är dags för lite struktur på dagen. Och struktureringen får nog börja med att ett gäng papper ska in i olika pärmar. Hålslag fram, peppmusik på - låt ordningen börja!


Myströjan

Nästa, Katrineholm

Det känns bra. Till och med det tidiga tåget känns bra, eftersom det går på måndag morgon och inte redan nu, söndag kväll. Det intryck jag fått av handledaren via mejl känns bra, och jag vet att det är en bra klasskompis jag ska jobba med. Området, neuro, är ett jag sett fram emot ett bra tag, så jag hoppas jag kan något trots de där missade föreläsningarna. Väskan är packad, de jag ska bo hos är förvarnade och kylväskan står redo att fyllas imorn bitti.

Så allt är lugnt. Nu ska jag mysa med älsklingen, dricka te och äta croissanter. Mmm.

RSS 2.0