Grattis mamma!

Idag fyller min mamma 50 år!

Vi firade i helgen, men vi gratulerar nu med. Hurra hurra hurra hurra!


Rosa svårigheter

Varför ska det vara så svårt att hitta ett bra rosa nagellack?

Den här våren har jag provat de här två...


.. men båda är sådär lite halvgenomskinliga, inte täckande som är det jag hoppas på. De är jättesöta, bara inte riktigt det jag är ute efter. Och dyra nagellack är jag ännu för snål för att köpa. Tyvärr.

Nej, det får väl bli blått istället till mammas födelsedagsfirande, den färgen är jag iaf helnöjd med!


Dagens plan

Idag går det väl inte att undgå det där pluggandet. Tentan närmar sig för varje timma, klockan nio imorn sitter vi där. Ingenting jag ser fram emot, men det ska bli skönt när det är över.

Ändå går det trögt. Sitter och läser igenom alla anteckningar. Rätt intressant ändå, men jag är på "det här känner jag ju igen"-stadiet , så det blir inte så värst noggrant läst. Men men, bättre än inget.

Så dagens plan blir: läsa igenom allt, mer eller mindre ordentligt (fastnar ju på intressanta bitar, bra det iaf), ta en paus och gå och handla tentagodis, och sen köra igenom alla övningstentor. Borde räcka.

Efter det blir det packande till hemresan och slappande i soffan. Och en dusch. Antingen i kombination med träning eller inte, det får bero hur mycket tid som finns kvar.

Nu ska jag bara försöka ta mej ifrån datorn...

Vi har golv!

Vi har fått golv i köket! Och i hallen! Nu kan man gå där utan skor, och inte bara det - det är ju alldeles nya golv så man glider bra på dem med =)

Hade Hampus blivit klar elektriker nu i dagarna hade vi kunnat haft sladdparty!

Nej, förlåt för dålig ordvits. Men vi har fått köket uppbyggt nu också. Det är ingen ände på trevligheterna här hemma. Bara kakel och färg som saknas, och nån dags städning. Och badrummet förstås, men man ju kan inte få allt här i världen. Kanske att de gjuter igen hålet i golvet iaf imorgon, det skulle ju vara trevligt.

Men kan det bli klart nån gång då!?

Nog för att det är lite trångt här hemma när vi är tre rum kort. Trots det har det ändå gått ganska bra hittills. Men så måste man flytta runt grejer varje gång hantverkare kommer. Bordet blir överfullt, alla andra ytor med.. och till slut når man nån gräns då man bara känner att man vill ge upp..:


Är det så här, Bus och Pim?

Puh, jag skulle bara sitta vid datorn en liten stund innan det var dags att gå och plugga lite. Men så hittade jag ett gammalt fint favoritklipp på youtube, skulle precis klistra in det här innan jag såg att det fanns en uppdaterad version. Så varsågoda! Här är hundens och kattens dagbok, nu med bilder!

 


...eller inte...

Man glömmer liksom att räkna med att andra också har tillgång till den där bastun. Och att det kanske räknas som ett fredagsnöje för vissa personer. Av nån anledning är det fredag ikväll.

Nähä då. Jag får väl gå upp och duscha tidigt imorn bitti istället. Ser ni nån mysko person i ljusblå morgonrock traska omkring på Väktargatan okristligt tidigt imorgon så bli inte förvånade. Det är bara jag.

Hänt i veckan

Nu är det helg! Snart får jag ligga i soffan och äta ostbågar. Som jag har längtat!

Fina dagar på Gotland har klarats av den här veckan. Fika med söta vänner och roliga filmer av och med en liten Hampus. En hemresa med egen bil och sommarjobbsintervju. Marschrep efter tupplur på soffan. En heldag med röstergonomi och en casegenomgång.

Nu känns det som jag kan sova hela helgen.

Men det får jag inte, för jag ska spela på dirigentkurs och måste alltså gå upp tidigt både lördag och söndag. Puh. Som tur är ska jag träffa bästa gänget på lördag kväll och äta paj och spela spel så det ska nog gå bra ändå.

Och vi har fått golv! Inte att förglömma. Både i hallen och i köket. Välja matta fick vi göra idag, så nästa vecka blir det gångbart här. Tänk att få gå ut i köket utan att behöva ta på sig skor. Det är en oanad lyx, ni som har golv i köken, bara så ni vet.

Nej, nu är det dags för en dusch. Förra veckan var jag duktig och passade på att träna när det var dags. Men så här sent stänger tyvärr Friskis så det blir dusch i bastun istället. Känns ju lite sådär. Men nu har vi iallafall nyckeln till bastun närmast oss och inte den på andra sidan området. Så vad väntar jag på?

På öjn igen

Måste bara säga att vi ju är på Gotland nu. Vi ska försöka hinna träffa lite trevligt folk istället för att sitta vid datorn, så det kan medföra att det blir lite långt mellan uppdateringarna här. Bara så ni vet.

Plus att vi ska hämta vår bil förstås. Det är ju därför vi är här =)


"...men kom ihåg, andning löser alla problem"

Idag testade vi att ha behandling på varandra i skolan. Lisa och jag blev ihopparade och lyckades komma någorlunda framåt trots inte jätteambitiös planering från hennes sida och nästan obefintlig från min. Jag ägnade min del av tiden åt avslappning, andning och hållning. Bara pyttelite röst, tillräckligt för att inse att jag nog behöver kunna komma på mer ljud och nonsensstavelser. Och när jag följde Lisa sen så märkte jag att det var svårt även om man förberett lite. Alltså bör man förbereda mycket. Suck. Slut med att vara så oengagerad alltså, nu när praktiken börjar närma sig. Och närstående får akta sig, annars kanske de får bli försökskaniner för diverse "bå" och "vomm" och "nähhähhh"..

Men det var kul annars, den här övningen, förutom den här insikten då. Mycket skratt blev det. Hoppas det blir lika kul på riktigt sen, även om man får räkna bort alla skratt som kom efter allt som blev fel.

Och förresten, Hampus kom på ett bra svar! Som logopedstudent får man nästan alltid, när man har berättat vad man pluggar till, kommentaren:
"Jaha, då måste jag arrr-ti-ku-le-rrra ex-t-rrra tyd-lig-t nu all-t-så!"
"Nej"
svarar jag nu då. "Det betyder bara att jag kan förstå dej ändå!"

Är man på sånt humör (eller om det är en sån person) kan man vara extra besserwissrig och förklara att det här med noggrann artikulation hos vuxna människor håller man eventuellt med på på scenhögskolor. Och när man ska lära transsexuella män att tala som kvinnor. Bara då. Faktiskt.

Sommarjobb, here I come

Yes! I förberedelserna inför att åka till Gotland i helgen ingick att boka om en intervjutid jag hade med kommunen. Men innan jag ville boka om den kände jag att jag bara måste dubbelkolla min andra ansökan, den till Karl-Johansgården där jag jobbade förra året och helst ville jobba i år med.

Så jag slog en signal, fick prata med chefen - och JA! De ville ha mej i år också! Perfekt!

Tyckte ändå det lät lite osäkert.., så jag frågade om eventuell referens till kommunjobbet. "Ja..", sade chefen. "Du kan ju ta den här personens namn, men jag ser ju helst att du jobbar hos oss i sommar."

Det tog jag verkligen som ett ja, så nu måste jag bara avboka den där tiden hos kommunen. Kan man skriva "tack för visat intresse, men sökanden har tillsatt en annan tjänst"? ...

500:e inlägget!

Bloggen firar 500 inlägg idag! Hurra!

Och Hampus och jag firar att vi har hittat en bil! Den är så gott som vår, svärföräldrarna ska åka och titta på den idag och är den okej, vilket den verkligen ser ut som, så tar vi en snabbis till Gotland nästa helg och hämtar den! Wohoo!

Bilden från annonsen

 

Hampus föräldrar tittade runt lite på blocket då de hörde att vi börjat leta bil, och fastnade för den här. Gick in och kollade, och såg först inte bilen utan bara huset i bakgrunden. Det är nämligen inte vilket hus som helst utan hans morföräldrars hus :P

Sedan var det lite osäkert ett tag, för nån annan hade tittat på bilen först och skulle höra av sig senare när de bestämt sig. Men så igår sade Hampus morfar att de inte hört av sig så det var bara att ringa. Och Hampus ringde. Till sin bror, sin pappa, sin mamma och sin morfar. Och till han som sålde bilen förstås. Och efter säkert en och en halv timma i telefon verkade det mesta vara löst och klart.

Det känns så bra! Äntligen ska vi slippa fastna på pendeln eller vänta på båtbussen. Slippa tajma bussar och missa tåg. Kunna åka vart vi vill, när vi vill. Och i en snygg bil dessutom =)

Glad påsk!

I år firar vi påsk med jobb (Hampus), lite borde plugga-ångest (jag) och mycket rastlöshet (katterna). Inget pynt, det enda är en 2-kilos påse med påskgodis på soffbordet. Det räcker iofs bra, men lite synd är det att det inte blev nåt pyntat. Det är ju inte för sent än då, men jag vet inte om det är värt det.

Förra året pyntade vi såhär, med fjädrar i taklampan......eftersom ris lever för farligt sen vi skaffade katt (både pinnar och fjädrar, kan det bli bättre?) Och eftersom katterna numera klättrar på väggarna (ja, bokstavligen) så kan man inte vara säker på att ens taklampan sitter tillräckligt säkert.

Förresten:
n mvgb8iuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu (=Lilla Bus skickar en gosig påskhälsning)

Hur man inte skapar påskstämning

Om ni vill se hur vi har det i ungefär halva lägenheten får ni gärna klicka på bilderna.

Badrummet och hallen:


Köket:


Golvet:


Man kan ju sammanfatta det med att vi nog inte kommer vara så förtjusta i betonginredning i framtiden.

Om det nu inte var ett aprilskämt

Hampus och jag börjar så smått komma i ordning med livet och lägenheten igen. Traskar omkring på betonggolv i köket, badrummet och hallen och har väldigt minimalistisk inredning. Där ute alltså. Här i arbetsrummet, sovrummet och vardagsrummet är det ganska fullt. Men ändå, nu är det helt okej.

Den bra känslan kommer av att vi fick besök av den ansvarige på Studentstaden idag. Egentligen bara för att lämna en nyckel till bastun så vi kan duscha men så kollade han runt, vi frågade allt vi undrade och sen fick han dit Anticimex att mäta fukten nu innan helgen istället för efter. Och det verkar som att för köket och väggarna hos oss räcker en veckas torktid för det behövdes i stort sett bara luftas - sen kan vi få tillbaks golv och skåp och allt. Skönt! Taket skulle ta minst fyra fem veckor däremot, men vem bryr sig om ett omålat tak så länge man har golv!

Så det känns som det ordnar upp sig nu. Ibland ska man ändå ha lite tur. Och våra grannar har flyttat permanent! Det också! Nu ska vi bara få sån hyresreduktion att det väger upp att vi äter massa färdigmat nu när vi inte vill hålla på i köket (sushi igår, pizza idag) så är livet perfekt!

RSS 2.0