O-ångest

Jag brukar få ångest när jag gör av med för mycket pengar. Speciellt när det är på något egentligen helt onödigt.

Så därför hade jag ställt in mej på att inte köpa några bilder utan bara ta det som en kul grej när jag och Jenny var på Model house igår, för sminkning och fotografering. Men de var ju bra! Nog för att sminkösen kändes som "ja, ja, jag gör mitt jobb.." men fotografen var riktigt bra. Vi fick posa och le och korten blev så bra att vi köpte dem allihopa. Haha.

Så nu är jag fattig, men nöjd. Hade varit rikare men antagligen inte alls lika nöjd om jag bara köpt en eller ett par bilder... Vad gör det om hundra år? Kanske är det så att någon är väldigt glad av att ha en snygg bild på sin gammelmormor som ung =)


Jenny och jag.

Allt är så bra så

Vi firade två år, Hampus och jag, i måndags. Den 24e.

Det snöade massor, det var klass 2-varning för snö och blåst på Upplandskusten. Ändå gav vi oss iväg och åkte Ålandsbåt, bara för att äta julbord och få en riktig middag (till ett bra pris). Det var mysigt. Och vi kom både dit och hem utan men, även om det kändes lite nervöst att åka dit med radion på i bussen som manade alla i just det området att hålla sig inne.

När vi kom hem var det likadant här som överallt hela vägen vi åkt - fullt av snö. Och det hade ju yrt omkring så det låg upp på fönsterbrädorna. Våra också, men i vårt satt även en liten Bus som väntat på oss hela dagen...


Så efter att ha tagit lite kort ute i snön gick vi in, myste i soffan och drack glögg. Och jag frågade Hampus en sak, och han svarade ja. Min älskling!(..en ledtråd, det jag frågade om skulle kunna ha passat in i veckans tisdagstema om jag varit med den här gången..)

Vill, vill inte...

Jag sitter inne vid datorn och tänker att jag vill gå ut.

Sen tittar jag ut och ser att det snöar. Känner att jag inte är liten och har overall och nån att bygga snögubbe eller snölykta med eller göra änglar eller åka pulka, så jag vill inte gå ut.

Vad ska jag göra då?

Undanflykter och nervositet

Sitter och försöker verkligen plugga, men en jätteklump av nervositet har bestämt sig för att bo i mitt bröst just nu. Det är inte kul. Och jag tror det beror på tentan imorn (surprise :P) och att jag måste iväg ikväll ändå. Hade jag vetat att jag kunde sitta i soffan och plugga tills jag kände mej säker så hade det varit lugnt.., eller åtminstone mycket lugnare. Men det är stämrep ikväll och man blir nog nästan halshuggen om man inte kommer, känns det som... =((

Snyft. Och för att jag inte kan koncentrera mej sitter jag här istället. Och hjälper det? Nej.

Jag har också tvättat idag och hade jag inte gjort vad jag kunnat för att hindra mej hade jag säkert tvättat väggarna i badrummet och dammsugit hela lägenheten också. Allt för att inte plugga. Jobbig känsla. Suck...

Men jag tycker mej se en adventsstjärna i en lägenhet snett mittemot oss. Det är fint. Betyder det att jag också får sätta upp??


Hypokondri

När man läser om anatomi som vi gör nu, och speciellt om sjukdomar som hälften av föreläsningarna handlar om.., då är det lätt att man blir lite orolig. Tänk om jag har lite ont i halsen nu, tänk om det är nån cancer eller missbildning ingen upptäckt eller nån ovanlig sjukdom som kommer bryta ut när som helst...??? Och jag är lite småsnuvig och har ont i huvudet, det är väl ändå inte bihåleinflammation?

Nej, antagligen är det en kombination av trötthet, dålig luft och en smula spänningshuvudvärk. Kanske lite mögel också, det luktar konstigt där vi är nu och har föreläsningar och jag brukar inte få just sån här sorts huvudvärk i vanliga fall. Det hjälper lite men inte mycket med vatten, annars kan man ju tro det är det. Jag tycker inte om det, jag är inte den som brukar få huvudvärk i vanliga fall, så jag är väl inte van...

Men det är nog ingen av alla miljoner sjukdomar vi läser om iallafall. Skulle jag väl tro.

Kanske bäst att kolla igen. I den här fina lilla läkarboken (som är mer illorange i verkligheten)..:


Jo, vi överlevde

Även om jag inte visat så mycket livstecken här på bloggen så överlevde vi faktiskt finlandskryssningen. Trots sjösjuka (eller var det magsjuka, eller nån annan sjuka?) på hemvägen. Det var helt lyckat, som ni kan se på bilderna =)

Vår lilla hytt:


Stämningen steg hela tiden:


Innan detta hade vi ätit massa mat i två timmar i buffén, och efteråt gick vi upp till karaoken och dansgolvet. Både för att sjunga (på det första) och dansa (på det andra) och kommentera folks raggningsförsök (också på det andra, det var intressant..)

Och trots allt så kom vi upp på morgonen och ut till ett grått Helsingfors. Men med roliga skyltar:


... och positiv(a människor). Tänk om man hade fler av dem här i Sverige, istället för dragspelare och annat...

Tyvärr regnade det en del så vi var mest i affärer och gick bland annat runt i ett stooort shoppingcenter.


Sen gick vi hem, via ett Fazercafé där vi provade rosa munkar och chokladte, teet har vi hemma nu, och sen var det dags att gå ombord igen. Lite taxfree och mer kul.., tills sjösjukan satte in. Roligare kan man ha, och det hade jag ju fram tills dess. De andra hade roligt utan mej och gick upp och sjöng karaoke och lekte kommentatorer till dansgolvet precis som vi hade gjort kvällen innan.

Och sen var det natt och sen morgon igen. Vi åkte buss hem, och möttes av Lilla Bus som var helt ifrån sig av lycka. Eller nåt. Tokig var hon iallafall, värre än vanligt.

Kan sammanfatta det såhär - vi gör det gärna igen! (fast med sjösjukemedicin)

Totalt mörker

Rubriken skulle kunna syfta på dagens väder. Eller pluggpressen just nu. Eller nåt av mycket annat.

Men det den egentligen menar är dagens tisdagstema. Mörker. Så här mörkt...:


Äntligen...

Så, nu har jag äntligen läst ut önh-boken. Snabbläsning, lite stressigt såhär ikväll. Jag och Ellinor delar ju boken så hon ska få den imorn, jag ska ju ändå iväg i helgen så då tänkte jag ändå inte plugga.

Men noggrant har jag inte läst. Hur kan man det när meningarna ser ut så här?

..."Upptill finns epitympanum, som via aditus antrum står i förbindelse med cellsystemet i processus mastoideus. Mesotympanum begränsas lateralt av promontorium, som bildas av kokleas basala vindling."...

Det handlar om mellanörat om det ger nån klarhet...

Iallafall, nu har jag nån koll på vad det står i boken. Har hört begrepp som de kan ta upp resten av veckan, så de är åtminstone vagt bekanta. Det har hjälpt hittills, hoppas bara det blir tillräckligt. Tenta fredag nästa vecka :P

Men nu är det finlandskryssning i helgen att se fram emot istället!


Fågel, fisk eller mittemellan?

Dagens tisdagstema får gestaltas av Lilla Bus.

Jagar hon helst fågel?......fisk?......eller nånting mittemellan?


Kom ut ur garderoben

För det finns ju en liten katt här hemma som älskar att smita in där så fort man ska lägga in eller ta ut något... (Men stänger man bara till kommer hon strax ut av sig själv)

Annars har det varit en rätt bra dag idag. Har insett att anatomi är riktigt kul. Ett av mina favoritämnen. Nästan så man funderar på att konvertera till läkare bara därför. Men nej, det menar jag inte på riktigt. Tänk vad mycket annat roligt man skulle missa då.

Lite axplock ur vad jag lärt mej nu då:

- Utstående öron räknas som missbildning
- Min anatomibok har en beskrivande bild hur man tar bort ärtor ur näsan
- Förkylning heter på läkarspråk "akut rinit"  (bättre att skylla på när man inte vill till skolan eller jobbet?)
- Man andas omväxlande mest genom antingen den ena eller andra näsborren, det går i cykler om 2-4 timmar

Spännande, eller hur  =P

Ska man gå i ide lite kanske

Grått ute. En illorange bok i öron-näsa-hals-vetenskap som väntar på mej inne. Iofs ingen tenta i psykologi som hänger över en, utan istället en finlandskryssning att se fram emot.

Men ändå. Kan man inte få vara en liten hasselmus och gå i ide över vintern...


© Ola Jennersten

Fri!

Tentan är över! Fest ikväll! Det är så man kan sjunga!

En av alla kattlåtar vi lyckats få till kanske?

"It's a cat in box"

"En galen katt katt katt"

"Gumman i lådan"


Om man lägger till den här bilden kanske två av texterna blir mer förståelig =)För där brukar vi hitta henne, när hon tar en liten paus från sitt galenskapande...

Bra förberedelser?

Imorn är det tenta. Idag har jag skummat igenom tre artiklar, skrivit rent det sista av föreläsningsanteckningarna och gått igenom tre gamla tentor. Känns mycket bättre nu än igår iallafall, då vi satt på bmc och funderade på allt det vi inte kunde...

Idag bjöd också Hampus på Gustav Adolf-bakelser. Tänk att det var precis vad jag behövde mitt i tentastressen =)

Glad!

Titta! Nu är jag glad och laddad inför veckans tentapluggande. För se vad som kom med posten idag!


Tänk positivt!

Nästan alla löv har fallit av från vår lönn här utanför. Den står nästan alldeles kal...

Men nu ser man ju knopparna som kommer slå ut nästa vår!Och så länge så fladdrar fåglarna omkring fågelmatsautomaten som hänger på precis den här grenen ni ser här. Snart är det vår!

Inte i andras än möjligtvis familjens intresse

Min önskelista till jul. (Ni som inte ska köpa julklapp till mej kan bortse från detta inlägg, det är till för dem som frågar sig vad jag önskar mej, eller för den delen frågar mej...)

...och sen kan jag fylla på den här listan efter hand, men det här är vad jag önskar mej just nu...

RSS 2.0