Det är nåt fel på träden

 

"Varför är dom gula!?"


Bra dag

Idag vaknade jag och var pigg. Första gången sen.. jag vet inte när. Vilken härlig känsla! Tack Saga för att du inte vaknade mitt i natten, och tack för att det var helg så jag kunde få sova ut efter morgonmatningen. Sen gick vi hela familjen på långpromenad i höstsolen, till Gränby och runt där, och nu har jag diskat ett jättediskberg. Lite uppsatsskrivande och intreesemejlskickande på det här så har det varit en väldigt effektiv dag dessutom. Härligt med såna ibland =)

Annars var vi på speldag hos ett par kompisar igår, skönt med en dag att tänka på nåt helt annat än uppsats och skola. Och resten av veckan har varit massa jobbande med just uppsatsen, det går framåt om än långsamt. Nu har vi fått ett slutdatum för den också, 21 december äger opponeringen rum. Så är ni intresserade av vad det är vi gjort, och är i Uppsala då får ni gärna komma förbi och lyssna på presentationen!

GAKK minsann

Var på GAKK*-kurs med Lisa idag Trevligt. Och en föraning om vad som kommer när man i framtiden får gå på fortbildning istället för utbildning.. gratis fika! Såklart också väldigt intressanta ämnen, mycket om bliss som vi ju har mycket om i vårt magisterarbete, men också om annat, och speciellt om vikten att verkligen anpassa det som finns så att det passar  just det barnet det handlar om. Både Lisa och jag blev helt jättesugna (igen) på att jobba på hab. Måste ta mej i kragen och skriva ihop mitt cv så jag har chans att få något jobb. Det skulle vara så kul!

*Grafisk Alternativ och Kompletterande Kommunikation alltså. Typ bliss, pictogram eller helt vanliga bilder. Och faktiskt all text.

Och ja, det var väl det. Hampus har sålt vår Seat idag förresten, efter att ha lagt in annons igår. Skönt det. Nu är vi bara lyckliga kombiägare. Nästa punkt på vuxenpoängslistan borde väl bli att skaffa hus då..

Saker man inte trott man skulle säga

"Smakar boken gott?"

På äventyr i Lahtis

Jamenvisst ser ni. I helgen var vi iväg på Sagas första utlandsresa.. till Finland. Musikkåren skulle på Maanpoulustussoitokuntien Katselmus Lahdessa 8-9.10.2011 - ja, en militärmusikfestival i Lahtis alltså. Så det har varit fullt upp hela helgen, tidiga mornar och långa dagar (idag känns som onsdag allra minst), men Saga har varit så snäll så snäll och inte gnällt knappt alls på hela tiden. Och så har hon charmat massa finländare och en och annan est. Lite synd att vi aldrig lärde oss vad "vi talar inte finska" heter på finska, det hade behövts då de slutat prata med Saga och börjat fråga oss någonting.. Men det var kul att komma iväg med musikkåren, jätteroligt att Hampus och Saga kunde följa med, det var väldigt trevliga finnar vi mötte där, och så fick vi se Lahtis, något man knappast trott man skulle göra. Så det var en bra helg.

Nu är jag däremot trött och förkyld så jag avrundar med lite bilder:

Saga i hytten


Hemvärnets musikkår på väg till första spelningen


Musikkåren på slutkonserten


Glada Saga med sitt fina märke hon fick

RSS 2.0