Äntligen

Två dagars ledigt. Jag säger bara det...

Nej, jag är nog bara trött... eller?

Hmm, jag tänker inte riktigt berätta om allt knepigt jag gjort i helgen, det har inte varit mina turdagar precis. Bara ett par godbitar;

Idag lyckades jag med att slå pannan i titthålet i en dörr - nej, jag skulle inte titta ut, jag skulle faktiskt öppna dörren. Jo det var faktiskt så det gick till, men jag undrar själv exakt hur.

Vidare har jag också lyckats ta saltkaret, skaka det över maten, bli lite sur för att det inte kommer ut något, gnälla "vad har du gjort?" till Hampus precis samtidigt som jag ser att jag håller det bakofram och att det är därför det inte kommer något. Suckar och skrattar redan där och frågar honom "men varför har du ställt det åt fel håll?" och får svaret "det var ju du som satte det sådär när du dukade av sist..."

Ibland är jag nog hopplös, men det är inte mycket att göra något åt =)


Helg, men inte är man ledig

... men glass har jag köpt =)

Det kom reklam från hemglass igår och vi blev allt lite sugna Hampus och jag, och när vi kollade när glassbilen kom så var det idag precis efter fyra. Faktiskt precis lagom efter jobbet hann jag med att köpa en påse, så nu är frysen helt proppfull.

Annars var det varmt och skönt idag, synd att man jobbar. Och synd att jag inte har någon sol/vil/brasse-stol, hade varit så skönt att slå sig ner i den i gräset ute när man nu väl kommit hem. Så en sån önskar jag mej kanske lite i födelsedagspresent, en grön från järnia eller blårandig från jysk. Har provsuttit båda, och den från jysk var nog lite skönare, men lite dyrare också skulle jag tro.. eller? Det stod inget pris på den igår när jag var nere i boländerna och provsatt... Fast jag gillade färgen på den gröna bättre, så jag vet inte vad. Får väl se om jag får nån av dem, annars får jag köpa nån själv helt enkelt =)

Ledig dag

Idag är jag hemma och solen skiner. Det känns helt otroligt, hittills när jag jobbat har det känts som att det varit hyfsat fint hela dagen..., tills jag kommit hem. Men nu är det fint och jag ska strax försöka ge mej ut och utnyttja det fina vädret, måste ladda energi inför helgen. Ska jobba 7-16 fredag till måndag så det kommer behövas.

Frågan är bara vad jag ska göra. Sitta ute på uteplatsen och beundra min ros som slagit ut kanske? Eller ta en cykeltur ner till Boländerna och kika på en vilstol på Jysk jag var lite småintresserad av? Ner till stan ska jag iallafall en sväng - ska fylla på mitt förråd av biblioteksböcker och så köpa lite garn och stickor, hittade en så söt tröja på drops som jag gärna vill försöka mej på nämligen. Jag funderade också på om jag skulle ut och försöka springa lite, det sa jag ju att jag skulle göra den här sommaren så det borde jag kanske...

Hmm, det blir lite funderande till innan jag ger mej iväg känns det som. Kanske ute vid rosen så länge =)


Tisdagstemat för idag är förvaring

...så jag tänkte, lite studentförvaring kan man ju visa upp. Här finns många av Uppsalas studenter, även jag för ett tag sen, rummet på femte våningen, längst bort...



För fler fiffiga förvaringslösningar se ikea.se.., nej tisdagstema.se menar jag såklart =)

Fullrulleiettdag

Jobbar ju nu, det är därför det inte händer så mycket på bloggen. Eller ja, jag var ju ledig i helgen så egentligen kan jag väl inte skylla på det, men då gjorde vi inte så mycket så det var inte mycket att skriva om.

Men vi var ute och gick och hittade ett elljusspår! Helt oväntat. Lite söder om högarna i Gamla Uppsala, om man går över 55an härifrån. Jättefin väg där, lagom lång och härlig. Jag blev alldeles förskräckligt glad över att Hampus föreslagit att vi skulle gå ditåt för en gångs skull. Tänk att vi missat det så länge.

Annars jobbar jag på, idag var en såndär dag man knappast hinner sitta utom vid lunchen, jag vet inte hur många jag hade jag skulle gå till på eftermiddagen, tio-tolv kanske. Massor helt enkelt. Inte så man hinner ta det lite lugnt och prata en stund. Suck. Men jag hann ta en bild på blomman som doftar i hela Svartbäcken - smultronschersmin (tror jag). Luktar fantastiskt gott - ännu en buske som måste finnas i min framtida trädgård =)


Glad midsommar!

Dagens blomma, tyvärr ingen krans..:


Var iväg på en cykeltur till Plantagen i förmiddags och införskaffade lite pelargoner och lobelia. Klassiskt värre. Så nu är det sommarfint även på trappan till uteplatsen.

Syster student

Måste bara visa en bild på min söta lillasyster studentskan =)



Nu har du varit skolfri i en vecka, hoppas du trivs! Önskar dej lycka till i framtiden!!

Dagens citat



(finns att köpa på allposters.com ;)

Förväntan...

Min ros har nu tre knoppar. Man ser lite färg därinunder men än är det nog ett tag kvar tills de slår ut. Men vad glad jag är! Det trodde jag då inte att den skulle blomma redan. Var ju bara drygt en månad sedan jag planterade den.., eller ja, en och en halv. Men ändå =) Nu ska den bara klara sig från bladlöss också, idag plockade vi lite blad och sprutade på massor med såpvatten, så den har en bra chans. Håller tummarna =)



Tisdagstema - Ögon

Så var det tisdag, och dagens tema är ögon. Och även bilar har ögon..., tyckte jag åtminstone när jag var liten och något ligger det väl kanske i det:

...glada:



...sura:



..."med glasögon":



Tillbaks igen, men blöt

Nu har vi varit iväg och firat lillasysters student. Grattis! Och så kan jag börja känna mej gammal, eftersom hon alltid varit lilla syster...

Så nu är vi hemma, jag har jobbat och det har regnat på mej. Som tur var inte förrän sista ärendet så jag behövde bara jobba en timma till med dyngsura kläder. Och dum som jag var bytte jag inte om meddetsamma jag kom hem heller utan satt och velade framför datorn ett tag om jag skulle äta nåt litet först eller inte. Men sen minsann var duschen skön.., det är inte ofta jag drar upp värmen så, men den här gången behövdes det.

Annars händer väl inte så mycket mer. Jobb är det som gäller för mej, skola för Hampus. Förutom nästa vecka då han får rycka in igen, de klarar sig inte utan honom på hans gamla jobb...

Tills nästa gång vi kommer hem, en bild på Katten bland blommorna i våras, pappa har tagit den och jag lånar den. Hon är så fin. Och full av överraskningar - pappa skulle ta en bild på huset för att få med flaggspel och björkar och allt från studenten, och inte förrän han ser på bilderna efteråt ser han att Katten suttit på trappan hela tiden.


Datorer + gamlingar = bra?

Haha, jag läste på dn, spelbloggen, att det varit en diskussion om äldre och internet på äldreboende.. om jag fattade det rätt. Åh, jag hoppas de får det snart, undrar om inte många gamlingar (ja de som ser ordentligt och har hyfsat koll på fingrarna iaf) skulle gilla att få en dator och kunna mejla släkt och vänner som inte orkar ringa eller hälsa på. Eller spela wii, det var en annan artikel om det nånstans, att de tyckte det var helt jättekul!

Såklart. Bäst att börja i tid så det kan bli som alla dataspelsfrälsta killar ser fram emot redan nu - att kunna åka omkring på hemmet i rullator och spela wow med grannarna. Jo, det är sant, jag har hört dem säga det =)

Tisdagstema - Retro

Så var det tisdag och dags för ett nytt tema. Idag "retro"

"Retro?" tänkte jag och kom inte på en enda grej jag kunde klassa i den kategorin. Trots att vi bor i rätt ny och dessutom studentlägenhet har vi väldigt få ärvda grejer, ännu färre vi kan kalla retro.., ikea har fått många av våra sparslantar kan vi ju erkänna.

Men sen började det poppa upp idéer. Såg älsklingens nuvarande telefon till exempel, en T100 med blå bakgrundsfärg och världens mest skrämmande pip till sms-signal. Men skulle jag ta en bild på en telefon borde jag ha en av mina trumpetkompisar som har en äkta Nokia 6100 (tror jag), det är iallafall den som dn utnämnde till en av världens bästa teknikprylar för ett tag sen.

Tyvärr är han inte här, så då får det istället bli en bild på när älsklingen spelar Zelda, Ocarina of Time. Teknik blir snabbt retro.. och ja, vi har ett Nintendo 8-bitars som är ännu mer retro men det orkade jag inte plocka fram och plugga in bara för att ta en bild ;)


Alla killar...

Klädavdelningen på Ullared

En pojke ~6 sitter tillsammans med sin pappa och vilar på en bänk.
Pojken: Pappa, visst är det konstigt att mamma och syrran tycker det här är kul? Det är ju jättetråkigt.
Pappan: Ja du… du vet kvinnor… det här kan ta tid det… (suck)
Pojken: Jodå… Men du… vad gör man inte för kärlekens skull? När jag får en tjej ska jag handla kläder med henne ofta… Vart tionde år minst…


tjuvlyssnat.se, sanningar i vitögat, eller vad ska man säga =)

Stora lilla gubben

Idag är det lilla gubbens första dag i skolan. Igår erkände han att det nog var "lite nervöst, fast inte egentligen nervöst, bara lite nytt sådär". Och så packade han ryggsäcken med penna, sudd och block. Sedan fick den stå ute i hallen och vänta på att det var dags. Åh, det var länge sen det stod en ryggsäck i hallen, på väg till skolan.. Påminner mej om skoltider hemma hos mamma och pappa.. Nostalgi nästan =)

Sen så är det ju i och för sig så att det är första skoldagen på Lernias elutbildning, älsklingen är 26 år och det är klart att det kommer gå bra. Det är jag övertygad om. Hoppas bara han kommer trivas med klasskompisarna, för att han kommer gilla utbildningen - det har jag inga tvivel på.

Sammanfattning

Hela familjen på besök. Hampus, inte min. Kusins student. Lite spelande på nationaldag. Middagar, och glass efteråt. Shopping, utan pengar för min del. Smörgåstårtebakande. Hampus födelsedag. Grattis, med liten skattjakt i lägenheten. Presenter också. Jag förkyld. Mer presenter. Hela familjen runt vårt köksbord. Smörgåstårtemumsande. Alla åker hem. Hampus och jag ensamma kvar. Skulle varit jättemysigt om inte för den där förkylningen. Jag heldäckad. Hampus bara ännu mer officiellt vuxen, 26 år. Grattis älskling!



Sommarlov!

Sommarlov!

Det känns lite konstigt att det är slut nu. En termin avklarad, sju kvar. Snabbt. Kommer vara klara innan vi vet ordet av.

Det känns också lite konstigt att inte träffa några klasskompisar alls på hela sommaren. Konstigare nu än det nånsin gjorde i skolan faktiskt. Men nu kommer vi iallafall förhoppningsvis ses nån gång i sommar om nån vänder tillbaks hit en sväng från sina hemorter. Vi hade en bra avslutningsdag idag iallafall, hängde tillsammans nästan som om ingen egentligen ville iväg. *Ååh*... =)

Så nu följer en och en halv veckas ledigt - två studenter (Hampus kusin och min lilla syster som blivit stor) och intensivt umgänge med båda våra familjer, först hans, sedan min.

Sedan åtta veckors jobb. Ska nästan bli skönt då det enda jobbiga kommer vara att gå upp senast sex om mornarna. Men mycket hellre det än att jobba kväll som jag gjorde förra sommaren.

Och till slut, i augusti, tre veckors ledigt! Gotland! Västervik! Vem vet var mer!

Mitt första tisdagstema - upp!

Varsågoda, här presenterar jag min första tisdagstemabild!

Bilden är tagen hösten 06, en av de dagar då jag mådde som sämst pga skolan och var riktigt nere. Men lite natur och ett oväntat påträffande av en jättesnäll kompis gjorde att humöret åkte upp igen, en bit iallafall =)


Jag vill också vara med =)

Har sett i flera bloggar förut något som kallas för tisdagstema. Det är alltså en liten blogg som ligger på tisdagstema.se
och uppmanar alla med bloggar och som gillar att fota att ta bilder på just varje tisdags tema.

Hur allting startade vet jag inte än, det står säkert på hemsidan nånstans, men jag vill gärna vara med =)

Så nu ska jag ut och leta reda på "upp". Hmm, inte lätt, det är skola idag, men så småningom så ska jag väl lyckas få in en bild. Det verkar som det går bra att ta en gammal också, bara den passar in i temat. Vi får se hur det blir!

Jag ska inte ta någon allergitablett!!!

Nej nu! Nu fick jag en allergitablett av Hampus igen i morse. Och den hjälpte! Jag har inte kliat mej i ögonen, nyst eller snörvlat en enda gång!

Men! Jag är ungefär lika trött som jag var den där förra gången... Känns som att hela huvudet snurrar. Det är nästan inte värt det. Och hur ska det gå med hemtentan?

Har ärligt talat ingen koll på vad jag borde göra. Men inte tänker jag då ta en allergitablett till.

Tenta tenta tenta

Ja! Sista tentan för terminen avklarad. I fredags dessutom, så det har varit en lugn och skön helg. Och tentafest lite lagom. Men mest rätt lugnt.

Ja nästan... Har ju en hemtenta i musikpsykologi jag måste skriva klart. Tråk... Det kvittar ju hur intressant ett ämne är, om man tvingas sitta och skriva åttatusen ord om det. Nu är jag på tre... tusen alltså. Har fem frågor på tusen ord kvar alltså. Bäst att fortsätta skriva helt enkelt...

RSS 2.0