Grattis mamma!

Hurra hurra hurra!
För idag är det mammas födelsedag!

Ett paket kommer med posten!


Grattis!!

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag hade tänkt att skriva ett riktigt vårigt inlägg. Fullt av värme, sol, påskliljor, tulpaner, födelsedagar, namnsdagar, glass, kortbyxor, kjolar, blommande lönnar, flottbygganden, nya cyklar, härliga promenader och fika i solen.

Men så hände något som fick mej att ändra mej. Och det är det där med rökning.


RÖKARE!!

Vet att era lungor kommer se ut som denna vänstra!


Vet att era hjärnor ser ut så här!Vet att jag (vare sig det betyder något för er eller inte), tänker så lågt om er just i röktillfället så att det inte ens får plats här!

Och det gäller inte bara en, det gäller alla. Inte ens min supergulliga gammelfaster Hedvig tycker jag lika mycket om i hennes rökpauser som jag gör annars.

Men man ska inte försöka bestämma över andra. Alla har ju faktiskt rätt att göra som de vill.

Så rök på ni bara. Jag stannar då inte.

På plats i Falun

Om en och en halv timma har jag min första patient. Sitter just nu i vårt studentrum på logopedmottagningen här och ska strax bli lite nervös. Borde jag egentligen inte, jag vet ju vad jag ska göra och så och jag har ju träffat honom en gång förut.., men jag tror ändå det är oundvikligt. Ja, ja, får se hur det går. Nu kanske det är dags att förbereda sig lite =)

..och jag var Lisa

Preklin igår! Vår fest, som äldreklassarna fixat åt oss =)

Tema /l/ (vilket betyder fonemet l alltså, för er som inte har läst fonetik), och Lucia kom, en Lila snygging, två Lady, en Löpare, Log Lady från Twin Peaks och många fler.. och jag var Lisa. Det var Lisa också så vi var två!Riktigt kul fest! Men nu är det dagen efter och jag ska strax ta tåget till Falun (det går om en timma) och plugga Barnets språkutveckling med Linda hela eftermiddagen. Och sen är det dags för praktik i dagarna två. Håll tummarna för mej på tisdag - då har jag min första patient!!

Fullkornsbus

Vi har en väldigt nyttosam katt emellanåt. Som när hon slickar i sig rågbrödssmulor från frukostbordet, eller snor havrefraskuddar ur min filmjölkstallrik. Följer hon GI-metoden kanske?

Hur?

Ibland, som speciellt idag, undrar jag hur sjutton man ska hålla sig barnfri tills man pluggat klart?!

Det föds små bebisar till höger och vänster, snart sagt alla man känner har en liten, så var ska detta sluta? Senast skedde på påskaftonen då Jakob, en trumpetarkollega fick en liten (se webbisar på akademiska.se)

Som om inte detta vore nog kan jag berätta om när vi satt och åt glass utanför kvantum där på långfredagen, ett tatuerat par med barn gick förbi. Mannen hade tatueringar över hela sig, kvinnan hade ett snyggt tatuerat halsband, så jag vände mig till Hampus och frågade om inte han också tyckte att halsbandet var häftigt.
- Va? svarade han. Det missade jag. Jag såg bara barnet...

Mazariner, Falun och lite annat

Nu är glada påsken snart slut slut slut, fjädrarna och äggen kastas ut ut ut...

Eller, ja snart iallafall. För jag hinner nog inte med det nu, om en timma går tåget till Falun så då är det bäst att vara på. Nervositeten finns lite där i bakgrunden, hur ska det gå, hur ska det bli..? Det är säkert ingen fara, det går säkert bara bra och blir så lyckat så, men när man inte vet så är det kanske inte så lätt att övertala sig...

För att tänka på annat så kan jag ju berätta än en gång att jag varit hos Hedvig i påskhelgen och bakat mazariner. Mums! Hampus var med igår också, och han tyckte också de var riktigt lyckade.

Jag tog kort på receptet, som var i Hedvigs Sju sorters kakor från 1950. Sedan kunde jag inte låta bli att ta kort på förordet också, för när man läste det blev man hemskt glad att man trots allt lever nu och ska ut på praktik. För jag skulle nog inte fixa att vara en hemmafru...


Glad påsk! Igen

För det är ju påsk hela helgen! Och idag är det dessutom Internationella Ulf-dagen, som en nästan-namne i hemvärnskåren instiftat. Detta ska firas, eller åtminstone ska påsken firas ikväll hos Pernilla, kul kul!

Och imorn ska jag till Hedvig igen och baka klart mazarinerna. Mums!

Vårförberedelser

Idag är det fint väder. Solen lyser, himlen är blå.

Idag har Hampus och jag tagit en promenad till Kvantum, handlat och ätit glass i solen.

När vi kom hem plockade jag fram utemöblerna och grillen från förrådet, sopade uteplatsen och krattade bort löv från gräsmattan. Så nu är vi redo för lite uteliv.

Lite synd är det att vi bara har morgonsol

Lilla Bus är också redo. Hon blev riktigt orolig när jag var ute i förrådet - jag hade gått ut genom dörren, men inte kommit ut så hon såg mej i köksfönstret, så jag var bara borta. Hjälp! Och när jag var ute och krattade och sopade sen, vem såg man i fönstret om inte en avundsjuk Bus som också ville ut... Hur ska vi klara att hålla henne inne hela sommaren!?

Glad påsk!

Tack så mycket för alla påskkort!! Fyra stycken sammanlagt - det är massor när man inte förväntar sig något!

Jag har verkligen fått lite påskstämning nu, så nu är det pyntat litegrann också. Men eftersom påsken är katternas högtid (..fjädrar...) så blev det inget traditionellt påskris i år, utan mer såhär:


I kökslampan
..


..i vardagsrumslampan..


..och så lite utanpå dörren.

Faktiskt, förutom dörrfjädrarna och -äggen så är allt pynt fortfarande det som jag fick av min snälla syster till påsken i lumpen. Då jag var den enda som hade ett påskpyntat civilskåp, det ni!

Glad påsk!!

Glad!

Idag när jag kom hem hade jag fått två GLAD PÅSK och GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN-kort!

Så glad jag blev!!

Presentdags

Idag var kanske inte bästa dagen humörmässigt, men hur piggar man upp sig lite?

Om man är som jag kanske man tar sig ner till stan lite i tid innan föreläsningen börjar och passar på att köpa ett par presenter =) Jag tänker inte skriva vad det var jag köpte, ifall det är så att någon som ska få något av dem läser här och känner sig nyfiken. Men ni kan få se två av paketen!På tal om nästan samma sak så målade jag lite på våra vita kuddöverdrag till de stora kuddarna. Lite blommigt tyckte jag kunde passa. Så när jag var klar med den ena frågade jag Hampus vad han tyckte när han kom hem sen.
-Kunde du inte köpt svarta istället, svarade han...

Lika bra som köpta?

Marsvinspsalm

Klickade in på en av de bloggar jag följer lite smått idag. Brukar alltid bli lite glad av den, den är så mysig - men idag började bara tårarna rulla. Hennes marsvin hade gått bort, och snyft, alla minnen av när våra små Milou och Tintin gjorde det bara vällde över mej.

En sak minns jag väldigt väl. I en tidning som kom precis då Milou (som var min, och kvar sist) fanns Marsvinspsalm nr 1. Och den passade så väl! Jag klippte ut den och sparade den länge.


Milou (svartbrun) och Tintin (ljusbrun)Det finns någon som tar dig i sin hand,
som bär dig stilla till mandelträdens land,
som ger dig mat på maskrosäng,
som bäddar ner dig i sin svala säng.
Det är sant och det är visst,
du ska bäddas ner till sist.

Att få somna i frid, det passar
ett litet marsvin med trötta tassar.
Du få möta de små, lilla vän,
alla kommer till slut hem igen.
Det är sant och det är visst,
alla kommer hem till sist.

ur Adjö herr Muffin av Ulf Nilsson

Sammankopplingar

Det är konstigt med lukter egentligen. Vi köpte ett äpple och kaneldoftande ljus på Ikea som står och sprider sin väldoft för fullt i vardagsrummet. Men varje gång jag går förbi det tänker jag - Paper Mario!

Och vadan detta? Jo, samma kväll som vi köpt och packat upp det spelade jag för första gången nya Paper Mario som jag precis köpt. Och de timmarna räckte visst för att koppla ihop lukten och bilderna från spelet. Spännande =)

Våren är här!

Ja äntligen har våren kommit hit. I flera dagar nu har det varit sol och varmt, och alla är så lyckliga! I fredags var vi till och med tvungna att gå ner på stan, ta en glass och sätta oss vid ån efter föreläsningen!


Lyckliga Lisa med sin glass!


Det har till och med varit cykelväder! Min cykel som av ishalkerädsla har fått stå hela vintern fick äntligen ut och röra på sig, och premiärstå i de nya röda cykelställen på Dragarbrunns torg.


Hampus föräldrar har också varit här över helgen, på minisemester. De ville egentligen nog åka längre, men ska bygga ett garage i sommar så då blev det lagom att åka hit. Frågan är om det blev billigare, med så många ikeabesök... ;)

För nu har äntligen nya Ikea öppnat här i Uppsala! Jättestort jämfört med det gamla, det känns inte rätt på något vis... Men bra är det, man tar först ett design- och inspirationsvarv på övervåningen, så plockar man grejer när man kommer ner på bottenplan sen. Och det var inte bara Hampus föräldrar som köpte på sig, Hampus och jag köpte också lite småsaker. Trots att vi bara skulle ha ett ljus och ett kakfat. Eller kakfat och kakfat - det var ju meningen att det skulle bli ett fruktfat - så här:


Jag är nöjd!

Och eftersom jag inte verkar hålla när jag lovar att skriva snart igen, så gör jag inte det nu ;)

RSS 2.0