Mors dag!

Titta, jag har blivit firad på min första mors dag! Blommor från Hampus och Saga. Kan det bli bättre?


Och grattis till mamma, mormor och alla andra mammor som läser, hoppas ni haft en fin dag ni med =)

Look-alike

När Saga ska ut måste hon ha en mössa på sig. Det gillas inte. Speciellt inte den som satt åt lite runt huvudet. Den som sitter lite löst.. eller såpass löst att den ligger kvar när hon vrider på huvudet.. den funkar bättre. Då gör det ingenting att hon ser ut lite som Bomberman..


..eller kanske en Vit-hjälm i Det våras för rymden..


..för hon är nöjdast så.


Fyra och ett halvt år

Och idag kom vi på vid frukosten att vi varit ihop i fyra och ett halvt år, Hampus och jag. Inte trodde vi väl då att vi fyra och ett halvt år senare skulle ha fått en liten dotter tillsammans. Men så blev det och så är det. Och nu är vi så glada att vi har varandra, alla tre!

Lite sånt vi gör

Nu de senaste dagarna har vi inte planerat så mycket, Hampus och jag. Men som av en händelse har vi hunnit med att göra en hel del saker. Ändå, eller kanske trots allt.

I förrgår hann vi ut på inte mindre än tre promenader, varav den sista till en mysig kväll att fira två kompisars födelsedagar. Vi satt ute från halv åtta till tio, mycket längre än vi nånsin trott vi skulle orka, men det var så trevligt att träffas och prata att vi stannade ända tills det blev för kallt. Och Saga fick vara premiärbebis att hålla i för hela tre kompisar, det är inte dåligt =)

Igår gick dagen lite snabbare, kanske för att natten varit lång.. Men Hampus och Saga gick och handlade och jag fick sova middag, tre timmar på soffan. Så skönt. Och så blev det film på kvällen, premiärfilm för lilla stumpan. Prinsessan och grodan såg vi, och det passade ju bra med en liten grodbebis på magen.

Eftersom jag fick min tupplur igår är jag hyfsat pigg idag, de andra två sover en stund till just nu. Så jag passar på att vara uppe, ska ta mej en dusch och sen blir det nog att försöka tvätta. När det är klart tänkte vi ta en familjepromenad till stan. Där ska jag bjuda Hampus på glass för att han är bäst i hela världen.

Om amningen

Idag ammade jag för första gången utan att det gjorde ont. Jag är fortfarande helt fascinerad. Det är ju så det ska vara, det har jag ju förstått.. men det är inte så det har varit för mej. Men nu känns det som om det kan bli så. Och vad jag är glad.

Det har varit jobbigt det här med amningen. Såriga bröstvårtor och råd som inte hjälper. Många tårar och så nära att ge upp allting. Men också mycket stöd, från mamma speciellt och Hampus mamma likaså. Och liknande berättelser från mormor och Hampus moster. Och ett igenkännande från pappa åt Hampus hur svårt det är att stå bredvid. Jag är så glad över att veta att det inte bara är jag som är överkänslig, det kan faktiskt vara helt outhärdligt. För det var det. Att gråta en hel amningsstund för att det gör så ont, att gråta bara man tänker på det.. Det är hemskt.

Men nu till slut. Efter ett besök på den superbra Amningsmottagningen på Ackis i fredags, med jättegulliga och bra barnmorskor som inte ville annat än att det skulle bli bra, och med en bröstpump sen helgen så brösten fått vila och lanolinsalva.. nu är nog ena bröstet läkt och det andra på väg. Och som sagt - idag kände jag inte av nånting vid amningen!

Så det kan bli bra, det blir bra! Jag vill bara skriva det här, så ni vet om ni någon gång skulle råka ut för det.. jag hoppas verkligen ni slipper, men om.. så finns det hjälp.

Och tack så jättemycket mamma! Och Hampus mamma! Och Amningsmottagningen. Utan er skulle det aldrig gått. Och såklart, tack Hampus! Världens bäste.

Börjar komma ifatt

Idag är det den 17 maj, Sagas beräknade födelsedag. Men istället är hon drygt två veckor gammal. Och livet är härligt, men så mycket och så annorlunda, och dagarna bara flyger förbi.

Jag känner att det skulle varit skönt om jag hade fått åtminstone ett par lediga dagar innan det var dags. Hinna varva ner och komma ifatt åtminstone lite. Speciellt som det känns som om jag inte varit ifatt med mej själv på hela våren. Men så blev det då inte. Som ni antagligen förstått hann jag inte ens klart med allt skolarbete jag skulle. Det är inget jag kan göra nu såhär senare, så det är åtminstone skönt, men det hade varit skönt att hinna vila.

Som ni förstår är jag trött. Försöker få till nån vilostund på dagarna, men det är svårt att hinna ens det. Och på nätterna vaknar jag bara Saga sprattlar lite extra. Det är som det ska vara, men det är jobbigt för det. Som tur är är Hampus ledig den här veckan också. Han jobbade tre dagar förra veckan och det var mycket mer än jag trott att vara hemma själv. Men nu så är vi två en vecka till, och jag är så glad för det så det är inte sant.

Hur det är med resten, det får bli nån annan gång. Nu tänker jag ägna mej åt mina älskade små sötnosar igen, och snart också åt sängen..

Nu heter hon


Här sitter vi

Har lillan på armen och sitter här en stund vid datorn. Såhär.

 

Men här ska vi inte stanna så länge till, nu går vi ut i det fina sommarvädret!


Mina sötisar

En vecka gammal blev hon igår, vår lilla gumma. En väldigt mysig vecka. Och trött. Och virrig och hungrig och gosig och lång och snabb och gråtig och lycklig, ja.. allt på en gång.

Mitt i allt det här är bloggen inte första prioritet. Inte datorn överhuvudtaget. Men igår tänkte jag ändå lägga in lite bilder, för att stilla lite nyfikenhet. Jag hann lägga in dem i datorn, sen fastnade jag och bara tittade på hur söta mina älsklingar var. Idag har jag kommit lite längre, nu delar jag med mej av sötisarna.

 

Men det var nog allt för den här gången..


Hon är här!

Den 1 maj 2011. En dag vi alltid kommer komma ihåg. Då föddes vår lilla tjej. Alldeles alldeles underbar!

 


RSS 2.0