Vinterns outfit

Vi var på Gränby centrum igår. Tillsammans med halva Uppsala. Tänkte hitta en klänning till dopet (för mej alltså.. men det är nog nästan omöjligt) men kom därifrån med lite annat. Saga tyckte det var dags att shoppa lite snygga vinterkläder och blev mycket förtjust i de här:


..eller så gillar hon bara randigt och roliga mönster. Sån tur att hon har en mamma som gillar samma då.

Supersöta supersaga

Om Saga sitter med mej vid datorn (eller står), brukar hon gilla att titta på bilder. Speciellt på sig själv. Men jag tänkte att det vill väl kanske andra också göra.. så här kommer ett gäng:

Först, Supersöta supersaga!

(Om haklappen är lite för stor blir den lätt en superhjältemantel. Åtminstone nästan)

 

Soffmys!

(Alla ville ligga på Hampus, men ingen på mej...)

 

En nöjd Saga har precis börjat greppa det här med greppande..

(jepp, nytt sen förra veckan)


..och då kan man ju vara med pappa och spela Wii!


Och till sist - en glad Saga! På en glad filt! Det är fint det =)


7,5 poäng att hoppas på

Pust och suck. Nu har jag äntligen skickat in min tentauppgift i pedagogiken. Den som skulle varit klar först i mars och sedan i maj. Sista dagen idag på uppsamlingstillfället och jag tror jag lyckades få ihop allt såpass bra att jag nog kan bli godkänd. Men vi får hålla tummarna, för jag har ingen aning om vad de ställer för krav. Men som Hampus sade, det är en A-kurs, så de borde inte vara allt för höga.

Så nu ska jag ta det lugnt och njuta av min sista mammalediga vecka för den här gången. För den 29e drar terminen igång och med det magisterarbetet. Heja!

Idag och sex dagar till

Idag och två dagar till den här veckan, fyra dagar nästa vecka. Sen börjar äntligen Hampus sin föräldraledighet och Saga och jag slipper ensamma morgnar och långa kvällar. Äntligen säger vi, men mest glad är ändå Hampus som har fem månaders pappaledighet att njuta av.

Alltså är det dags för mej att börja plugga. Eller rättare sagt skriva magisterarbete. Så opepp som jag har varit på det hela sommaren trodde jag ett tag att det nog aldrig skulle gå. Men så skulle jag förklara lite för mamma vad det egentligen är som vi ska göra, och insåg än en gång att det ju är ett riktigt intressant ämne. Ge det ett par veckor till, ja till terminen börjar ungefär, så är jag nog redo att köra igång.

Blöjkul

Idag kom det största paket jag nånsin fått med posten. Hemlevererat till dörren och allt. Och i det var...

 

..superbra tygblöjor från Little Lamb! Ja, jag beställde ett provkit därifrån så vi vet vad vi har fått. Till och med Hampus har kommit på att tygblöjor is the shit - om man hittar rätt märke förstås. För när blöjor vi haft innan har läckt, Pampers upp på ryggen och ImseVimse vid benen, så har de små lammen inte läckt alls. Alltså har vi nu köpt blöjor för resten av Sagas blöjtid, 40 st bambublöjor i två olika storlekar.

 

Jepp, vi är nöjda. Funderar nån av er också på tygblöjor nån gång så rekommenderar jag dem verkligen!


Sagas bok

Farmor och farfar var på besök i helgen. Mycket roligt tyckte Saga.. och vi andra med såklart =)
Saga fick också den bästa barnboken enligt dem, och blev fascinerad redan i kundvagnen.


Såklart läste Hampus den ordentligt igår, innan vi åkte på utflykt till Västerås och gick runt på bilskroten för att leta delar till vår bil vi ska sälja. Det blev ett besök i stan också förstås, med stadspromenad och en titt i domkyrkan. Sen läste Saga och jag den idag med när det var alldeles för regnigt att gå ut. Det är bra med böcker minsann, får följa mormors råd och hämta ett gäng när vi kommer hem till Västervik nästa gång..

Man cyklar för lite

Igår cyklade jag för andra gången i år. Det kändes i cykelmusklerna. Första gången var i slutet av april, då snön äntligen försvunnit och busskortet gått ut. En härlig känsla då, att vara ute i friska luften och röra på sig utan att foglossningen började protestera efter bara ett par minuter.

Men innan jag hann cykla nåt mer kom lilla Saga, och det kändes som jag aldrig nånsin skulle kunna cykla överhuvudtaget igen ett bra tag. Och när det väl gått över var jag så glad över att kunna gå överallt så det blev bara promenad med barnvagn som gällde. Tills igår. Jag gissar att det kommer bli mycket cyklande när terminen drar igång igen i september, för buss kommer jag nog dra mej för innan jag åker igen. Det blev lite mycket i vintras..

Tre månader och allt däromkring

Lagom till Sagas tremånadersdag (då hon förresten vägde 5 kg nästan prick, var 57,5 cm lång och fick sina första vaccinsprutor, aj aj) har jag grävt fram min gamla webbkamera ur lådan. Den användes flitigt de två månader efter att jag och Hampus träffats innan han flyttade upp till mej, men har sen dess mest legat bortglömd och oanvänd. Den är ju inte så snygg, liknar mest en robot ur spelet Portal, men funkar precis som den ska. Nu kan alltså Sagas mormor och alla andra som vill skypa med Saga få göra det hur mycket de vill (fast helst via msn). Ring upp bara så ordnar vi det.Och förresten, på bokhyllan i bakgrunden syns en liten fisk från en utgående ikealampa vi köpte åt Sagas rum. Så nu ska vi bara ha ett rum åt Saga att ha den i...

RSS 2.0