Helgen i bilder

Helgen började redan i torsdagskväll med en biltur. Saga hade färdlektyr:

 

På fredagen firade vi världens bästa student:

 

 

 

Saga hade den roligaste eftermiddagen på länge med sina båda sysslingar, speciellt Leia:

 

 

Dagen efter var vi och klappade kor:


 

Men kalvarna var i lite mer lagom storlek tyckte Saga:

 

 

Sedan kollade vi vem som var coolast i stan:

 

 

Och sista dagen åt vi tårta igen. Saga åt grädde:

 


Men bäst var nog att springa i trädgården. Längtar tills vi nån gång får en egen...


Vokabulären

Det är så kul nu! Saga har börjat med sina första ord och det är fantastiskt hur hon kan använda dem =)

"Titta" var ju först ut, för ett par månader sen nu, tätt följt av och ihopblandat med "kisse" (eller "titte" som Saga säger). "Ba" som betyder "mera mat" började också för ett tag sen och är en vanlig order hemma hos oss. Varför det är just ordet "ba" som gäller är troligtvis för att det först var macka hon åt. Äta själv och samma mat som oss är det som gäller förresten såklart.

Nästa ord att dyka upp var "tack" ("ta"), hon är artig vår lilla tös. Ja, och så härmar hon oss när vi tackar vad vi än får av henne. Att säga "borta" ("bopa") är också populärt, när något råkar ramla ner utom synhåll, hoppsan. Eller när Hampus frågade Saga igår var mamma var nånstans - borta. Ja, jag var sen från jobbet..

"Hej" säger hon också nu och sen har hon såklart alla andra sätt att uttrycka sig som man brukar ha där runt ett. Vinka när man säger hejdå, springa fram och sträcka upp händerna när hon vill upp, sträcka fram saker när hon vill bjuda på dem och slänga sig bakåt när hon vill protestera. Och mycket mycket mer förstås. Ni förstår att jag är helt fascinerad både som mamma och logoped =) Och det fastän jag varit dålig logopedmamma och inte tecknat ett endaste dugg!

RSS 2.0