Hellre maskerad än kommunikationskarneval

Idag lade jag upp mitt allra första event på facebook. Nämligen 25-årsmaskeraden!

Och resten av dagen har jag stressat runt och försökt göra allt på en gång vilket mest resulterat i att nästan inget blivit gjort. Suck.

Varför är jag så stressad då? Jo, klassen ska åka på kommunikationskarneval i Göteborg som det så fint heter. Och av nån konstig anledning måste vi åka redan imorgon förmiddag trots att det inte börjar förrän på onsdag. En hel dag som bara försvinner, och fin och solig lär den också vara.

Nej, jag är inte pepp på att vara iväg. Det kommer säkert vara kul när vi väl är där, det tror jag nog, men just nu när jag är hemma så vill jag inte iväg alls. Jag vill vara hemma, kunna ta det lite lugnt och förbereda inför födelsedagsmaskeraden. Men mest ta det lugnt.

På tal om den festen, så hoppas jag att jag bjudit in alla som jag tror vill och har möjlighet till att komma. Men känner någon sig träffad - har jag glömt just dej? - så är ni såklart välkomna, bara hör av er och säg att ni kommer! Temat för maskeraden är Disney, om ni känner att det är nånting för er ;)


Mors Dag... igår...

Jag kom faktiskt ihåg att det var Mors Dag igår. Om inte annat blev man påmind om det på var och varannan blogg =) Och jag tänkte faktiskt hela dagen att "jag ringer till mamma ikväll". Tills det blev kväll. Då glömde jag det. Kom på det så sent att det inte riktig var läge att ringa. Typiskt. Hoppas att det kan gå bra även om jag ringer idag istället. Ibland undrar jag hur glömsk jag kan vara egentligen.

Alla var dock inte så borta som jag. Hampus var duktig, han ringde han så hans mamma blev glad.

Idag flyttar vi in!

Vi kom så långt igår med städningen att allt blev rent i de tomma rummen. Sen var det rätt sent och Lisa och Jenny kom över för att se på melodifestivalen. Det blev en trevlig kväll, och efter att Tyskland rättmätigt vunnit så youtubade vi gamla melodifestivallåtar till sena natten.

Och idag flyttar vi in. Möbler, skafferi, blommor, porslin... allt! Äntligen =)

Under tiden så har vi låtar på hjärnan sen igår:



och också:


Hemvärnsmusik, en städdag och melodifestivalen

Mycket ska man göra om helgerna. Idag var det hemvärnsmusikens dag, så då var jag med musikkåren och spelade på stan. Och nu ska vi äntligen ta tag i städandet, så vi kan flytta tillbaks in till köket och badrummet. Iofs var ju byggstäd här igår, men de hällde i stort sett bara vatten på allt så rent blev det ju inte. Hampus håller i denna stund på att ta kort på allt de missat plus allt annat som blivit fel, vi tänkte ha lite bilder att ge till hyresvärden och visa att det inte är de bästa hantverkarna de anlitat. Förutom rivningsfirman, de var bra. Alltid nåt, synd bara att de var först och inte sist.

Sen när vi är klara med det blir det melodifestival. Eller, förhoppningsvis blir vi klara innan melodifestivalen börjar. Det är vår plan för dagen i alla fall.

Kast med litet golv

Renoveringen går vidare. Vi upptäckte ju att lägenheten ovanför var ute för anmälning för nån vecka sen, med inflyttning 1 juni. Och som om det var nån sorts deadline så har byggarna varit här rätt mycket senaste tiden, målat i köket och badrummet, fixat el och vatten, burit in handfat och badkar igen.., ja, det är nästan klart allting faktiskt. Idag fick vi tapet i hallen, jag tänkte ta kort på den och visa, men den är vit med vitt mönster så just det där med fotograferandet gick ju inte så bra. Tog kort på golvet de kastat ut bara sådär på gräsmattan från lägenheten ovanför istället.



Annars är det bara lite småfix kvar imorn, massa små detaljer som ska fixas till, och sen kommer byggstäd på fredag. Och imorn har jag sista praktikdagen för terminen och på fredag sista tentan. Det är helt otroligt, allt blir klart på en gång... Fatta vilken skön helg det kommer bli!

Minus-fyraårig bröllopsdag!

..eller ett och ett halvt år sedan förlovningen! Eller tre och ett halvt år sedan vi träffades!

Hur man än räknar är idag en dag att fira. Vi planerade länge att gå ut att äta på en bra restaurang och verkligen unna oss en bra kväll.. Men så kom verkligheten ifatt oss, Hampus glömde vilken restaurang han tänkt ut, jag skulle på styrelsemöte, Hampus på skytte, köksrenoveringen har gjort oss fattiga - ja, det kändes helt enkelt inte som rätt läge att gå på restaurang nu ikväll. Som det ser ut nu tar vi det i helgen istället. För fira, det ska vi.

Men kvällen blir inte helt utan uppmärksammande av vår alldeles speciella dag ändå. När vi väl kommer hem igen väntar en Ben&Jerrysglass i frysen. Den och mys i soffan, och vår kväll är räddad!


Plugghelg

Helgen som varit nu har ägnats åt plugg. Hjärnskador, stroke, hjärntumör, MS, Parkinson och lite andra såna trevligheter. Och jag säger bara det... blev man livrädd för den gång i framtiden man skulle få barn under pediatrikkursen (barnsjukdomar alltså), så blir man alldeles vettskrämd för sitt eget liv just nu. Så mycket det finns som man kan drabbas av. Hu.

Nej, om man skulle gå iväg och ha föreläsning om depression och psykiska sjukdomar nu då, det låter väl som en härlig dag =)

Blommor, det bästa som finns

Sådär, årets petunieplantering avklarad. Inga pelargoner i krukorna alltså, för omväxlings skull.

 

Nu - dags att smita över till Jenny och baka lite födelsedagstårta till Lisa.


Hur man får en dag att iallafall gå åt rätt håll

Det känns lite bättre nu. Efter jag skrivit inlägget förut så gick jag ut och avreagerade mej på allt ogräs på uteplatsen och på grannkatten som var elak mot Bus. Sen dök faktiskt byggarna upp igen, fogade i badrummet och satte upp en gipsskiva att kakla på i köket. Och sade att de skulle komma igen imorn.

Sen klarade jag Paper Mario - The Thousand Year Door och det allra sista av mitt dåliga humör rann av mej när jag var på promenad nere i Boländerna och ett litet barn inne på Plantagen inte kunde sluta titta på mej och flina. De är för söta såna små barn.

Och nu är Hampus hemma, jag med, och nåt trevligt ska vi väl försöka ägna kvällen åt. Fundera på födelsedagsfesten kanske. Den börjar närma sig. Jag vet att jag sa nån gång på skoj att renoveringen nog borde bli klar innan den iallafall. Tja, vi får väl hoppas jag hade rätt då.

LESS!!!

Jag är så less på det här! Katterna får spader av att vara instängda, och själv är jag precis likadan. Jag blir arg och sur, gnäller och gråter, mår bara rent allmänt skit. Trots att det är jättefint väder och sommarvarmt, sånt som i vanliga fall gör mej helt glad och lycklig.

Varför kan inte byggarna komma och fixa det de ska?! Det kan inte vara mer än ett par dagars jobb kvar nu, och ändå måste de vänta säkert en vecka mellan varje gång de är här. Så svårt kan det inte vara!

Och nu var de ändå här utanför! Nyss, men åkte iväg igen. Kunde de inte kommit in och sagt nåt trevligt? Eller fogat i badrummet åtminstone? Det är nästa grej på listan de lovade att sätta upp men aldrig gjorde.

Nej, vi ska aldrig bo i hyresrätt mer. Helst aldrig bostadsrätt heller, alldeles för mycket grannar tätt inpå, men speciellt aldrig nånsin hyreslägenhet. Aldrig mer. Ska vi behöva renovera ska vi hålla i det själva. Göra så mycket vi kan på egen hand, Hampus ska jobba i byggbranschen och behöver vi nånsin anlita en hantverkare så ska det vara nån han känner och litar på.

Förresten, vi ska få nya grannar ovanför. Vi såg annonsen på studentstaden, inflyttning 1 juni. Det ni, det är bara två veckor dit. Den lägenheten började renoveras en bra stund efter vår. Egentligen tycker man att det borde betyda att vår är klar ungefär nu, men det är den ju inte. Med vår tur och deras prioritering så kommer ju den andra vara klar innan den här.

Mutter mutter, gnäll gnäll. Jag vet att det inte blir bättre av att jag håller på. Men detta tillsammans med en parkeringsbot trots att vi betalat parkeringen (lappen syntes inte), att Hampus och jag jobbar varannan helg hela sommaren (turas om där ja, vi kommer vara lediga på midsommar och sen den 22-23 augusti tillsammans..) och att jag inte kommer ha några pengar att tala om förrän just då i slutet av augusti... ungefär så glad är jag just nu. Och ungefär så mycket ser jag fram emot sommaren. Yay, hurra...

Pricketiprick

Efter dagens plugg av neuromotoriska störningar med Linda och Hanna, blev det en liten tur på stan på vägen hem. Och ett inköp av prickiga kläder på HM, det kändes som rätt grej. En blus och en klänning, tänk om det hade funnits prickigt nagellack, då hade det också åkt med.

Hemvägen bjöd på korta skyfall med vanligt regn emellan, så jag blev väldigt glad att paraplyet som jag släpat runt jag vet inte hur många dagar fortfarande låg kvar i väskan. Det behövdes kan jag säga.

Annars händer inte så mycket här hemma. Katterna får spader av att vara instängda, men får numera inte gå ut i köket efter att de åt upp tomatplantan som jag fick. En liten chans ska den få till att klara sig.

Själv ska jag satsa på soffan nu, en god bok väntar på mej!

Dagens överraskning

..var minsann den här som jag hittade i min skolväska helt oväntat innan dagens föreläsning:

 

Pim-Pims boll alltså. Men nog tror jag det är Lilla Bus som smugglat ner den i väskan. Antingen för att hon tycker jag ska ha det kul när jag är iväg. Eller kanske att hon själv tycker det är så kul när roliga saker är gömda och kan lekas med utan att man riktigt ser.

 

En annan glad överraskning var att de satte kakel i vårt badrum idag. Fint kakel! Och mosaikbårder! Går man in där kan man nästan tro att det är en bostadsrätt. Om man bortser från att det saknas fogar och badkar och handfat och lite sånt. Men det gör man ju, vi har ju kakel på väggarna.


Lagoma förväntningar

Det är kul att man, när man lyssnar på sin bästa pepplåtslista på spotify, blir himla glad över att varje ny låt som kommer är en av ens favoriter. Det kunde man ju aldrig gissa innan =)

"..och vad önskar du dej i födelsedagspresent då?"

Tur att det än så länge är rätt långt kvar till min födelsedag. För trots att jag är en av de veligaste människorna på denna jord så har jag faktiskt för länge sen bestämt mej för vad jag önskar mej - nämligen en digital systemkamera. Men mer än så har inte beslutsförmågan räckt till.

Idag var vi på mediamarkt och kände och klämde på alla modeller de hade. Det gjorde det kanske lite lättare.., jag tror jag har sorterat bort Olympus och Pentax för känslans skull. Men än är Canon, Nikon och Sony kvar, och sen förstås att välja mellan alla modeller. Svårt svårt.

Nu när jag kom hem har jag googlat, kollat forum.., men hittar inget riktigt. Antingen är det folk som har stor fotovana, skaffat sig favoriter och rekommenderar. Eller så är det folk som frågar om råd, vilket ju skulle vara bra.. om det var någorlunda nära i tiden eller ungefär i samma prisklass som jag tänker mej.

Ja, ja, än har jag ju ett bra tag på mej att bestämma mej. Men det är svårt. Jag gillar ju Canon, det är en sån kompakt vi har nu och jag trivs med den. Systemkamerorna är hyfsat små och lätta, det gillar jag (trots att det inte verkar vara så populärt bland killar med stora händer) och skärmen är stor med bra upplösning. Nikon har ju pappa haft, och det kanske skulle funka att låna hans objektiv om jag skulle skaffa en sån, bra att kunna slippa köpa allt själv direkt. Och både Nikon och Sony har vridbara skärmar, smidigt om man vill ta kort ur andra vinklar, eller om man bara vill stänga igen och skydda skärmen. Osv osv.

Hmm... Det kommer krävas en hel del mer funderande det här. Och googlande, och kännande och klämmande. Nåt besök till på mediamarkt nån gång när det är färre folk. Sen mer funderande, och förhoppningsvis ett beslut lagom till min födelsedag. För det är en kamera jag önskar mej, inget annat.

All time low

Den här eftermiddagen är nog sämsta dagen under renoveringen. Okej att man inte kunde vara på toaletten när det var folk och rev där inne. Men idag har de slabbat på nån slags tätskikt som man ska akta sig för, så vi får inte gå in där. Inte förrän ikväll nån gång. Och det är inte kul att behöva springa ut till tvättstugan för att gå på toa. Vi har ju inte långt dit, som tur nog, men ändå.

Blä.

Så nu ska jag trösta mej med nybakad pizza och en tripp till stan och köpa ett set med de coolaste stickorna ever. Faktiskt.

Grattis Pim-Pim!

Idag fyller Pim-Pim ett år!

Turligt nog poserade hon fint på klöspelaren.

 

Ett tag iallafall.









Idag har jag...

...varit och lämnat våra föreningsdeklarationer på skatteverket. Vi är ju kassörer i varsin förening Hampus och jag, och jag inser för varje gång man tvingas fylla i blanketter hur jobbigt det är med pappersarbete. Tack och lov för internet säger jag bara, våra privata deklarationer är inlämnade där för länge sen.

...inte orkat gå och träna. Igen. Men tänkte gå till skolan imorn. Lite iallafall =)

...fyndat en fin kjol på myrorna. Måste sy in den lite i midjan bara. Som med de flesta kjolar och byxor iofs, man ska inte ha smal midja och breda höfter enligt några kläder. Synd, för det är så jag ser ut.

...funderat en hel del på födelsedagskalas. Det börjar klarna, och det verkar som om folk vill komma. Kul!

...insett att det nog är dags att tvätta fönstrena. Det är ju nämligen vår utanför. Man ser alla regnstänk. Och alla kattnosmärken. Och tassmärken...

Pim-Pim jagar regnflugor. Mycket spännande.

Så nu ikväll tänkte jag inte göra mer än att äta lite ost och kex med älsklingen. Mys.

Fina dagar

Tänk, när man har besök och mycket att göra så försvinner dagarna så snabbt, så snabbt.

Och nu har det ju varit valborg, Uppsalahögtiden nummer ett, och vi firade den rätt lugnt men ändå precis som man bör, med vänner...


...flottar...


... och eld såklart.


RSS 2.0