En liten filt eller två

Dagens projekt blev att sy filtar. I flanell, så de blir lagom till sommaren. Såhär.


Den ena fick påsydda sidenband och blommor, som förhoppningsvis syns på bilden. Annars får ni komma och hälsa på och titta, eller kika i vagnen i sommar då den är tänkt att användas.

Den andra är fortfarande vit. Planen för den är just nu något sånt här:


Ett namnmönster i olika färger och stilar alltså. Lite svårt att göra innan vi vet vad namnet kommer bli alltså. Det kommer som sagt inte att bli Alien. Men något måste man ju ha att visa med =)

Att fynda eller inte fynda

I veckan var det bokrea. Det gillar jag =) Däremot måste jag säga att jag blev besviken när akademibokhandelns katalog damp ner i brevinkastet ett par veckor innan. Inte en enda bok som såg intressant ut, och då tittade jag ändå igenom katalogen både två och tre gånger.

Bara därför klickade jag hem några bokreaböcker från adlibris. Det var, såhär i efterhand, kanske inte heller det bästa alternativet. Böcker från bokrea måste man nästan alltid kolla på först för att se om de är nåt att ha. Två av fyra är dock värda att behållas, en virkbok och en ramsbok =)

Som tur är finns det åtminstone en affär här i staden som har samma syn på vilken sorts böcker det ska finnas på bokrea som jag. Det är på bokrea jag köper mina faktaböcker, inspirationsböcker och allmänt specialiserade böcker. Inte skönlitteratur, det finns sällan något jag gillar och skulle jag hitta något är det i en sådär tråkig billig reautgåva. Då köper jag hellre vanlig pocket.

Men Åhléns tänker likadant som jag! Och där fyndade jag i onsdags, på själva bokreastarten, en bok om korttillverkning och en bok om pilates för gravida. Den första känns väldigt inspirerande, känns som jag vill sätta igång och göra massa kort direkt! Den andra testade jag idag. Pilates brukar inte riktigt vara min grej, jag brukar hellre vilja ha fartig träning, men nu som gravid är det ju så gott som perfekt. En blandning mellan träning och meditation, lugnt och skönt och enkelt att göra hemma. Gäller att få in vanan nu bara.

Så tills nästa år - inga nätbokreor. Böcker måste kollas på. Och Åhléns, fortsätt såhär!

Ära vare Gud i höjden

..denna har jag gjort i slöjden!


Ja, jag tror faktiskt jag tänkte att jag skulle kunna använda den här filten när jag fick barn. Redan då, för ungefär tio år sedan, på syslöjden i högstadiet. Och se, den passar ju alldeles utmärkt i barnvagnen. Ull är det också, så det blir ju perfekt för lite kyligare vår- och sommardagar. Ibland är man mer förutseende än man nånsin skulle tro.

Lakanet har jag däremot sytt idag. Ett av våra gamla lakan till 120-sängen fick gå hädan, men det var såpass slitet redan så det kändes inte mer än rätt. Så två mjuka och fina vagnslakan har vi nu, och lite är det kvar av det mjuka lakanstyget om det skulle behövas fler. Eller något annat, som örngott kanske.

Kan jag säga annat än att jag är nöjd med dagen? Imorn ska jag försöka sy en flanellfilt eller två =)

Lite ledigt

Ibland går det helt enkelt inte att hinna göra allt det nyttiga som man tänkt när man har två lediga dagar på slutet av en vecka. Det kan vara så att det beror på att det jag behöver är att vila. Igår var det iallafall så, när Hampus gick till jobbet somnade jag på soffan och sov ett par mycket sköna timmar. Efteråt kände jag att förkylningen som verkat vara på väg innan istället var på tillbakagång. Ett bra initiativ av kroppen alltså.

Lite nyttiga saker har det nog faktiskt ändå blivit när jag tänker på det. Och förhoppningsvis blir det lite till i helgen. Finns många planer och idéer, så bara jag får in nåt kul och sen lite pedagogikplugg så blir det alldeles lagom. Och lite klapp på Alien förstås, det får man inte glömma.

Behovet av banankaka

Imorse såg jag att några bananer låg på fruktfatet och såg förskräckligt ledsna ut. Det var dags att göra något med dem. Bläddrade lite i min chokladreceptbok och hittade just det recept jag tänkte på - bananchokladkaka. Mums. "Det gör jag när jag kommer hem" tänkte jag, och har alltså haft smaken av bananchokladkaka på hjärnan hela dagen.

Så kom jag hem. Trött, hungrig och förskräckligt sugen på bananchokladkaka. Men det fanns inga ägg. Och så mycket ville jag ha den här kakan att jag, efter att ha gjort en snabbsmoothie på en annan gammal banan, traskade upp till vårt ica i tolv minusgrader, bara för att köpa ägg så jag kunde baka.

Nu står den äntligen i ugnen. Mums, snart blir det att gotta sig i banan och choklad. Men.. jag måste nog äta lite riktig middag först. Frågan är bara vad. Jag har ju som sagt bara tänkt bananchokladkaka när jag tänkt på något ätbart idag. Dagens utmaning blir alltså att lyckas med middag innan kakan är klar..

Gratis är gott

Det behövdes en ny bild till tavlan i köket. Den gamla var lite mörk och det blev aldrig att vi hängde upp ramen på väggen. Men så i helgen gjorde vi nånting åt det.

Först, en bild från facebook. Lägger man upp nåt där är det så gott som allas, så tänker jag iaf.
Sedan lite färgbyte i ett bra och gratis bildprogram, nästan lika bra som riktiga photoshop.
Och till sist, göra bilden stor och utskrivningsbar och dessutom serietidningspixlig, med ett annat trevligt gratisprogram som min bror tipsade mig om för evigheter sedan.

Resultatet, det blir såhär =)


Mer om namn

Ikväll hade Hampus och jag äntligen en sån där namnkväll som vi tänkt ha länge. Vi satt i soffan och läste igenom en namnbok sida upp och sida ner. Mysigt var det, men tror ni vi hittade något vi fastnade för? Nej, inte mycket mer än de namn vi funderat på redan.

Vi hittade desto fler vi absolut inte kunde tänka oss, många som andra redan heter, och några som bara den ena av oss egentligen gillade. Som Rosa, det tycker jag om, men Hampus håller med alla bönder i min släkt och Arlaanställda i hans och hävdar att det är en ko. Typiskt.

Helt sitter vi dock inte i sjön. Vi har ett par förslag att välja på om det blir en flicka, och åtminstone ett bra om det blir en pojke. Hampus har kommit med ett bra andranamn till en kille också, så det skulle kunna sluta så som det ser ut nu. Vi får se. Och ni med, men ni får ha tålamod.

Onyttighetsskåpet

Hela dagen idag har jag sett fram emot vår onyttighetshelg som börjar nu. Hampus och jag har nämligen insett att vi har massa chips, godis, nötter, läsk och annat som bara väntar i vårt onyttighetsskåp. Så det är dags att göra nåt åt det, och hur gör man det bättre än att ha en riktig myshelg hemma?

Var det nån som frågade hur man i allsin dar kan få ihop ett sånt här skåp? Tja, det är inte så svårt om man är som vi. Vi köper chips som inte går åt på fester för alla andra har också med. Hampus fyndar massa billigt godis på ikea. Jag drabbas av akut godissug på stan, men allt jag köper går inte åt. Och sen hamnar det i skåpet.

Skåpet är det ovanför skafferiet. Man öppnar det inte varje dag, så allt kan få ligga rätt orört. Och dessutom ser ni väl vinkeln på det här kortet:


Det är precis så som det ser ut för mej. Jag når helt enkelt inte upp utan att klättra. Så det är bara om jag verkligen, verkligen är sugen på nåt där som det är värt besväret. Annars är det lättare att ta en morot i kylskåpet eller lite russin i skafferiet.

Men nu så, den här helgen =) Vi får se hur mycket vi lyckas få i oss. Och jag lovar att jag inte ska skylla på Alien om jag råkar ha gått upp ett par tre kilon på måndag :P

Klappa klappa liten katt

Titta vad Hampus har köpt till Alien! En alldeles egen liten katt =)


Brio hit och Brio dit

Det blev en Brio Nova till slut, efter allt blocketsurfande. En bra vagn, riktigt billigt. Precis som vi hoppats att hitta. Fin också. Så här ser den ut om man har en katt i:


Nu ska vi bara ha den på nåt bra ställe tills det är dags. Den har stått i vardagsrummet sedan i torsdags till katternas stora glädje, men den är lite grann i vägen kan man säga.

Och idag, då tågen krånglade så jag aldrig kom fram till sista praktikdagen som skulle vara en halvdag i Eskilstuna, då åkte vi och köpte ett babyskydd istället. Också det Brio. Ett sånt här:

Det är en lånad bild, för den vi köpte står nerpackad i en oväntat stor kartong. Också i vardagsrummet. Lite mycket där nu alltså. Men packar vi bara upp den så får vi nog lite plats igen.

Så nu är vi alltså klara för att köra omkring med vår lilla Alien när det väl är dags. På torsdag är det tre månader kvar! Ja, plus minus två veckor som vanligt förstås.. Men det närmar sig!

Tack

Tack för era snälla och kloka kommentarer på mitt ledsna inlägg i söndags. Nu har jag tagit bort det, på begäran, men jag blev ändå tröstad av både stöd och råd. Tack.

Sista gången

Idag var sista gången jag satte klockan på 4.30, sista gången jag gick upp så tidigt för att hinna med tåget 5.39. Åh, aldrig mer! Får jag nånsin en dum idé om att långpendla igen, säg till mej. Det kommer aldrig sluta bra.

Nästa vecka blir det istället en timmas sovmorgon. Ja, ur pendlarsynvinkel då. Då går bussen till Västerås 6.40 istället. Lite mer humant det.

Heja Kupan!

Åh, jag vet inte om jag kanske borde varna Hampus för att släppa lös mej inne på Kupan. Var där idag och plockade på mej massor. Fyra bodies, ett par babybyxor, en liten skål och en apelsinpress i glas. Summa att betala: 50 kr. Precis så ska second hand vara.

Hade jag gjort samma fynd på Myrorna i stan hade det nog gått på en 150-200 kr. Speciellt med tanke på att ett par babybyxor jag köpte där igår kostade lika mycket som alla kläder tillsammans idag. Okej att det ligger mer centralt till. Men ändå. Kupan är helt enkelt lite bättre =)

Sånt jag hade tänkt skriva om..

..men som bara inte kommit på pränt. Däremot på bild!

Min senaste vecka alltså. Nåt ni vill veta mer om? =)


Det blir bara mer och mer

Oj oj, nu har det minsann varit så mycket jag velat skriva om här på bloggen att det inte har blivit nåt alls. Lite antiklimax kan man tycka men så kan det gå.

Och nu är det lite för sent och jag lite för trött för några längre utlägg. Men vad tror ni, den senaste veckans bästa händelser i bilder kanske? Imorgon? Jag lovar att göra vad jag kan ;)

Aj aj aj

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Foglossning och ispromenader är ingen bra kombo.

Mina ben känns som de kan ramla bort när som. Kan det inte bli vår nån gång snart? Eller åtmistone tö. Snälla.

Pärlor och färger och könsroller

Min lillasyster sade för inte så länge sen att hon hoppades att Alien skulle bli en flicka. Jag var såklart tvungen att fråga varför. "För då kan man ju sitta och pärla tillsammans", svarade hon.

För det kan man inte om det blir en liten kille då? Stackars lilla barn. Tänk om det blir en liten pysslig kille som kommer älska färger och små pärlor, och så är det ingen som vill sitta där och pyssla med honom. Jag blir nästan lite ledsen för hans skull när jag tänker så.

Så visst kommer jag sitta och pyssla med vårt barn, vare sig det blir en flicka eller pojke. Måla och pyssla, det är ju sånt jag tycker är roligt själv. Hampus kommer kanske inte göra det, men å andra sidan tror jag han kommer hålla på med saker han tycker är kul, som att fixa och bygga och greja, tillsammans med vårt barn - vare sig det blir en flicka eller pojke. Man måste ju få prova allt när man är liten. Hur ska man annars veta vad man tycker är roligt?

Det är lite likadant med kläder. Jag köpte ju ett jättegulligt set med gröna kläder. Grön är ju en av mina favoritfärger. Fick höra att det var ett bra köp, för det var ju neutralt och så. Tänkte väl inte så mycket på det då, men varför måste det vara just grönt eller gult om det ska passa både killar och tjejer? Känns ju lite konstigt. Men jag tänker nog bara fortsätta gå på om det är fint eller inte. Vilken färg det än är.

Så länge det är jag som köper kläderna förstås. Hittar Hampus nåt, kommer det ganska troligt vara blått, för det är hans favoritfärg. Och när Alien blir tillräckligt stor för att välja själv så får vi se. Spännande att se vilken älsklingsfärg det blir, eller om det blir många. Men det är upp till Alien själv, alldeles själv.

Köphysteri

Lite grann är det ju kul att köpa saker. Faktiskt. Och nu har jag helt plötsligt fått en hel massa anledningar att shoppa loss ordentligt.

Först idag, en inte så flashig men ack så nödvändig grej. Nämligen:

Gå på is med begynnande foglossning gör nämligen att den går från begynnande till lite värre. Och mer än lite värre vill jag inte att den ska bli, så därför följde jag sjukgymnastens råd och köpte ett stödbälte.

Sen imorn ska jag kika på två saker. Den ena är:

Av två anledningar. Ett, inom en inte allt för avlägsen framtid kommer jag knappast kunna böja mej ner och knyta ens mina stövlar. Två, de nyss nämnda stövlarna börjar gå sönder och i samband med allt töande som pågår just nu blir det en mindre lyckad kombination. Bättre med gummistövlar helt enkelt.

Den andra är:

Min mobil har nämligen börjat bli knäpp. Med ålderns rätt kanske, mobiltelefondemens kanske sätter in vid fyra och ett halvt års ålder. Så länge har jag haft min K800i alltså, och nu senaste veckan har den tjurat både med att ta emot sms och att bli uppringd. Inte alltid, men tillräckligt för att det ska kännas som att jag faktiskt inte litar på den längre. Och eftersom jag tänkt att jag skulle vänta med att köpa en ny mobil tills den gamla slutade funka, så kan det vara dags nu.

Köpläget just nu alltså. Om det blir just dessa stövlar eller den mobilen får jag se imorn, det är därför jag ska kika på dem. För övrigt ska vi till barnmorskan då också och kolla läget med magen. Äntligen =)

Om detta tvista de lärde

Eller kanske inte. Frågan är nämligen barnvagn. Det finns miljarders att välja mellan. Kanske inte de lärdes område, men väl Hampus och mitt just nu.

Idag var anledningen så här. Vi hade nämligen tur (?) på praktiken att magsjuka börjat gå på avdelningen. Vår handledare tyckte inte det var så lämpligt att vi sprang omkring där då. Så idag var vi med på ronden innan lunch, planerade nästa vecka efter, och fick sen åka hem nästan två timmar tidigare. Härligt! Så jag ringde till Hampus och övertalade honom att ta en tur och titta på barnvagnar när jag kom hem. Han var bara lite svårövertalad, så visst blev det av.

Det började förresten redan i helgen när mamma och pappa åkt hem och vi fastnade framför blocket. Googlade och letade och hittade massa märken och modeller. Bland annat en budgetvagn som ändå fått bra resultat i många tester. Den skulle finnas där i den affär vi åkte till, och efter ett långt prat om att de minsann inte fick in den förrän i april så kom de på att de ändå hade en utlåningsvagn vi kunde provköra. Så det gjorde vi. Och testade ett par märkesvagnar också förstås.

Lite klokare kanske vi blev. Och som det känns nu så är budgetvagnen, Carena Free, ett starkt kort. Den eller en begagnad Brio, för en ny sån har vi inte råd med. Säkra är vi dock inte, för som sagt, det är en djungel. Har någon några bra tips så tas det gärna emot =)

RSS 2.0